Demokrat Zafer

Bursa’da yurt planına ‘ret’ oyu verenleri ifşa etti!

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Yıldırım’a yurt yapılması için gerçekleşen plan değişikliğiyle ilgili Yıldırım Belediye Meclisi’nde yaşanan olayı bugünkü köşesine taşıdı…

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Çok değil, dönem başında, üniversiteler pandemi arasını sonrası yeni eğitim öğretim yılına başlarken, ev kiralarında fırsatçılık yapanlar yüzünden öğrenciler mağdur olmuş ve devlet yurtlarına yönelmişlerdi.

Bu durumu politize etmek isteyen muhalefet partileri ise marjinal gurupları sokaklara salıp, güya ülkede öğrencilerin barınacak yeri olmadığı havasını yaymaya kalkmışlardı.

Bu nedenle aşırı bir taleple karşılaşan Kredi ve Yurtlar Kurumu da öğrencilerden gelen barınma taleplerinin hepsini hemen karşılayamamıştı.

Muhalefetin o tezgahı tutmadı.

AK Partili belediyeler sosyal tesisleri ve otelleri öğrencilere açarak sokakta kalan ve barınacak yeri olmayanları sahiplenmişti. Hatta buna kimi CHP’li belediyeler de katılmıştı.

Polis ise, sözde sokaklara salınan marjinal gurupların GBT kayıtlarından bunların örgüt üyesi ve partili olduklarını belirlemişti.

Kısa süreli, fırsatçılık kaynaklı yurt sıkıntısını ülke gündemine sokmak isteyen ve buradan da hükümeti yıpratmaya kalkan muhalefetin Bursa’daki temsilcileri şimdi ne yapmışlar dersiniz?

Bunu da dün AK Parti Yıldırıİlçe Başkanı Ali Erbay’ın sosyal medya paylaşımında fark ettik.

İlçeye yurt yapılması için plan değişikliğini meclis gündemine alan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın bu isteğine Millet İttifakı ortakları CHP ve İYİ Parti belediye meclis grupları ret oyu vermişler.

Başkan Erbay da bunu sosyal medya hesabından şu satırlarla ifşa etmiş:

“11 Ocak Salı günü Yıldırım Belediye Meclisinde Yıldırımda okuyan üniversiteli öğrencilerimiz için hizmet verecek olan yurt yeri imar değişikliği oylamasında İYİ Parti ve CHP grubu hayır dedi. Gençlerle ilgili her konuda popülizm yaparak ilgiyi üzerine çekmeye çalışan, gençlik için hiçbir projesi olmayan muhalefet yine gençlerin geleceğine ket vurmak istedi.

Başkan Erbay ardından da şu notu düşmüş;

“Çok şükür ki, belediye meclisimizde plan değişikliği oy çokluğuyla kabul edildi. Bursa Teknik Üniversitesinde okuyan genç kardeşlerimizin yurt sorunu muhalefete rağmen çözüme kavuşacak Allah’ın izniyle. Cumhur İttifakımızın değerli meclis üyelerine dik ve kararlı duruşlarından dolayı teşekkür ediyorum.

AK Parti Yıldırıİlçe Başkanı Ali Erbay bu sözleriyle, bir bakıma CHP ve İYİ Parti belediye meclis gruplarını gençlere de şikayet etmiş oluyor.

Sezon başında yurt için ortalığı ayağa kaldıranların Bursa’daki bu değişikliğe karşı çıkmaları düşündürücü.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ