Demokrat Zafer

“Bursa yeniden planlanmalı”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey Bursada Bugün’e ziyarette bulunarak Bursa’nın sorunları hakkında açıklama yaptı. Bozbey, Bursa’da ulaşım fiyatlarının yüksek olduğuna dikkat çekerek Bursa’nın planlanma sorununun tekrar masaya yatırılması gerektiğini ifade etti.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı açıklanan Mustafa BozbeyBursada Bugün‘e yaptığı ziyarette gündemdeki konular ve adaylığıyla alakalı soruları cevapladı. Ulaşım fiyatlarının yüksek olduğuna değinen Bozbey yaptığı ziyarette Bursa’da planlama konusunda eksikliklerin olduğunu ve bu konunun tekrar masaya yatırılması gerektiğini söyledi.

“ULAŞIM FİYATLARI YÜKSEK”

“Bursa kentinin ekonomik değeri var. Bu kenti planlarken 10-15 yıllık değil en az 50 yıllık planlama anayasasının getirilmesi lazım” diyen Bozbey, “Stadın karşısında yapılan hastane de planlama eksikliklerinden bir tanesi. Ulaşım bu durumda olumsuz etkilenecek. Bursa’da son 20 yılda 10-15’in üzerinde Bursalıların tamamının hikâyesinin olduğu yapılar ortadan kaldırıldı. Acemler askeri bir alandı. Şimdi bir tane bile ağaç yok. Asgari ücrete göre bakıldığında Bursa’da ulaşım fiyatları çok yüksek. Ulaşım araçlarının planlaması gerekiyor, yeteri kadar otobüs yok” dedi.

KEMAL KILIÇDAROĞLU BENİ ONURLANDIRDI

Büyükşehir Belediye Başkanlığına adaylığını açıklayan Bozbey, olağandışı bir durum olmadığı sürece adaylığının kesinleştiğini söylerken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu‘nun Bursa’yı ziyaretinde kendisini onurlandırdığını ve adaylığını resmen açıkladığını söyledi. Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili düşüncelerini paylaşan Bozbey’in açıklamaları şu şekilde: “Cumhurbaşkanlığı için Meral Akşener‘in de Kemal Kılıçdaroğlu‘nun da belirli bir kararı yok. Kemal Bey’in muhalefetin birleşmesi için yapmış olduğu özveri, attığı adımlar çok önemli. Benim tahminimce Meral Hanım ve Kemal Bey her hafta görüşüyor.”

“ERKEN SEÇİM HER AN OLABİLİR”

İktidar partisinin YSK’ya sorduğu ‘Kaç güne seçime hazırlanabilirsiniz?’ sorusu kafalarda soru işareti bırakıyor diyen Bozbey, “Erken seçimin en önemli göstergesi ekonomidir. İktidar partisi seçim için hazırlıklarını yapıyor. Eğer ekonomi bu şekilde devam ederse, yatırımcılar Türkiye’yi tercih etmezse erken seçim yakın zamanda olur. Yatırımcılar beklemede, ülkedeki gelişmeleri takip ediyor ve kararlarını buna göre veriyor” diye konuştu.

“BU EKONOMİ BİZİ 2023’E GÖTÜRMEZ”

Pandemi döneminde ülkelerin sınırlarını kapatması nedeniyle tüm Avrupa ithalatını bizden yaptı” diyen Bozbey, “Eğer pandemi olmasaydı ihracat bu kadar çok olmazdı. Çok uzağa bakmamıza gerek yok, sınır komşumuz Bulgaristan‘a baktığımızda dolar gibi bir problemleri yok. Eğer ülke iyi yönetilseydi dolar gündemimizde olmazdı. Ekonomiler komşularla girintilidir.”

“SIĞINMACILARIN %70’İ ÜLKELERİNE GERİ DÖNMÜYOR”

Doğru bir yönetimle sığınmacıların önemli bir kısmı geri gönderilebilir diyen Bozbey, sözlerine şöyle son verdi: “Yapılan araştırmalarda sığınmacıların %75’inin ülkelerine geri dönmediğini görüyoruz. Batıdaki sanayinin fazlalığı ve iş imkanlarının daha çok olması sebebiyle sığınmacılar çoğunlukla batı bölgelerini tercih ediyor. Bursa da bunlardan biri.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ