Demokrat Zafer

Bursa’ya müjde! Hastane geliyor…

Bursa’da ikisi Yıldırım diğeri Nilüfer’de olmak üzere 3 ağız ve diş sağlığı merkezi var.Şimdi buna üçüncüsü de ekleniyor. Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın bugünkü köşesinden detayları aktardı…

Dün sabah yolumuz İl Sağlık Müdürlüğü’ne düştü. Müdür Dr. Fevzi Yavuzyılmaz’a bir çay içimi uğrayıp, Bursa’nın sağlık yatırımlarını ve salgınla mücadeleyi konuştuk.

Bursa’nın sağlık alanındaki eksiklerini tamamlayabilmesi için hazırlanmış onlarca projesi var. Merkez ve 17 ilçede aile sağlık merkezleri ile halk sağlığı merkezlerinin her geçen gün arttığını görüyoruz.

Bunlara, finansı dışarıdan, hibe yoluyla gelen göçmen aile sağlığı merkezlerinin de eklendiğini görmek sevindirici. Ülkemizde geçici olarak misafir edilen Suriyeli ve değer yabancıların ülkelerine dönmesi sonrası hepsi Bursa’ya kalacak.

Ayrıca, Acemler’deki Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi inşaatının da hızlandığını, tamamlanma oranını yüzde 54’ü aştığını, kaba inşaatı biten binanın en geç önümüzdeki yıl nisan ayında hizmete açılacağını da belirtelim.

Biliyorsunuz, Bursa’da ikisi Yıldırıdiğeri Nilüfer’de olmak üzere 3 ağız ve diş sağlığı merkezi var.

Şimdi buna üçüncüsü de ekleniyor.

Müdür Yavuzyılmaz, Emek’te imar planı sorunu çözülen 13 dönüm alan üzerine Murat Hüdavendigar Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yapılacağını söyledi.

150 ünitlik merkez kentin en yoğun nüfusunun barındığı Osmangazi ilçesinde oturan hemşerilerimizi  Nilüfer ve Yıldırım’a gitmekten kurtaracak.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ