Demokrat Zafer

Eş Zamanlı Basın Açıklamamızda EYT’nin Mücadelesini Tüm Türkiye’ye Haykıracağız!

EYT’lilerin keskin sesinden basın açıklamasına davet! EYT Federasyonu Başkanı Gönül BORAN ÖZÜPAK;

“Emeklilikte Yaşa Takılanlar olarak tek ortak paydamızın hak mağduriyetimiz olduğunu; içimizde her siyasi görüşten kardeşlerimiz olduğunu (ki biz onlara kaderdaşımız diyoruz) her platformda ifade ediyoruz. Bununla birlikte; bir slogan haline dönüşen “Yanımızda olanın yanında olacağız” söylemlerimizin de her zaman arkasındayız…
STK’lar meclisin zeminidir. Siyasetçiler, halktan ve STK lardan veri, bilgi toplar. Kısaca tabandaki sorunu meclisin zeminine taşırlar. EYT Federasyonu olarak ; işte tamda bu anlamda toplumsal sorun halini alan EYT mağduriyetini kurumsal kimliğimizle meclis zeminize taşıdık. Verdiğimiz mücadelemiz ile EYT probleminin finansal bir problem olmadığını aksine çok acil olarak çözülmesi gereken bir toplumsal problem olduğunu ortaya koymuş olduk. Bu farkındalığı yaratmak için gerçekten çok çalıştık, çok yol kat ettik.
Mağduriyetimizin çözümünün siyaset mekanizmasında olduğunu bildiğimiz için bizde siyaset zemininde mücadele ediyoruz. Bugüne kadar bir çok siyasi parti lideri ile bir araya gelerek EYT’ nin hakıllığını anlattık. İktidarından muhalefetine kadar bütün parti liderleri ile temas kurmaya çalıştık. Ancak bugüne kadar Cumhur ittifakı üyesi olan siyasi partilerden randevu taleplerimize olumlu ya da olumsuz bir dönüş olmamıştır. Ama muhalefette yer alıp da iktidara talip olan siyasi parti liderleri ile doğrudan temas kurabildik. Haklılığımıza verdikleri önemle Eyt yi çözeceğiz dediler.
14 Ocak 2022 Cuma günü saat 14.00; bu desteklerden biri daha gerçekleşiyor. Cumhuriyet Halk Partisi 14 Ocak Cuma günü 81 ildeki CHP İl Teşkilatları ve 519 ilçe teşkilatları olarak eş zamanlı olarak EYT konusunda bir basın açıklaması yapacaklar. Bizler de ülke çapındaki il derneklerimizin yönetimleri ve EYT’ li üyelerimiz ile birlikte; ülke çapında eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek bu etkinlikte hazır bulunacağız. Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma Dernekleri de bu etkinlikte ortak bir basın açıklaması yapacaktır.
EYT meselesi hakkında kamuoyu farkındalığı yaratacak bu tür organizasyonlarda EYT Federasyonu ve EYT derneklerimiz olarak bundan sonra da her zaman yanımızda olanın yanında olacağımızı ifade etmek isterim.
14 Ocak Cuma günü saat 14.00 da ülke çapında eş zamanlı olarak yapılacak olan EYT basın açıklaması etkinliğinden ötürü CHP merkez yönetimi ve tüm İl ve İlçe Teşkilatı yönetimlerine EYT Federasyonu olarak teşekkürlerimizi sunuyorum.” dedi.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ