Demokrat Zafer

Baysal ve Erdoğan, “İYİ GENÇLİK SÖYLEŞİSİ”nde!

İYİ Parti Bursa Gençlik Kolları’nın, “İYİ GENÇLİK SÖYLEŞİLERİ” başlığı altında düzenlediği etkinlikler zinciri, 10 Ocak Gazeteciler Günü’yle start aldı. Bursa’nın Deneyimli İsimleri olan Duayen Gazeteciler Yüksel BAYSAL ve İbrahim ERDOĞAN, gazeteciliğin “DÜNÜ, BUGÜNÜ ve YARINI” konuşu söyleşide, bilgi birikim ve tecrübelerini gençlerle paylaştılar.

Gençlik Kolları Başkanı ve İl Divan Üyesi Kadir Ateş’in yönettiği söyleşide, İl Başkanı Selçuk TÜRKOĞLU’nun selamlama ve ‘hoşgeldiniz’ içerikli konuşmasından sonra söz alan Yüksel BAYSAL, gazeteciliğin, iktidarın ayakta kalabilmesinin en önemli propaganda aygıtlarından biri haline getirildiğine vurgu yaptı.


BAYSAL: ARAŞTIRMACI GAZETECİLİK YAŞAYACAK…
10 Ocak’ın önemini tarihsel tanımlamalar yaparak anlatan Gazeteci Yazar BAYSAL matbaadan, kağıt gazeteden, dijital ve sosyal medyaya, oradan yapay zekaya varıncaya kadar,  gazeteciliğin dününe, bugüne ve yarınına ışık tutu. Aynı zamanda ANADOLU GAZETECİLER ve Spor Yazarları Derneği Genel Başkanvekili olan, Bursa’nın önde gelen Digital Medya Platformu WWW.ENBURSA.COM Yazarı BAYSAL, “Gerçek gazeteci objektiflikten asla taviz vermeden değişen zamana ve şartlara göre kendini mutlaka yeniler. Ancak şunu da ekleyeyim; bu değişime inat, mesleki değerlerini asla değiştirmez!” diyerek, gençlere mesleğin ilkeli olmayı gerektiren noktalarını hatırlattı. BAYSAL, “Gazetecilik kamusal sorumluluk gerektiren toplumsal bir görevdir ve gerçek gazeteci de halkın doğru haber alma hakkına, tarafsız bir bakış açısı ve mutlaka halkın menfaatini gözeterek aracılık eden, gerçek anlamda bir kamu çalışanıdır. Şuna inanın Gençler, gelecekte de ancak ve ancak, Araştırmacı ve Soruşturmacı Gazetecilik yaparak özgün çalışmalara imza atabilen Nitelikli Gazeteci ve Gazeteler varlıklarını ve toplumdaki etkinliklerini sürdürebileceklerdir” dedi.

ERDOĞAN: GAZETECİNİN KALEMİ ‘SİLAH’ DEĞİLDİR…
Anadolu Gazeteciler ve Spor Yazarları Derneği Genel Başkanı İbrahim ERDOĞAN da, gazetecilikte asıl mesleki deformasyonun, kalemin silah olarak görülmesiyle başladığını ifade etti. Gazetecilikle ilgili tanımlamalar yapılırken, ‘Gazetecinin Silahı Kalemidir!’ denilerek hem topluma hem de bu mesleği sahada yapanlara, bilinçli bir yanlış empozenin yapıldığını vurgulayan ERDOĞAN şöyle konuştu:
“Sevgili Genç Kardeşlerim kalem nedir biliyor musunuz? Kalem, asla gazetecinin silahı değildir. Gazeteci kalemiyle ateş etmez, adam vurmaz, toplumu taramaz! Tam tersine doğru bilgi, haber ve yazılarıyla gönüllere girer, kalpleri feth eder.
İşte o nedenle meslek etiğine her koşulda önem veren gazeteciler için kalem; tek kelimeyle VİCDAN’dır. Üstelik, tam anlamıyla sadece ve sadece insan hak ve hukukunun, adaletin, özgürlüklerin ve dahi tüm toplumsal değerlerin VİCDANI’dır. Bu nedenledir ki, gerçek gazeteciler AKLIYLA düşünür, düşündüklerini önce YÜREĞİNİN SÜZGECİNDEN geçirir ve VİCDANIYLA da yazar. Dün HALKIN GÖZÜ, KULAĞI, SESİ olan GERÇEK GAZETELER’in, bugün İKTİDAR BÜLTENİ veya HÜKÜMET FERMANI’na dönmesi sizleri umutsuzluğa sevk etmesin. Hiç kuşkunuz olmasın; Günümüzde baskıcı koşullara rağmen ilkeli gazetecilik yapmakta direnen bir avuç meslektaşımız, her dönemin adamı değil, her dönem adam gibi gazetecilik yapmaya çaba gösteriyorlar ve mutlaka bundan sonra da gösterecekler…”
İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı’nda yapılan “İYİ GENÇLİK SÖYLEŞİSİ’nin sonunda İl Gençlik Kolları Başkanı ve İl Divan Üyesi Kadir ATEŞ, Konuşmacılar Yüksel BAYSAL ve İbrahim ERDOĞAN’a günün anısına üzerinde isimleri yazılı kalem ve kitap hediye ederek, “Bugüne kadar yaptığınız gibi GERÇEK GAZETECİLERİ temsil edeceğinize ve bu kalemlerle de VİCDANINIZLA yazmaya devam edeceğinize yürekten inanıyoruz” dedi. Söyleşiye Bursa MHP eski Milletvekili Necati ÖZENSOY, İYİ Parti Bursa GİK Üyeleri Hasan TOKTAŞ, Müberra ÇAKIR, Sermin ÖZENSOY ve İYİ Parti Osmangazi İlçe Başkanı Dr. Mehmet HASANOĞLU da katıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ