Demokrat Zafer

Siyasetçilerin Farklı Bir Algı Oluşturma Çabaları Vicdansızlıktır.

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Prof. Dr. Yüksel ÖZKAN, son günlerde ülkemizin çeşitli bölgelerinde sahte alkol tüketimi nedeniyle yaşanan ölümlerin artışının endişe verici boyutlara ulaştığını söyleyerek, alkollü içkiden alınan vergi artışları ve etil alkolün satışının yasaklanmasıyla, merdiven altı tabir edilen kaçak alkollü içki üretimi ve satışında ciddi artışlar yaşanmasına neden olduğunu belirtti. Konuyla ilgili hazırlamış olduğu “kanun teklifini” önceki yıl Meclis’e sunduğunu ancak herhangi bir adım atılmadığını dile getirdi.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın, Sayıştay raporuna da yansıyan verilere göre, sahte içki ile mücadelede yetersiz kaldığını, alkolden alınan ÖTV kaybı ise 2019 yılında 1,56 Milyar’a ulaştığını belirten Özkan, etil alkol kullanımının son 6 yıl içinde %448 arttığını belirtti.

Son 1 Ayda 88 Kişi Hayatını Kaybetti.

Sadece 1 Aralık-2 Ocak tarihleri arasında sahte içki zehirlenmesi sonucu 88 kişinin hayatını kaybettiğini dile getiren Özkan, 1 litre rakıda, ÖTV’nin son zamlardan sonra %47,4 arttığını, toplum sağlığını korumakla hiçbir alakası olmayan bu durumun, halk sağlığının ciddi şekilde tehlikeye atılması anlamına gelmektedir, şayet gerçek amaç alkol tüketiminin azaltılması olsaydı, bunu tek başına ÖTV zammı ile önlemeye çalışılmasının gerçekle bağdaşmadığı gibi, alkol tüketiminin de bu şekilde azalmayacağı ortadadır, dedi.

Bu Halk Sağlığı Sorununu Görmezden Gelen Bazı Siyasetçilerin Farklı Bir Algı Oluşturma Çabaları Vicdansızlıktır.

Alkol zamlarının toplum sağlığını tehlikeye düşüreceği görüşlerine farklı bir algı oluşturacak şekilde yorum yapılması samimi gelmemektedir diyen Yüksel Özkan, vatandaşlarımızın sağlığına ciddi tehditler oluşturan her türlü unsur karşısında kanuni düzenleme anayasal zorunluluktur. Ancak 4 Kasım 2020 tarihinde vermiş olduğu “kanun teklifinin” gündeme alınmamasının halk sağlığını hiçe saymak anlamına geldiğini belirterek, bazı siyasi kesimlerin algı oluşturmak için yorum yapmasını ise vicdansızlık olarak niteledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ