Demokrat Zafer

Efsane Balkan Projesi ile Sahalara Dönüyor!

29 Ekim’de “Zübeyde Anne ve Gazi” Projesi ile Balkanların Türk yurduna eğitim kompleksi kazandırmayı amaçlayan, kadının kutsallığını dinlerler arası diyaloğu 9 yıl önce barıştıran İslam-Hristiyan-Musevi Kültürlerinin emektar kadınlarını buluşturan, Uluslararası Sinemacılar Derneği Başkanı, Birleşmiş Milletler ve İslam İşbirliği’nin Türkiye’de tek İmzacı Üyesi olan Selami Yanık yeni projesi ile sahalara dönüyor.

Dinler arasında kadının gördüğü şiddet olmak üzere 10 yıldır yaptığı projelerle “Kadın’ın Sesi” olan, Kuzey Makedonya’ya bağlı olan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün doğduğu ev tek Türk beldesi Jupa’da Atatürk Eğitim Kampüsü’nün temellerini Bursa’da Teyyare Kültür Merkezi’nde sahnelen oyunla başlatan Selami Yanık’ın yeni projesi Balkanları Türkiye’ye daha da yakınlaştıracak. Sanat yaşamına zamanın 90 yıllarda Atatürkçü Düşünce Derneği Bursa Şube Başkanı Nezihe Sanal’ın manevi evladı olarak ilk adımını atan Selami Yanık yeni projesinin vücut bulması için “1881 Selami Yanık Platformu” kurdu.

1881 Selami Yanık Platformu kurduktan sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bağlantıya geçen Başkan Selami Yanık, Kılıçdaroğlu’nun projeyi hayata geçirilmesi için yönlendirdiği partinin etkin ismi Tuncay Özkan ve Gamze Akkuş İlgezdi’ye “Balkanlarla Kültür Kardeşliği” ilkesini ayağa kaldıracak projeye sahip çıkılmasını istedi.

CHP Genel Merkezi ile sürekli diyalog halinde olan Selami Yanık; “Projeye Genel Başkan sayın Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere sayın Gamze Akkuş İlgezdi ve sayın Tuncay Özkan olumlu olarak yaklaşması beni ve bu projede emeği olan arkadaşlarımızı çok mutlu etti. Projenin ikinci ayağı olan Romanya-Türkiye ortak yapımı olacak, 2 saatlik gerçek yaşanan bir olaydan esinlenen drama filmi için bir önceki Romanya Başbakanı sayın Viorica Dancele’nin tam desteğini almıştık. Yeni Hükümet’te projeye sıcak bakıyor. Geçmiş yıllarda da benzer bir projeyi Kazakistan için hayata geçirmiş o filmde de ABD ve Avrupa Sineması’nın saygın isimlerini izleyiciler ile buluşturmuştuk. Şimdiden duyarlıkları için sayın Kılıçdaroğlu’na, sayın İlgezdi’ye, sayın Özkan’a teşekkür ediyorum.” dedi.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ