Demokrat Zafer

ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ KUTLU OLSUN

DEVA Partisi Bursa Kurucu İl Başkanı Serkan Özgöz 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınlayarak “ülkemizde basın emekçilerinin yaşadığı tüm olumsuz koşullara rağmen meslek etiği ve sorumluluğu çerçevesinde kamuoyunu bilgilendirmeye ve aydınlatmaya devam eden basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladıklarını söyledi.

Kamuoyunun her türlü bilgi ihtiyacının karşılanmasının, bunun içinde tüm basın çalışanlarının mesleklerini insani standartlarda ve özgür bir ortamda icra etmeleri gerektiğinin önemine işaret eden Özgöz :

“Basının halk adına işlevini yerine getirebilmesi demokrasilerin en önemli yapı taşıdır. Bu işlevin özgürce yerine getirilebilmesi , halkın doğru ve zamanında bilgilendirilmesi doğru bir kamuoyu oluşturulmasında en önemli unsur ve bu yolla çağdaş bir geleceğin teminatıdır. Özgür basın halk adına doğru soruları sorarak , kamuoyuna mal olmuş her türlü konuda kararların doğru verilmesine zemin hazırlar. Gerekli denetim fonksiyonunu halk adına yerine getirir , şeffaflığı , denetimi ve adaleti sağlamada birinci adımdır. Demokrasinin her türlü renginin , farklı düşüncelerin tartışılması , hayat bulması , desteklenmesi ve sonuçta kararların ortak akılla , mümkün olabilen en geniş tabanda alınabilmesi yine özgür basın yoluyla olur.

Bu açıdan bakıldığında özgür basın halkımız açısında bir haber alma hakkıdır. Maalesef özellikle son yıllarda artan biçimde halkımız, bir çok alanda olduğu gibi bu alanda da bu hakkından mahrum bırakılmaktadır.

Basın kuruluşları ve mensupları baskı , ekonomik izolasyon , sindirme ve haber içeriklerine müdahale gibi birçok yolla sindirilmeye çalışılmaktadır.

Devletin kaynakları olması gereken özgürlük ortamına uygun biçimde dağıtılmamakta , yandaş basın her koşulda desteklenmekte aykırı muhalif düşünce ve değerlendirmeler baskı altına alınmaya çalışılmaktadır.

Bugün medya kuruşlarının önemli bir kısmı maalesef baskı ve sindirme ile iktidar siyasetinin etkisi altına girmiş , bu kuruluşların çalışanları işsiz bırakılmış , yerlerine basın etiği ve meslek ilkelerini hiçe sayan adeta parti sözcüsüne dönüşen insanlar yerleştirilmiştir.

Biliyoruz ki basın emekçileri demokrasi inancı ile mesleklerini sektörün tüm olumsuzluklarına rağmen yapmaya ve gayretlerine devam ediyorlar.

Bizler DEVA Partisi olarak özgür basının toplum adına işlevini demokrasinin bir gereği olarak yerine getirebilmesi için her türlü önlemi almayı , gerekli düzenlemeleri yapmayı taahhüt ediyoruz. İktidara geldiğimiz birinci günden itibaren basının özgürlüğü , mesleki ve etik ilkelerinin meslek kuruluşları tarafından eksiksiz tesis edilmesi ve özgür basının önündeki tüm engellerin kaldırılması için çalışacağız.
Bu ilkeler ve çağdaş demokrasi ve hukuk standartlarına hep birlikte ulaşacağımız inancı ile basın emekçilerinin Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyoruz.” Dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ