Demokrat Zafer

“BU İKTİDAR GAZETECİLERİ CAMİ AVLUSUNA BIRAKTI!..”

İYİ Parti, Basın ve Medya Politikalarından Sorumlu Bursa İl Başkan Yardımcısı İbrahim ERDOĞAN, “Gazeteciler, Türk basın tarihinin en acımasız günlerini yaşıyor, basın ve medya da basın özgürlüğü açısından evrensel standartların çok gerisinde kalmaya mahkum edildi. AKP iktidarı döneminde gazeteciler ve gazetecilik adeta cami avlusuna terk edildi” dedi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı adına yaptığı açıklamada, halen görevdeki meslektaşları için ‘Çalış(amaya)n’ , işsiz gazeteciler için de ‘Cami Avlusuna Bırakılmış Sahipsiz Gerçek Basın Emekçileri’ tanımlamasını yapan İbrahim ERDOĞAN, “Bu durum demokrasilerdeki en önemli denetim mekanizmalarından biri olan medyanın; Yasama, Yürütme ve Yargıdan sonra 4.Güç olma işlevini maalesef tamamen ortadan kaldırmıştır” diye konuştu.

BASIN ASIL İŞLEVİNDEN UZAKLAŞTI…
Basın sektöründe işsizliğin on binleri çoktan aştığına, halen iyi kötü görevde olanların da, çok yönlü ağır baskı koşullarında objektif gazeteciliğin gereğini yerine getirebilmek için adeta kılı kırk yarmak zorunda bırakıldıklarını ifade eden ERDOĞAN, “İşte o nedenledir ki, ülkemizin çağdaş dünya nezdindeki itibarına gölge düşüren en büyük eksikliklerden biri de medyanın günümüzdeki ‘hali pür meali’ olmuştur. Basın  mutlaka asıl işlevi olan; kamusal sorumluluğu içeren ‘halkın doğru haber alma hakkını’ sağlamaya mutlaka rücu ettirilmelidir” şeklinde konuştu.
“AKP iktidarının, en başından beri medyaya nüfuz etme isteği ve bunu alışkanlık haline getirmiş olması, tarafsız ve bağımsız medyanın giderek yok olmasına yol açmış, ülkemizde kamu yararını gözetir türde bir gazetecilik faaliyeti yürütülmesini imkansızlaştırmıştır” diyen ERDOĞAN, “Siyasetin basına sirayet etmesinin önüne geçecek önlemler, demokrasinin sağlıklı işleyişi için şarttır. Hiç bir hukuk devletinde, yayımlanmamış yazı, haber, fotoğraf, gazete, dergi veya kitap suç olamaz, olmamalıdır. Yayımlanmışsa da yasalarda zaten müeyyidesi fazlasıyla vardır, yoksa da olmalıdır” vurgusunu yaptı.

BAYRAM GELMİŞ NEYİME…
10 Ocak 1961 tarihinde kabul edilen ve yasal güvencelerle gazetecilere önemli kazanımlar getiren 212 Sayılı Basın İş Kanunu’nun neredeyse tamamen rafa kaldırıldığına işaret eden İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı İbrahim ERDOĞAN, “O tarihte ‘Gazeteciler Bayramı’ olarak ilan edilen 10 Ocak’lar, 1971 askeri darbesiyle birlikte gelen kısıtlamalar nedeniyle ‘bayram’ olmaktan çoktan çıktı, ‘Çalışan Gazeteciler Günü’ne dönüştü. Günümüzde ise çığ gibi artan işsizlik nedeniyle 10 Ocak’lar artık ‘Çalışamayan Gazeteciler Günü’ olarak anılmaya başlandı. Çünkü basın çalışanlarının hakları ellerinden birer birer alındı, çalışabilenlerin yüzde 90’ı asgari ücrete, hatta daha da altına mahkum edilerek hem gazeteciler, hem de gazetecilik kaderine terk edildi. O nedenledir ki ülkemizde basın ve medya; hak, hukuk, adalet başta olmak üzere, şirazesinden çıkan tüm değerler gibi İYİ olmayı bekliyor, inşallah da çok yakın bir gelecekte İYİ olacak” ifadesini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ