Demokrat Zafer

Bursalılar aman dikkat! Hastanelerde yer kalmadı…

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, son günlerde hastanelerin çocuk servislerine yapılan başvurularda patlama yaşandığını bugünkü köşesinde detaylarıyla paylaştı…

Yılmaz, yazısında dikkat çeken şu bilgileri verdi:

Öyle bir süreçten geçiyoruz ki, resmen virüslerin yarışı yaşanıyor. 2 yılı aşkın süredir Covid ve yeni varyantlarıyla mücadele ediyoruz.

Bir yanda…,

Omicron varyantı dünyada olduğu gibi ülkemizde de hızla yayılırken, geçen yıl kendini gösteremeyen grip türü virüsler de adeta ortalıkta kol geziyor.

Nitekim…

Bilim adamlarının yaptıkları açıklamalara bakırsa, 2009 yılında kâbus haline gelen domuz gribi yeniden hortladı.

Üstelik…

Son günlerde hastanelerin çocuk servislerine yapılan başvurularda influenza vakaları, yani grip şikayeti adeta patlama yaşıyor.

Nitekim…

Önümüzdeki rakamlara göre, Bursa’nın en büyük kamu hastanesi olan Şehir Hastanesi Çocuk Servisi’nde grip tanısıyla muayene olan çocuk sayısı günlük 1.200’ü aştı. Bu rakam 8 ay önce 80 civarındaydı. Pandemi öncesinde de çocuk muayene sayısı 400’ler civarında seyrediyordu.

Aynı şekilde…

Bursa’nın ikinci büyük kamu hastanesi Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Çocuk Servisi’nde günlük muayene 1.500-1.600 arasına ulaştı.

Nilüfer’deki Dörtçelik Çocuk Hastanesi’nde de günlük çocuk muayenesi 1500’ü buldu.

Uzmanlar…

Mevsimsel grip artışının normal olduğunu, ancak bu artışların normal olmadığını söylüyorlar. Bunu da, “okullar başta olmak üzere çocukların birbirleriyle yakın temaslarının daha fazla olmasına” bağlıyorlar.

Bu nedenle…

Hem anne-babaları, hem de okulların etkileşim özelliği nedeniyle öğretmenlerini uyarıp, daha dikkatli olmalarını istiyorlar.

Çünkü…

Günlük muayene sayılarındaki patlama nedeniyle söz konusu 3 büyük hastanede Çocuk Servisleri’nin dolduğunu, Çocuk Aciller’de de büyük bir yoğunluk yaşandığını söylüyorlar.

Bir gözlemleri de şu:

“Covid vakalarında Delta varyantı çocuklarda daha ağır geçiyordu, ama Omicron varyantı çocuklarda hafif geçiyor.”

Bununla birlikte…

Çocuklara özel uygulamayla grip aşısını öneriyorlar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ