Demokrat Zafer

Pazarcı Esnafı ile Birlikte Mücadeleye Devam Edeceğiz!

İYİ’lerin Karacabey’deki ismi pazarcılar ile birlikte hareket edeceğini söyledi. İYİ Parti Karacabey İlçe Başkanı Fatih Karabatı; “Öncelikle 2022 yılına  merhaba dediğimiz bugünlerde tüm Karacabeyli hemşehrilerimin yeni yılını kutlar 2022 yılının ülkemize, ilçemize sağlık, mutluluk, huzur ve ekonomik sıkıntılarımızın sona erdiği İYİ bir yıl diliyorum. Gönül isterdi ki;  buradan bizler ve pazarcı esnafı abilerim ablalarım kardeşlerimle birlikte “Karacabey Belediye Başkanı sayın Ali Özkan ve yönetime teşekkür ederiz” mesajı yayınlamak. Lakin yılan hikayesine dönen ve hiç bir açıklama yapılmayan pazar yeri yıkım kararı ile pazarcı esnafımız diken üzerinde duruyor.

Esnaf pandemi ile gelen zamlarla ekonomik sıkıntı ile mücadele verirken birde yeni yılda  Ocak, Şubat, Mart, Nisan ayında mı  yıkılacak? acaba diye kara kara düşünüyor ortalıkta bir sürü bilgi kirliliği var. ama açıklama yok! Şimdi bir de halkın aklı ile dalga geçer gibi sosyal medyada bir tızır dolaşmakta! Şehrimiz de icraat var! Başkan sayın Ali Özkan halkın fragmana değil somut bitmiş işlere ihtiyacı var! Göreve geldiğinizden beri başlayıp yarım bıraktığınız o kadar çok proje var ki; biz yazmaktan saymaktan usandık!

Orman Kampı Projesi, Yeniköy de Bungolov Evleri, Otel Projeniz, 3 T projeniz hadi bunları da geçtik. Karacabey’in her gün vatandaşın sosyal medyada paylaştığı  Karacabey sokaklarının yamalı delik deşik hali! Sanayinin her yağmur sonrası Venedik Gölü’ne dönen görüntüleri! Size oy vermiş, size yetki vermiş insanların özellikle pazarcı esnafının şikayetlerini isteklerini dinlememek görmezden gelmek oturduğunuz makamla maalesef örtüşmüyor1! Pazarcı esnafının tek bir isteği var oda yıkım değil tadilat istiyor sayın başkan İşte o fragmanlarda dediğiniz icraatı burada görmek istiyoruz. Pandemi döneminde 6 hafta tezgah açamayan esnaf almış olduğu kredileri ödeyemedi. Yıkımı ve bitim süresi belli olmayan bir bilinmeze rant uğruna kimseyi sürükleyemezsiniz! Sayın Başkan esnaf  mahalle aralarında yazın kavurucu sıcağında kışın yağmur ve çamurunda soğuğunda tezgah açmak istemiyor .Bu şartlarda mağdur olacakları ise şüphesizdir. Biz bu konu gündeme geldiği günden itibaren esnafımızın sesi olduk yanında olduk tek tek hepsi ile görüştük. Hiç bir esnafımızda yıkım istemiyor. İş Merkezi istemiyor.

Yapılacak pazar yeri projesinde bir sürü yanlışlık var pazarcı esnafının malları yük asansörü ile taşınması hangi akla hangi mantığa yada projeye uymakta Sayın Başkan .Siz ne kadar uydurmaya çalışsanız da İYİ Parti olarak yaptığımız anketlerde elimizde mevcut. Tek bir sonuç var “YIKIM İSTEMİYORUZ” diyen esnaf ötesi yok . Seçim zamanı herşey güllük gülistanlık, verilen sözler vaatler, söz uçar yazı kalır demiş atalarımız. Pazar yerini yıkmayacağınıza dair halka esnafa söz vermiştiniz. Ne değişti ki; sözünüzden geçtiniz Esnaf sizi pazar yerinde görmediğinden şikayetçi bizim derdimizi dinleyen yok fakat  ekonomik dar boğazda yaşayan insanların pazar sonunda topladıkları meyve ve sebzeleri  resimleyip onları sosyal medyada yayınlar sümen altı oluyor da biz bu memlekete hizmet eden esnafın istek ve dertleri dinlenmiyor sayın Özkan!

Ayrıca Cumhurbaşkanı sayın Erdoğan’ın ekonomik savaş verdiğimiz bu dönemde esnafları üzecek atılımlardan uzak durulması tavsiye ettiğini bir kez daha hatırlatmak isterim. Sosyal medyada vermiş olduğunuz demeçte “biz yıkalım biz bitiremezsek gelen yönetim devam eder” demiştiniz bu halka esnafa nasıl bir açıklama nasıl bir rahatlık, nasıl bir yönetim şekli, bu halk sizi oraya seçti. Sayın başkan dediğiniz gibi şehirde icraat varsa İYİ Parti olarak bizlerde o icraatları görmek olmayanı söylemek için bizde orada varız. Gördük ki; Pazar yeri esnafı hangi görüşte olursa olsun hangi siyasi partiden olursa olsun iktidardakiler gibi ayrıştırıcı değil Kocaman bir aile ve  pazar yeri çatısı altında tek yumruk. Hukuki yolun sonuna kadar gidecekler .

İYİ Parti Karacabey İlçe Başkanlığı olarak ta bizlerde halkımızın esnafımızın yanında olacağız. Esnafımızı mağdur olmasına Allah’ın yardımı  ile izin vermeyeceğiz. Ülkemiz her ne kadar ekonomik açıdan çok sıkıntılı bir süreçten geçse de Az kaldı İYİ Parti gümbür gümbür geliyor. Gelecek ilk seçimde Türkiye mi  ve İlçemi İYİ’lik rüzgarı saracak…” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ