Demokrat Zafer

Canbolat’tan Bursada Bugün’e ziyaret! Bursa yatırımları ne durumda?

Bursa Valisi Canbolat Bursada Bugün’e ziyarette bulundu. Vali Canbolat Bursa’nın gündemine dair değerlendirmelerde bulunup yeni yatırımlar hakkında bilgi verdi.

HABER MERKEZİ / BURSADA BUGÜN

Bursada Bugün‘ü ziyaret eden Bursa Valisi Yakup Canbolat Bursa’nın gündemine ilişkin konular hakkında yaptığı açıklamaların yanı sıra ülke gündemini meşgul eden fahiş fiyat ve sosyal medya kullanımı gibi konular hakkında da yorumlarda bulundu.

BURSA’YA 5 YENİ OKUL

Bursa’daki yatırımlarla ilgili konuşan Yakup Canbolat hayırseverleri yatırımlara teşvik ettiklerini söyleyerek Bursa’ya yapılacak okullar hakkında bilgi verdi.

Canbolat, “5 yeni okul sözü aldık ve bu okulların ödenekleri hazır. Temel işlemleri başladı. 2 yıl içinde okullar eğitime açılabilecek” dedi.

HIZLI TREN ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli ulaşımına büyük katkıda bulunacak olan hızlı tren çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Vali Canbolat hızlı trenin hizmete açılacağı tarihin ise net olmadığını ifade etti.

TEKNOSAB BURSA’NIN BATI SANAYİ BÖLGESİ OLACAK

Bursa’nın sanayisi hakkında da açıklamalarda bulunan Canbolat, sanayi ihtiyacını büyük ölçüde karşılaması beklenen TEKNOSAB‘la alakalı taşınmaların başladığını, tam kapasite çalışmasının zaman alacağını belirterek, “Temel sorun, OSB‘ler dışında büyümüş fabrikalardır, bu fabrikaların taşınması gereklidir. TEKNOSAB’ın tam kapasiteye ulaşmasıyla 20 milyon metrekare alanda toplam 250 bin kişilik istihdam yaratacağını öngörüyoruz. TEKNOSAB kavşağı arazilerinin acil kamulaştırılması Resmi Gazete’de yayımlandı, çalışmalar devam ediyor. Sanayideki çalışanların şehir içinden ulaşım sağlaması şehir trafiğini artıracağından Karacabey yolu üzerine yeni yerleşim yerleri oluşturulmalıdır” dedi.

MARKETLERDE FAHİŞ FİYAT DENETİMİ

Dolar artışı sonrasında zincir marketlerin raf fiyatlarına büyük zamlar yapması, dolardaki düşüşle birlikte raf fiyatlarında indirim beklentisi oluşturdu. Konuyla alakalı Ticaret İl Müdürlüğü ve belediyelerin raf denetimleri yaptığını söyleyen Vali Canbolat, denetimlerde ürünleri alış fiyatının yüksek olduğu için o ürünleri eritene kadar indirim yapmayan firmalar olduğunu, fiyatların düşmesinin zaman alacağını ve Valiliğe gelen tüm şikayetleri dikkate aldıklarını söyledi.

YILDIRIM’A TOPLAMDA 1500 KİŞİLİK YENİ ÖĞRENCİ YURTLARI

Bursa’da yurtlara öğrenci yerleştirme konusunda problemlerin olmadığını, yedeklere kalan tüm öğrencilerin yurtlara yerleştiğini, yurtlarda hâlâ boş yer olduğunu belirten Vali Canbolat, “Yıldırım ilçesine 750 erkek, 750 kız öğrenci kapasiteli toplamda 1500 kişilik iki yeni yurt yapılacak. Bu yurtların projelendirilmesi devam ediyor. İhaleleri ise bu yıl içinde yapılacak” dedi.

SOSYAL MEDYA KONTROL EDİLMELİ

Bursa halkının sosyal medya aracılığıyla kendisine birçok sorunu iletebildiğini söyleyen Vali Canbolat, “Vatandaşlar sosyal medya aracılığıyla bizlere şikayet ve önerilerini iletebiliyor. Bu çok güzel ancak eleştiri dışında işi hakaret boyutuna ulaştıranlar var. Sosyal medyadan eleştiri kabul edilebilir fakat bunlar hakarete döndüğünde kabul edilemez hale geliyor. Bu konuyla alakalı düzenlemelerin yapılması gerekiyor.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ