Demokrat Zafer

Siyasette ‘sokağa dökülme’ polemiği! Kim ne dedi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Utanmadan, sıkılmadan sokaklara döküleceklermiş, 15 Temmuz’u görmediniz mi?” şeklindeki açıklaması siyasette yeni bir polemik konusu oldu. Erdoğan’ın açıklamalarına muhalefetten ardı ardına tepkiler geldi. İşte siyasette “sokak” polemiği…

Seçim tartışmalarının giderek yoğunlaştığı siyasette şimdi de “sokak” polemiği başladı.

Tartışmanın fitilini ateşleyen açıklama Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi.

Erdoğan, dün AK Parti genel merkezinde düzenlenen 151. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında muhalefeti eleştirerek, şunları söyledi:

ERDOĞAN: 15 TEMMUZ’U GÖRMEDİNİZ Mİ?

“Utanmadan, sıkılmadan sokaklara döküleceklermiş, meydanlara döküleceklermiş. Siz 15 Temmuz’u görmediniz mi? Nereye dökülürseniz, dökülün, 15 Temmuz’da sokağa dökülenlere bu millet nasıl dersini verdiyse siz de dökülün, siz de aynı dersi evvelallah alırsınız. Biz de Cumhur İttifak’ı olarak hepinizi önümüze katarız ve gideceğiniz yere kadar kovalarız.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu açıklamasına muhalefetten ardı ardına cevaplar geldi.

Erdoğan’ın sözlerini “gülümseyerek” yorumladığını söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Tam tersine arkadaşlara ‘Taşkınlık yapmayacaksınız, sokaklara çıkmayacaksınız. Büyük bir sabırla sandığı bekleyeceksiniz’ dedim.” diye konuştu.

Ankara’da medya kuruluşlarının CHP muhabirleriyle bir araya gelen CHP lideri şunları söyledi:

KILIÇDAROĞLU: GEREĞİNİ SANDIKTA YAPACAĞIZ

“Beyefendi hayal aleminde yaşadığı için sanki biz ‘sokaklara çıkın, şunu yapın, bunu yapın’ diye talimat verdik. Bunun basın danışmanları yok mu? En azından bizim neler konuştuğumuzu kendilerinin önüne koymuyorlar mı? Biz tam tersine ‘sakin, sabırlı, seçim sandığını bekleyeceksiniz, sandık gelecek, gideceksiniz oyunuzu kullanacaksınız’ diyoruz. Bunu her yer de söylüyorum. Ama beyefendi anladığım kadarıyla bizim sokağa çıkmamızı istiyor, çıkmayacağız. Zorlayacak, baskı kuracak, çıkmayacağız. Ama gereğini sandıkta yapacağız.”

“Sokak” tartışması DP Genel Başkanı Gültekin Uysal’ı ağırlayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in de gündemindeydi.

AKŞENER: ACAYİP VE SAÇMALIK

Muhalefet liderlerinin “sokağa çıkın” çağrısında bulunmadığını söyleyen Akşener, “Kimsenin ağzından ‘sokağa çıkmak’ diye bir cümle çıkmamış. Bir Cumhurbaşkanı, bir partinin genel başkanı çıkıp diyor ki, ‘Sokağa döküleceklermiş, inin de görelim’ Nereden bakarsanız acayip ve saçmalık” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’a da soruldu.

BABACAN: 15 TEMMUZ’U GÜNLÜK SİYASETLE KİRLETME

Babacan, “Sokağa çıkanlara 15 Temmuz’daki gibi ders verilecekmiş. 15 Temmuz’da dersini alanlar darbeciler, o dersi verenler de bizim demokrasimize sokaklarda sahip çıkan vatandaşlarımız, başkası değil. Hiç kimse o kıymetli mücadeleyi böyle günlük siyasetle kirletmeye kalkmasın.” değerlendirmesinde bulundu.

KRT TV’de Savaş Kerimoğlu’nun “Günaydın Türkiye” programına konuk olan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise şunları söyledi:

DAVUTOĞLU: SOKAĞA ÇIKILSIN İSTİYOR

“Bir suçlu varsa niye sen kovalıyorsun? Anayasal bir suç işlenecekse emniyet, hukuk, yargı gider çözer. Sen bir devlet adamı olarak ‘Ben kovalayacağım’ dediğin anda soru şu; ‘Kim bu kovalananlar’. Cumhurbaşkanı sokağa çıkılsın istiyor. Sokağa çıkılsın ki kendisi de kendi taraftarlarını sokağa çıkarabilsin. Bu gerilimde AK Parti çözülüyor.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ