Demokrat Zafer

GYİAD’ın yeni başkanı İrem Pehlivanoğlu Gürkaş oldu

Genç Yönetici ve İş İnsanları Derneği’nde (GYİAD) 18. Dönem, derneğin  3. kadın başkanı olarak görevi devralan İrem Pehlivanoğlu Gürkaş ile devam ediyor.

Genç Yönetici ve İş İnsanları Derneği’nin 4 Ocak’ta gerçekleşen Yönetim Kurulu toplantısında GYİAD’ın yeni Başkanı İrem Pehlivanoğlu Gürkaş oldu.

Gerçekleşen toplantıda, Mayıs 2019 tarihinden beri GYİAD Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdüren Fuat Pamukçu, profesyonel hayatındaki yoğunluğu sebebiyle görevden affını isterken, 2014 yılından beri GYİAD üyesi olan İrem Pehlivanoğlu Gürkaş, başkanlık görevini Fuat Pamukçu’dan devraldı. Daha önce dernekte 15. Dönem Ticari İlişkiler Komitesi Eş Başkanı, 16. Dönem Yönetim Kurulu Üyesi ve Üye İlişkileri Eşbaşkanı, 17. Dönem Denetleme Kurulu Başkanı, 18. Dönem Yönetim Kurulu ve  Proje Değerlendirme Komite üyeliği gibi birbirinden farklı birçok görevde bulunan İrem Pehlivanoğlu Gürkaş, GYİAD’ın 18. döneminde başkanlık görevini üstlenerek derneğin 3. kadın başkanı oldu.

Önceliğimiz her zaman istihdam, eğitim ve kadının toplumdaki yeri

İrem Pehlivanoğlu Gürkaş, Yönetim Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Geçtiğimiz iki yıllık sürede, dünyada hemen hemen her alanda oldukça köklü değişiklikler yaşandı. Bu dönem, ‘Yeni Normal’ kavramının hayatımıza girdiği bir çağ oldu. Türkiye adına baktığımızda da ekonomik anlamda zorlandığımız, daha çok çalışıp üretmemiz ve ihracat yapmamız gereken bir döneme girdik. Ben de kıymetli çalışmalarıyla derneğimizi ileriye taşımış Sevgili Fuat Pamukçu’dan görevi devralırken, GYİAD olarak ülkemiz ve genç nesiller adına katkı sağlamaya odaklanan çalışmaları hayata geçirmeye devam edeceğimizi belirtmek istiyorum.

Geçtiğimiz dönem Türkiye’de genç istihdam konusunda tespitler yapıp, çözüm önerileri ortaya koyan “Türkiye’de Genç İş Piyasası ve Geleceğine Bakış Raporu” nu sizlerin de bildiği gibi kamuoyu ile paylaşmıştık. Bu dönem yeni konumuz “Genç Kadın ve Yeni Ekonomi” olacak. Bu konu çerçevesinde Türkiye’de genç kadınların karşılaştıkları sorunları ve sorunlara ilişkin çözüm önerileriyle yeni ekonomi sektörlerinde başarılı olan kadınların hikayelerini inceleyeceğimiz bir çalışma yapacağız. Bu projeyle Türkiye’nin genç kadınlarının potansiyelini ortaya çıkarmaya katkıda bulunmayı hedefliyoruz.

Genç istihdamına yönelik kapsamlı adımlarımızın yanı sıra, gençlerin dijital çağda evrilen çalışma biçimlerine adapte olması adına kurguladığımız GYİAD MBA Programı’nınikincisini hayata geçirmek üzere hazırlıklarımız devam ediyor.Yine önemi her geçen gün artan; özellikle pandemi sonrasında daha da kritik hale gelen tarımsal faaliyetler, çevre ve iklim, yeşil ekonomi ve dijitalleşme gibi konular kapsamında, önceki dönemlerde olduğu gibi dijital içerikli projelerimize devam edeceğiz.

Önümüzdeki günlerde, üyelerimizin bir parçası olduğu aile şirketleri ve holdinglerin hikayelerini anlatan; genç nesillere ilham olmak gayesiyle yaratılan GYİAD’in Vaka Kitapları serisinin 3. çalışması “Yeni Neslin Rotası” kitabının lansmanını gerçekleştirdikten sonra Vaka Kitapları serisinin dördüncüsü için çalışmalarımızı başlatacağız.

GYİAD olarak önümüzdeki dönemde de topluma öncülük edip yön veren bir dernek olduğumuzun bilinciyle, çalışıp üretmeye ve fayda sağlamaya devam edeceğiz.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ