Demokrat Zafer

Covid-19 Meslek Hastalığı Sayılmadı.

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Prof. Dr. Yüksel ÖZKAN, 2021 yılı ile ilgili genel bir değerlendirme yaptı. Kendisinin de bir hekim olması nedeniyle sağlık sistemi ve sağlık çalışanlarının yaşamış oldukları son bir yılı ayrı bir başlık dahilinde yorumladı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pandemi başlangıcından bugüne kadar konuyu hassasiyetle takip ettiğini belirten Yüksel Özkan, ülke genelinde hemen her kesimin olumsuz olarak etkilendiğini ancak özellikle sağlık çalışanlarına olumsuz etkisinin çok daha ağır olduğunu, sağlık çalışanlarının tükenmişlik içinde sürüklendiğini dile getirdi.

531 Sağlık Çalışanı Covid-19 Nedeniyle Yaşamını Yitirdi.

Türk Tabipler Birliği verilerine göre Covid-19 nedeniyle, 2021 yılında maalesef 531 sağlık çalışanının hayatını kaybettiğini belirten Özkan, binlercesinin de Covid-19’a maruz kaldığını, buna rağmen sağlık çalışanlarının insan üstü çaba ile canla başla çalışmaya devam ettiklerini söyledi.

Bu dönemde,sağlık çalışanlarını çoğu zaman yüz yüze ziyaret ederek sorunlarını dinleyip, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde sorunlarının çözümü için üzerlerine düşeni yapmaya çalıştıklarını, Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca’ya yanıtlamak üzere sağlık çalışanları ve genel sağlık sisteminde yaşanan aksaklıklar ile ilgili kendisinin 145 sorusu olmak üzere Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekilleri’ nin 2021 yılı içerisinde tam 1911 soru önergesi verdiğini, bunların sadece 638’inin cevaplandırıldığını belirtti. 54 soru önergesi ise cevaplanma süresi dolmasına rağmen cevaplandırılmamıştır, dedi.

Covid-19 Meslek Hastalığı Sayılmadı.

Covid-19’un meslek hastalığı sayılması için,kendisinin de imzasının bulunduğu kanun teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na 17 Kasım 2020 tarihinde sunduklarının altını çizen Özkan, Sağlık Komisyonu’ndan geçen kanun teklifinin halen yasalaşmadığını belirtti.

Yine sağlık çalışanlarının özlük haklarının düzenlemesi kanun teklifini, yılbaşından önce Genel Kurul’a getirilmesi için CHP Grubu olarak girişimlerde bulunduklarını belirten Yüksel Özkan, maalesef Cumhur İttifakı’nın önceliğinin limanlarımızı peşkeş çekme olduğu için sağlık çalışanlarının feryatlarına kulaklarını kapadılar,dedi.

Kamuda Çalışan Hekimler Yoksulluk Sınırı Altında Maaş Alıyor.

Tıp fakülteleri yıllık yaklaşık 15 bin mezun verirken, yıllardır iktidarın popülist politikaları neticesinde sağlıkta şiddetin engellenemediği, çalışma koşullarının ve özlük haklarının da yıllardır iyileştirilmemesi nedeniyle yurt dışında çalışmak için “iyi hal belgesi” alan hekim sayısının 2021 yılında 1405 kişiye ulaştığına değinen Özkan, yoksulluk sınırının altında maaş alan hekimlerin olduğunu,hekimlerin bu şartlarda çalışmak istemediklerini dile getirdi.

Devam Eden Zam Yağmurları Kara Kışı Getirdi

2022 yılının ilk günlerinde yaşanan ekonomik gelişmelere de değinerek sözlerine devam eden Yüksel Özkan, topluma ümit aşılamak üzere algı yönetimi yaparak, “ekonominin kitabını” yazanlar, 2022 yılında yürütecekleri ekonomi politikalarına zam yağmurları ile başladılar diyerek, pembe rüyalar kurumu olan TÜİK’in verileri bile enflasyonun ne derece yüksek olduğunu gözler önüne sermiştir, dedi.

%127 oranla, Cumhuriyet tarihinin en büyük elektrik zammının yapıldığını, doğalgaza ise dile getiren Özkan, gübreye %400, yeme %120, mazota ise %60’dan fazla zam yapıldığını, Saray ve yandaşları hariç,toplumun her kesimi artık “kara kış” şartlarında geçim mücadelesi vermek zorunda bırakıldığını söyledi.

Faizler Düşmedi.

“Faiz sebep, enflasyon sonuç” diyen Sayın Cumhurbaşkanı’nın faizleri düşüreceğiz çıkışının ardından, eylül ayından itibaren hükümetin 5 yıllık borçlanma faizinin %17’den %25’e çıktığını dile getiren Milletvekili Özkan, aynı durumun ticari( %25), taşıt( %26) ve tüketici (%25) kredilerinde de yaşandığını belirterek, “insana şunu sormazlar mı? Bir yılda 180 Milyar Dolar faiz ödeyenler acaba asıl faizciler değil midirler?”dedi.

Bütün bunlara rağmen hiç kimsenin ümitsizlik içinde olmaması gerektiğini belirten Yüksel Özkan, “artık gidiyor gitmekte olan, geliyor gelmekte olan” diyerek sözlerini noktaladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ