Demokrat Zafer

Akşener ve Kılıçdaroğlu Mersin’den seslendi: ‘Sandığa teslim ol!’

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, “Türkiye ağlıyor, derhal seçimi getir, sandığa teslim ol” çağrısını yaptı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da ilk kez oy kullanacak gençlere seslenerek, “İlk kez sandığa gidecek gençlerimiz, ilk kez otoriter bir yönetimi demokratik yollarla değiştireceksiniz, dünya siyaset tarihine çok önemli bir mirası sizler bırakacaksınız.” dedi.

Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, daha önce CHP’nin miting yapılmasına izin verilmeyen Cumhuriyet Meydanı’nda metro temel atma törenine katıldı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Genel başkanlarımız Mersinlilere bu günde yalnız bırakmadı. Mersinliler adına teşekkür ediyorum. Emin olabilirsiniz ki sizler bizi nasıl yalnız bırakmadıysanız Mersinliler de sizin demokrasi mücadelenizde her zaman yanınızda olacaktır. Gelecek aydınlık Türkiye’nin mimarlarısınız.  Belediyecilik sadece yoldan, binadan, ranttan, imardan ibaret değildir, belediyecilik insanın kalbine, gönlüne girmektir.  Soğuk kış günlerinde yanında olmaktır. Her zaman Mersin halkının yanında olduk. Gıdasıyla, mamasıyla, sütüyle, yardımıyla, sıcak yemeğiyle yanında olduk.  Sosyal belediyecilikte Millet İttifakı’na mensup belediyeler tarih yazdı. Bunlardan bir tanesi de Mersin Büyükşehir Belediyesi…” diye konuştu.

BURADA BU KALABALIĞI TOPLAMAYANLAR VARDI, NE OLACAK ŞİMDİ?

Konuşmasının başlangıcında  Erdoğan’ın Mersin’deki mitingine gönderme yapan Akşener, “Yalnız burada bu kalabalığı toplayamayanlar vardı, ne olacak şimdi!” dedi. Akşener şunları kaydetti:

“Ben 24 aydır il il esnaf geziyorum. Türkiye ağlıyor.  Öyle bir Türkiye’deyiz ki , ben 2017’de Mersin’de referandum için çalıştık. Herkes gibi anlattık. Uçacağız denilen malum tek adam sistemi kabul edildi. Gelirleriniz azaldı, çocuklarınızın işsizliği çoğaldı, liyakatsizlik dibine vurdu. Genç çocukların hayatını çaldılar.  En büyük beka sorunu sizsiniz. Buradan sayın Erdoğan’a sesleniyorum. Mersinli ‘Derhal seçimi getir, sandığa teslim ol’ diyor. Mersinli burada mesaj veriyor.

HARAMİ DÜZENİ BİRLİKTE YIKACAĞIZ

Belediyeler eliyle şehirlerde zenginler ve fakirler oluşmuş. Zenginler AK Partili fukaralar her partili olmuş. Bu harami düzeni birlikte yıkacağız.

Buradan Sayın Erdoğan’a sesleniyorum. Burada bir miting yaptın gördük hep birlikte. Sonra Kılıçdaroğlu’nun mitingine izin vermedin onu da gördük. Şimdi bu meydanda tören var. Diyor ki Mersinli sandığı getir. Milletle ters düşe düşe ayakta kalan bir siyaset olmamıştır. Size iki domates, yarım simit ye diyenlerin kendileri ne yiyor? Bu harami düzeni helal oylarınızla sandıkta attaya göndermek için derhal seçim diyorum.

DEMEK Kİ HALK DEĞİŞİM İSTİYOR

Akşener’in ardından kürsüye çıkan Kılıçdaroğlu, “Benim umudum sizlersiniz. Bu meydanda miting yapmamıza daha önce izin vermemişlerdi. Demek ki halk değişim, seçim istiyor. Parayı halk için kullanacaksınız, bir avuç kişi için değil, her evde tencere kaynayacak.” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

“Sakın ola ki umutsuzluğa kapılmayın. Bir belediye başkanının kendi kentine yapabileceği en büyük yatırımın metronun temelini atıyoruz.

BAYRAĞIMIZI GÖNDERE DİKECEĞİZ

Süleymanşah Türbesi’ni tekrar topraklarına götüreceğiz, bayrağımızı göndere dikeceğiz. Hepiniz bunun tanığı olacaksınız. Millet İttifakı olarak Samandağ’dan başlayıp bütün bu havzayı Akdeniz’in en görkemli havzası haline getireceğiz. Bu bölge Akdeniz’in en görkemli bölgesi olacak.

Biz yandaşlara değil vatandaşlara hizmet edeceğiz. Biz kaynağı vatandaşlara harcayacağız. Bir soygun düzenine son vereceğiz. Hani var ya gitmediğiniz yollara para veriyorsunuz, hani var ya 30 yıllık garantiler bunların hepsine son vereceğiz. Tamamını kamulaştıracağız.

SANDIK  BUGÜN OLMAZSA YARIN GELECEK

Sandık gelecek mi diye soruluyor. Gelecek efendim gelecek. Bugün olmazsa yarın gelecek yarın olmazsa öbür gün gelecek. İlk kez sandığa gidecek gençlerimiz, ilk kez otoriter bir yönetimi demokratik yollarla değiştireceksiniz, dünya siyaset tarihine çok önemli bir mirası sizler bırakacaksınız.

SURİYELİ KARDEŞLERİMİZİ MEMLEKETLERİNE GÖNDERECEĞİZ

En geç iki yıl içinde bütün Suriyeli kardeşlerimizi davulla zurnayla memleketlerine göndereceğiz. Asla ırkçılık yapmıyorum. Suriyeliler de kendi ülkelerinde huzur içinde yaşasınlar.

Suriye ile de barışacağız, Mısır’la da barışacağız. İç politikada olduğu gibi dış politikada da Türkiye kurucu ayarlarına dönecek. Asla unutmayın, sandık gelecek, sandığa sahip çıkmak bizim görevimiz; oy kullanmak sizin göreviniz!”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ