2022 ŞUBAT SAYISI İLE eliz edebiyat DERGİSİ 14. YILININ İKİNCİ AYINA GİRDİ! eliz edebiyat DERGİSİ’nin 158. SAYISI ÇIKTI
Şubat 2022, 158. sayısı ile edebiyatseverlere seslenen eliz edebiyat dergisi, şiir-öykü-deneme, günlük, çeviri türlerindeki yeni ürünler sunmaktadır.
eliz edebiyat dergisi, Şubat 2022, 158. sayısı ile yine dopdolu…
Günümüzde, pandemi kısıtlı koşulların nispeten gevşemesine rağmen, Covit-19 salgının Omicron varyantı kesintisiz direnmeyi öğretmektedir. Gevşeme rehaveti gerektirmez diyerek, yolculuğunu sürdürüyor eliz edebiyat dergisi... İçeriğiyle birlikte, sağlık, huzur ve umut dilekleri taşıyan yeni sayı, izler çevrenin, okurların ilgisini beklemektedir.
Abone ve okurları, şair ve yazarları ile yaşam uğruna dayanışma ve direnme dolu sayılarla ilerleyen eliz edebiyat, edebiyatseverlerin ilgi ve desteği yaşatılmaktadır. Aylık olarak çıkan dergi, 14. Yılında da yazardan okura elçilik görevi üstlenmektedir.
Bu sayı için emek ve ürün vermiş imzalar (alfabetik soyadı sırasıyla):
Şaban AKBABA / M.Mahzar ALPHAN / Ahmet Emin ATASOY / Mücahit AYGÖREN / Şura AYKAN / Linda Maria BAROS / Aytekin KARAÇOBAN / Şükrü BİLGİÇ / Mustafa BİLGÜCÜ / Ünsal ÇANKAYA / Bülent ELİTOK / Faik GÜÇLÜ / Şenol GÜREL / Hilmi HAŞAL / Mustafa IŞIK / Hakan KOÇAR / Faris KUSEYRİ / Meriç ÖZ / Samim SADIK / Halûk CENGİZ / Canan Gürtunca SANLI / Mustafa SEYFİ / STING / Mehmet SARSMAZ / Halil ŞAHAN / Kusey TANGÜLER / Ferruh TUNÇ / Christian VİGUİÉ / Aytekin KARAÇOBAN
Derginin Şubat 2022, 158. sayısını zenginleştirmiş kalemler ve ürünlerine dair bilgi özeti aşağıdadır:
Ön kapakta “elizi” bulunan şair Faris KUSEYRİ, kapak içindeki fotoğraflı özgeçmiş ile tanıtılmaktadır. Şair “SENİN İÇİN BİR TÜRKÜ” başlıklı şiiriyle bireyin iç çalkantısına yanıt arayışı işlemiş. İnsanı derin ikilemlere iten ilişki izleği ve iletisi düşündürücü!
Arka kapak içinde, 1999, İstanbul doğumlu genç şair, Oğuzhan GÜNDÜZ, fotoğraflı özgeçmiş ve “BEN KÜÇÜK BİR ÖLÜMÜM” ile “CEMRE” başlıklı şiirleriyle tanıtılmaktadır. Oğuzhan GÜNDÜZ’ün eserleri, eliz edebiyat dergisinde daha önce de yayımlanmıştır.
Arka kapakta; Amerikalı şair / Louise BOGAN, fotoğraflı biyografisi yanında “SİMYACI” / “GEÇ” / “KARGALAR” / “CEHENNEMDE BİR KONUKLUKTAN ANIMSANAN TEK BİR GÖZLEM” / “UYKYDAKİ GÖZYAŞLARI” adlı şiirleriyle tanıtılmaktadır. Şiirlerin Türkçesi Dilek DEĞERLİ’ye ait…
Hilmi HAŞAL; “Geldik Buraya – 14” başlığı altında okuma/ deneme seyrüseferini sürdürüyor. Bu sayıda Bursalı iki şaire, Elif Burcu ÖZKAN ile Esra DÖKMEN’e ait şiir kitabı KOZA merceğe alınmış…
Halil ŞAHAN; “TÜRK KADININATARİHSEL VE TOPLUMSAL AÇIDAN BAKIŞIN ŞİİRİ: “KONAK KEDİSİ YA DA SOSYETE ÇIKMAZI” başlıklı yazıda, Bülent Elitok’un bir şiiri üzerinden eleştirel yaklaşımını ortaya koymuş. Adı geçen şiir eliz edebiyat’ın Ocak 2022, 157. sayısında kapak şiiriydi…
Samim SADIK / Halûk CENGİZ; Edebiyat Günlüğü-158 ile tarihteki gün-gün yazı yolculuklarını anlatmayı sürdürüyor. Zamanın 1881’deki nabzını tutarken, not edilmişler
günlüğü aynı ilgi yatağında akmakta… İlginç bir seyri-serüven… Akış devam ediyor!
Canan GÜRTUNCA SANLI; “ŞİİRİN DİLİNDE BİR ŞAİR: AHMET CENGİZ” başlıklı deneme-inceleme metninde, Ahmet Cengiz’in BİR DİLİM DENİZ kitabını ele almış.
Aytekin KARAÇOBAN: “GÜNÜMÜZ FRANSIZ ŞAİRLERİ, FRANSIZ DİLİNİN ŞAİRLERİ” genel başlığı altında; Christian VİGUİÉ ile Linda Maria BAROS şiirlerini, çeviri örnekleriyle fotoğraf-biyografi eşliğinde tanıtmaktadır.
Mustafa BİLGÜCÜ: “BÜYÜK BEYAZ” adlı öyküsüyle eliz edebiyat 158’de yer almış.
Şükrü BİLGİÇ; “ÇITLA(T)MALAR-26” üst başlığıyla süren yazı dizisinde “OSLO’DA DÜŞ” alt başlığı ile gurbet-sıla-özlem (anı-deneme türünde) yazısıyla, düşünme/ dertlenme/ eleştirme eylemine devam etmektedir.
Bu sayıda, şiirleriyle yer alan diğer şairler de ilgiyle okunabilir. Şiir severlerin merakla ve keyifle değerlendirecekleri/ eleştirecekleri varsayılmaktadır. Derginin (158. Sayı) şiirleri (alfabetik soyadı sırasına göre) şu imzalara ait:
Şaban AKBABA / M.Mahzar ALPHAN / Ahmet Emin ATASOY / Mücahit AYGÖREN / Şura AYKAN / Linda Maria BAROS / Aytekin KARAÇOBAN / Ünsal ÇANKAYA / Bülent ELİTOK / Faik GÜÇLÜ / Şenol GÜREL / Hilmi HAŞAL / Mustafa IŞIK / Hakan KOÇAR / Faris KUSEYRİ / Meriç ÖZ / Canan Gürtunca SANLI / Mustafa SEYFİ / STING / Mehmet SARSMAZ / Kusey TANGÜLER / Ferruh TUNÇ / Christian VİGUİÉ / Aytekin KARAÇOBAN
Derginin iletişim adresi ve yasal sorumlularını gösteren zorunlu künye, arka kapak içinde yayımlanmaktadır.
Bursa, Mudanya’dan çıkmayı sürdüren eliz edebiyat dergisi, her ayki yeni sayısının duyurusunda, merak edenler, abone olmak, edinmek veya desteklemek isteyenler için ayrıntılı bilgi verilmektedir.
Dergi yönetimi her sayıda aşağıdaki not ile edebiyat kamuoyuna seslenmekte:
eliz edebiyat dergisi, ticari bir yayın değildir!
Toplu Dağıtımı Yapılmaz! Bayilerde, AVM’lerde, Kitapçılarda satışı yoktur.
Abonelerin, edebiyatseverlerin katkısı, yönetimin kişisel çabaları ile yayınını sürdürmektedir.
Dergiye ulaşmak, edinmek, destek sağlamak için en kolay ve doğru yol, abone olmaktır.
Okuyarak, yazarak ve duyurup tanıtarak, yolculuğumuza eşlik edebilirsiniz!
İlginiz, desteğiniz önemlidir!
Şimdiden teşekkür ederiz.
ABONE OLMAK, EDİNMEK VEYA DESTEK İÇİN:
PTT şubeleri veya PTT matiklerden:
Hilmi Haşal – Posta Çeki Hesap No. 00 58 48 93
PTTbank İBAN: TR73 0080 7008 8130 0584 8930 01
veya
Vakıflar Bankası
Hilmi Haşal – İBAN: TR25 0001 5001 5800 2355 3231 31
Hesabına, abone / katkı bedelini yatırıp destek olabilirsiniz…
Yıllık abone ederi (12 sayı):
Yurtiçi: 250.00 (Yüz Elli) TL.
Yurtdışı: 50.00 (Elli) EURO
Tek sayı istekler: 25.00 TL karşılığı (normal posta ile gönderilir)
30.00 TL karşılığı (taahhütlü posta veya kargo ile gönderilir)
Ayrıca; ayrıntılı yeni sayı bilgilerinin tekrarı:
- www.elizedebiyat.blogspot.com
- www.facebook.com/hilmi.hasal
- https://www.wattpad.com/myworks/274232549-eliz-edebiyat-mudanya-bursa
adresindeki “Duyuru – 158” metninin son bölümündedir.
YAYIN KURULU ADINA
Hilmi HAŞAL