Demokrat Zafer

HELVALIPINAR CAMİ MEYDANI VE ÇOCUK PARKI YILDIRIM’A ÇOK YAKIŞTI

YILMAZ: “2021 YILININ SON GÜNÜNÜ AÇILIŞLA KAPATIP YENİ YILIN İLK AÇILIŞINI HAFTAYA ‘MİLLET MAHALLESİ KAPALI PAZAR YERİ’Nİ AÇARAK YAPACAĞIZ. YENİ YILDA İNŞALLAH BOL BOL AÇILIŞ YAPARAK İLÇE SAKİNLERİMİZİ HİZMETLE BULUŞTURACAĞIZ.”

BURSA- Yıldırım’ın çehresini sosyal donatı alanlarıyla değiştirmek, yeşil alan miktarını arttırmak ve vatandaşlara daha huzurlu ortamlar oluşturmak için projeler yürüten Yıldırım Belediyesi, ilçeye yeni yaşam alanları kazandırmaya devam ediyor.

Yıldırım Belediyesi tarafından Şükraniye Mahallesi’ne kazandırılan Helvalıpınar Cami Meydanı ve Çocuk Parkı’nın açılışı Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Açılış programına AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, Yıldırım İlçe Kaymakamı Adem Yazıcı, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Yıldız, Vakıflar Bölge Müdürü Mustafa Emek, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Setenay Yüksel Olguner, Yıldırım İlçe Müftüsü İbrahim Halil Demir, Muhtarlar Derneği Başkanı Muhsin Sak, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

YILDIRIM MEYDANLARLA NEFES ALIYOR

Şükraniye Mahallesi’nde, binaların arasına sıkışmış durumda kalan Helvalıpınar Camii çevresinde hayata geçirilen, toplamda bin 250 metrekarelik alandan oluşan ‘Helvalıpınar Camii Meydanı ve Çocuk Parkı’nda; kıraathaneden bay-bayan tuvaletlere, çocuk oyun alanından dinlenme yerlerine kadar birçok sosyal donatı bulunduğunu belirten Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Bizler bu minvalde sosyal yaşam alanlarını arttırmaya gayret ediyoruz. Bu doğrultuda da Helvalıpınar Camii’nde çevre düzenlemesi yapmıştık. Cami çevresindeki bin 250 metrekarelik bir alanın kamulaştırılmasını sağlayarak buraya 650 metrekarelik bir çocuk parkı kazandırdık. Ayrıca, caminin avlusu olarak da kullanılabilecek şekilde bir meydan düzenlemesi de yaptık. Bugün hizmete açtığımız ‘Helvalıpınar Camii Meydanı ve Çocuk Parkı’ hem çocuklarımızın, kadınlarımızın nefes aldığı bir mekân hem de namaz vakitlerinde cami cemaatinin vakit geçirebileceği bir ortam oldu. Helvalıpınar Cami Meydanı ve Çocuk Parkı Yıldırım’a hayırlı olsun” dedi.

2022’DE VATANDAŞLARA HİZMET ÜSTÜNE HİZMET

İmardan kentsel dönüşüme, yol çalışmalarından sosyal alanlara, spor tesislerinden modern pazar alanlarına, meydanlardan parklara kadar çok önemli hizmetleri ilçeye kazandırdıklarını belirten Başkan Oktay Yılmaz, “Yaptığımız bunca hizmetin tek gayesi; vatandaşlarımıza daha yaşanabilir, daha konforlu ve daha mutlu bir şehir sunabilmek. Yine bu amaçla ilçemizin yeşil alanlarını da 1.5 milyon metrekare arttırıyoruz. Vakıf Bera Kent Parkı’nı hizmete açtık, Gökdere Millet Bahçesi’nde çalışmalar devam ediyor, Balaban Mesire Alanı’nda çalışmaları tamamladık. İnşallah devam eden işlerimiz de tamamlandığında toplam da 1.5 milyon metrekare yeşil alanı ilçemize kazandırmış olacağız. Büyük mesire alanlarının yanı sıra çocuklarımızın güvenle oyun oynayabileceği, büyüklerimizin dinlenip nefes alabileceği mahalle parkları da inşa ediyoruz. Geride kalan 2.5 yılda; ilçemize 16 yeni park kazandırırken, 26 parkımızı da sil baştan yeniledik. 5 parkımız da ise çalışmalar devam ediyor. İnşallah onları da yakın zamanda bitirip, hizmete açacağız. 2021 yılının son gününü açılışla kapatıp yeni yılın ilk açılışını haftaya ‘Millet Mahallesi Kapalı Pazar Yeri’ni açarak yapacağız. Yeni yılda inşallah bol bol açılış yaparak ilçe sakinlerimizi hizmetle buluşturacağız” ifadelerini kullandı.

YILDIRIM HİZMET ÜRETİYOR

Yaptığı çalışmalardan ötürü Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ı tebrik eden AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, “2021 yılında çok güzel hizmetler gerçekleştirdik. Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde 2023 hedeflerimize de adım adım yaklaşıyoruz. Bunun için hizmetlerimizi süratle gerçekleştiriyoruz. Yıldırım Belediye Başkanımız Oktay Yılmaz ve ekibini tebrik ediyorum. Ciddi çalışmalar gerçekleştiriyor, hizmet üretmeye devam ediyor. Helvalıpınar Cami Meydanı ve Çocuk Parkı hem cami cemaatine hem de çocuklarımıza hizmet edecek önemli bir sosyal alan oldu.  Helvalıpınar Cami Meydanı ve Çocuk Parkı’nın ilçemiz için hayırlı olmasını diliyorum ve tekrardan Belediye Başkanımız Oktay Yılmaz’ı tebrik ediyorum” dedi.

ORTAK AKILLA ÇALIŞACAĞIZ

Yıldırım Belediyesi’nin birbirinden değerli projelere imza attığını belirten Yıldırım İlçe Kaymakamı Adem Yazıcı, “İlimize, ilçemize yakışan bu çalışmalarından dolayı Yıldırım Belediye Başkanımız Oktay Yılmaz’ı tebrik ediyorum. Başkanımız imkânları doğrultusunda Yıldırım için hizmet üretmeye devam ediyor. Bugün yılın son günü. Hepimizin ortak gayesi vatandaşlarımıza hizmet etmek. Birlik beraberlik içerisinde ortak çalışmalarla güzel hizmetler yapmaya devam edeceğiz. Bu konuda belediye başkanımız Oktay Yılmaz’a da kolaylıklar diliyorum ve Helvalıpınar Cami Meydanı ve Çocuk Parkı’nın Yıldırım için hayırlı olmasını diliyorum ” sözlerini kaydetti. Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Yıldız, “İlçe belediyelerimizin çalışmalarıyla güzel Bursa’mız her geçen gün güzelleşiyor. Yıldırım Belediyemizi ve Belediye Başkanımız Oktay Yılmaz’ı böylesi bir hizmeti ilçeye kazandırdığı için tebrik ediyorum” dedi.

7’DEN 70’E BULUŞMA NOKTASI OLACAK

Helvalıpınar Cami Meydanı ve Çocuk Parkı’nı hayata geçirdikleri için Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’a teşekkür eden Şükraniye Mahalle Muhtarı Ergün Kahraman,  “Helvalıpınar Cami Meydanı ve Çocuk Parkı’nı mahallemize kazandırdıkları için ve bizlere olan desteklerinden ötürü Yıldırım Belediye Başkanımız Oktay Yılmaz’a çok teşekkür ediyorum. Oktay Başkanımız sağ olsun, bizimle sürekli bir araya geliyor, fikirlerimize önem veriyor, taleplerimizi yerine getiriyor. Mahallemize kazandırdığı meydan ve çocuk parkından dolayı belediye başkanımıza ve ekip arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum.  İnşallah bu alan hem Şükraniye mahallemize hem de ilçemize değer katacak. 7’den 70’e tüm mahalle sakinlerimizin buluşma noktası olacak. Açılan bu alanın korunması ve yaşatılması için cami sakinlerimize ve mahalle sakinlerimize büyük görevler düşmektedir. Mahallemiz için hayırlı olsun” dedi.

Helvalıpınar Cami Meydanı ve Çocuk Parkı kurdele kesimi ve dualarla hizmete açıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ