Demokrat Zafer

Dijital kartvizit pazarı 2027’de 242,3 milyon dolara ulaşacak

Dijital kartvizit pazarında fark yaratanlar, yeni yatırım ve girişimlerle metaversee hazırlanıyor. Yeni dönemin inovatif girişimlerinden Voila Card, uluslararası finans şirketi Level Up Investten yatırım aldığını duyurdu. Voila CardKurucu Ortağı Burak Karabacak, Level Up Invest 8 milyon TL yatırımla %20 hissemize sahip olarak ekosistemimize katıldı. Birlikte metaverse yolculuğumuzu hızlandıracağız” dedi. 

Henüz emekleme aşamasında olan metaverse, pek çok sektörün Ar-Ge ve inovasyon faaliyetlerinde yerini çoktan aldı. Pandemide sosyal mesafe kavramıyla cazibesi giderek artan dijital kartvizitler, metaverse’de iş insanlarının kimliğini temsil etmeye hazırlanıyor. Market Research Future (MRFR) tarafından yapılan araştırmaya göre, giderek büyüyen küresel dijital kartvizit pazarının 2017’ye kadar yıllık ortalama yüzde 11,2’lik bileşik büyüme oranıyla 242,3 milyon dolara ulaşması bekleniyor. Yaratıcılığı ve inovasyonu merkeze alan yeni yaklaşımların dijital kartvizit pazarının gelişimini hızlandırdığını belirten Voila Card Kurucu Ortağı Burak Karabacak, “Pazarın büyüme potansiyeli, yeni işbirlikleri ve yatırımları beraberinde getiriyor. Kişisel bilgileri aktarırken arkada bıraktığı izi takip ederek anlamlı veri ve içgörülere dönüştüren yeni nesil kartvizit teknolojimizle dijital kartvizitleri verimli bir dijital pazarlama enstrümanı haline getirdik. Metaverse gibi diğer evrenlerde de iş insanları arasında doğrulama sistemine dönüşmeyi hedefliyoruz. Level Up Invest işbirliğiyle girişimci yönümüzü finansal açıdan destekleyerek metaverse gibi evrenlerde inovasyonun yön verdiği dijital kartvizit ekosistemi yaratacağız” dedi.

Metaverse pazarın geleceğini şekillendirecek

Sanal gerçeklik teknolojisinin yarattığı metaverse gibi sanal evrenlerin yeni nesil dijital kartvizit teknolojilerinin geleceğini şekillendireceğini belirten Burak Karabacak, işbirliğine ilişkin şu değerlendirmede bulundu: “İş ilişkilerinin bir kısmı metaverse’e taşındığında bu evrendeki tanışma anlarına da talibiz. 2024 yılında 20 milyon kullanıcıya ulaşarak kişilerin gerçekliğini kanıtlayan ve verimli ilişkiler kurmasını sağlayan öneri algoritmamızla, sektörün en güçlü networking kiti haline gelmeyi hedefliyoruz. Uluslararası finans şirketi Level Up Invest ortaklığını bu hedefe giden yolda bir dönüm noktası olarak görüyoruz. Metaverse gibi farklı evrenlerde iş insanları arasında doğrulama sistemine dönüşme vizyonuna ulaşabilmek zorlu bir süreci beraberinde getiriyor. Bu vizyon doğrultusunda doğru bir yatırımcıyla el sıkıştığımızı düşünüyoruz”

Raporlama sistemiyle çalışanların performansını ölçüyor

Yeni nesil akıllı kartvizit teknolojisiyle kişisel bilgileri dijitale taşımaktan çok daha fazlasını sunduklarını belirten Voila Card Kurucu Ortağı Burak Karabacak, “Gerçekçi içgörülere dayalı raporlama sistemimiz sayesinde kişileri kategorilere ayırıyoruz. Tüm kartvizitlerimiz aynı anda yeniden hedefleme listesine ekleniyor. Böylece reklamverenleri örneğin satın alma sorumluları gibi nokta atışı bir hedef kitleyle buluşturuyoruz. Çok sayıda şirket, satış temsilcilerinin performansını Voile Card üzerinden ölçebiliyor. Çünkü mevcut sistemler sadece sanal adımları analiz edebiliyor. Raporlama sistemimizle çalışanların gerçek hayattaki adımlarını takip edip sahadaki performanslarını ortaya çıkarıyoruz. Böylece şirketlerin performans değerlendirme süreçlerini de verimli hale getiriyoruz” ifadelerinde bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ