Demokrat Zafer

Özkan: Kur düştü, fiyatlar düşmedi

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özkan, yılın son günleri yaklaşırken, 2021 yılı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Pandeminin olumsuz etkilerinin dünyada olduğu kadar ülkemizde de yoğun olarak hissedildiği bir yıl geçirdiklerini belirten Özkan, ”Bu süreçte yüz yüze eğitim başta olmak üzere işyerlerinin de uzun süre kapalı olması, gerek sosyal gerek ekonomik anlamda vatandaşlarımızın çok zor günler geçirmesine neden olmuş, Hükümet tarafından esnafa verilen destekler ise bu dönemde yetersiz kalmış, 112 binden fazla esnafımız kepenk kapatmak zorunda kalmış, çiftçilerimiz tarlasını ekemez duruma gelmiştir” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezimiz tarafından yapılan görevlendirmeler doğrultusunda tüm milletvekili arkadaşlarımızla birlikte ülkemizin birçok bölgesinde yaptığımız ziyaretler ile vatandaşlarla, esnaflarla, sanayicilerle ve toplumun her kesimi ile bir araya gelmeye devam ettiklerini belirten Özkan, özellikle hükümetin uygulamaya çalıştığı ekonomi modeli ile ortaya çıkan döviz kuru istikrarsızlıkları ve yüksek enflasyon karşısında yaşanan fiyat artışları ile mücadele etmeye çalışan tüm kesimlerin sorunlarını dinleyerek çözüm önerilerini anlattıklarını ifade etti.

Kur Düştü, Fiyatlar Düşmedi.

Merkez Bankası verilerine göre, 2020 yılı Aralık ayı Dolar kurunun 7,43 TL olduğuna değinen Yüksel Özkan, ”Gelinen noktada Dolar’ı bir gecede 18,00 TL’den 11,00 TL’ ye indirip, yandaşlarına milyarlarca lira kazandırarak bir başarı öyküsü yazdığını iddia eden ve ekonominin kitabını yazanlar, nedense aynı siyasi iradeyi elektrik, akaryakıt, doğalgaz ve gıda fiyatları için gösterememiştir, vatandaşın mutfağındaki gerçek enflasyon %50’dir” dedi.

Benzin ve Mazot fiyatlarındaki düşüşün, ÖTV bahane edilerek vatandaşın cebine yansıtılmadığına değinen Özkan, artan fiyatların halkımızın üzerinde kambura dönüştüğünü söyledi.

Elektrik üretiminde ve sanayide kullanılan doğalgaz fiyatlarının bir önceki yıla göre %200’ün üzerinde zamlandığı belirten Özkan, şayet amaç üretim ve ihracatı desteklemek ise neden bu zamların geri çekilmediğini, sözlerine ekledi.

Adalet ve Liyakat Yok Edildi

2021 yılı Hukukun Üstünlüğü Endeksi’nde (Rule Of Law İndex) ülkemizi 139 ülke arasında 117. sırada yer almasını da eleştiren Yüksel Özkan, ”Ülkemizin geleceği gençlerimizin ümitleri sönmüş durumda, adalet ve liyakat yok edildi, ülkemizin en parlak öğrencilerinin yetiştiği Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerini terörist ilan ettiler, KPSS’den yüksek puanlar alan gençleri sözde mülakatlarla elediler, nedenini sorduğumuzda ise Milli Eğitim Bakanlığı’nın kapısına kilit vurdular” dedi.

Sonuç olarak, yılın sonunda, olan yine yüksek enflasyonla birlikte zam yağmuru altında geçim derdine düşen vatandaşımıza olmaktadır diyen Yüksel Özkan, ”Ancak bunca olumsuzluklara rağmen çaresiz değiliz” diyerek, 2022 yılında Millet İttifakı bileşenleri ile birlikte toplumun her kesimi ile bütünleşeceklerini ve halkın iktidarının çok yakın olduğunu dile getirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ