Demokrat Zafer

Zyxel’in 2022 hedeflerinin odağında güvenlik olacak

Sektörün ihtiyacına göre geliştirdiği yeni çözümleri ve hali hazırdaki çözümler üzerinden yaptığı güncellemelerle Zyxel 2021 yılında, iş süreçlerinin güvenle ve sekteye uğramaksızın sürdürülmesi konusunda kurumların en büyük destekçisi oldu. Yıl içinde hibrit çalışmanın yaygınlaşması ve birçok kurumun bulut tabanlı ürünler kullanmaya başlamasıyla sektörün göz bebeği haline gelen Nebulayı tüm güvenlik çözümlerine entegre ederek çok daha kapsamlı bir koruma hizmeti sunmaya başlayan Zyxel, bu sayede işletmelerin güvenlik ve ağ yönetimi konusunda ayak uydurabilmelerini sağladı. Tüm bu gelişmeler ile çip krizine rağmen yılı yüzde 10luk bir büyüme ile kapatan şirketin 2022 hedeflerinin odağında ise güvenlik çözümleri” var.

2021, pandemi döneminde fiziksel operasyonlarını durduran ya da askıya alan birçok şirketin, dijitalleşmeye hız verdiği bir yıl oldu. Dolayısıyla BT güvenliğine ihtiyaç duyan çok daha fazla kurum ortaya çıktı.

Güvenlik, yapay zekâ ve bulut destekli ev ve iş çözümleri lideri Zyxel Networks, yenilikçi teknolojileriyle geçtiğimiz yıl güvenlik ve ağ yönetimi konusunda yaşadıkları zorluklara karşı ayak uydurabilmelerini sağlamak için kurumların en önemli çözüm ortağı olmaya devam etti. Zyxel Networks bu dönemde sunduğu yeni çözümler ve hali hazırdaki çözümleri üzerinden yaptığı güncellemeler ile iş dünyasında operasyonların güvenle ve sekteye uğramaksızın sürdürülmesini sağladı.

Hibrit çalışma ile buluta ilginin artması uzaktan güvenliği kritik hale getirdi

Hibrit çalışmanın yaygınlaşması ve birçok kurumun bulut tabanlı ürünler kullanmaya başlamasıyla Zyxel’in 2021’deki en önemli odak noktası bulut tabanlı ağ yönetimi platformu Nebula oldu. Nebula işletmelerin evden çalışma ve diğer uzaktan çalışma inisiyatiflerini desteklemek için uzaktan çalışanların şirket ağına güvenli erişim imkânı vererek, üretkenliği en üst düzeye çıkardı. Ağ yöneticileri, çalışanlar ağa ofisten, evden, otelden veya kafeden erişiyor olsa da Nebula sayesinde farklı ağlarda aynı güvenlik politikalarını kolayca uygulayabildiler. Nebula’nın Remote AP özelliği sayesinde işletmeler, çalışanlarına ofis dışından şirket ağına güvenli kablosuz erişim sağlayabildiler.

Geçtiğimiz yıl Zyxel’in, bulut tabanlı Sandboxing özelliği sayesinde sahip olduğu zekâ bileşeni ile pahalı bir test uygulamasına olan gereksinimi ortadan kaldıran güvenlik duvarı ATP Serisi çözümü işletmeler tarafından çok fazla tercih edildi. Genellikle iyi gizlenmiş zararlı kodlar içerebilecek dosyaları tanımada kullanılan Sandboxing özellikli ATP Serisi güvenlik duvarı çözümleri ile işletmeler dışarıdan ağa saldırı veya tanımlanamayan bir program olduğunda zararlı virüslere karşı en efektif önlemleri alabildiler.

Tüm güvenlik çözümleri Nebula ile güçlendirildi

2021’de birçok ürün ve çözümüne Nebula desteği getiren Zyxel Networks, yılın başlarında Nebula’yı tüm Zyxel USG FLEX serisine ekledi ve bu yenilik çok büyük bir ilgi ile karşılandı. Nebula’ya USG FLEX firewall’ların eklenmesi, ağ yöneticilerine kötü amaçlı yazılımlardan koruma, Saldırı Tespit ve Önleme (IDP) ve URL tehdit filtreleme ile anomalileri belirleyebilen kural tabanlı güvenlik politikaları kullanma imkânı verdi.

Zyxel yıl içinde daha güçlü güvenliğe ihtiyaç duyan dijital varlıklar için tam koruma sunan ZyWALL ATP serisi gelişmiş tehdit koruma özellikli güvenlik duvarları için Nebula desteğini duyurdu. Nebula’nın ATP serisini desteklemesi, tüm ağ ayarlarının tek bir yönetim arayüzü ile merkezi olarak yönetilebilmesine imkân sağladı. Bu güncelleme sayesinde ilgili yapılandırmaların tüm cihazlara tutarlı bir şekilde uygulanması ile hata riski ortadan kalktı ve aynı zamanda kurumlar zamandan tasarruf elde ettiler. Ayrıca, cihazlar arasında kurulan iletişim ve bilgi paylaşımı ile süreç analizleri daha verimli bir şekilde yapılarak, daha güçlü bir koruma sağlanmış oldu. ATP, Nebula uyumluluğu ile büyüyen firewall çözümleri yelpazesinde USG FLEX’i tamamlayıcı bir rol üstlenmeye başladı.

Zyxel, güvenli bir uzaktan çalışma deneyimi için Zyxel SecuExtender VPN çözümü ile de kurumların yanında yer aldı. Ağ yöneticileri, Nebula’ya SecuExtender’ı ekleyerek, tüm uç noktaların güvenliğini merkezi biçimde yöneterek, konum bağımsız olarak farklı ağlarda aynı güvenlik politikalarını kolayca uygulayabildiler.

Zyxel, Partner Programı’nı yeni çözüm ortakları genişletmek istiyor

Birlikte iş yapmanın giderek önem kazandığı günümüz iş dünyasında başarılı bir şirket olmanın yolu başarılı çözüm ortakları ile çalışmaktan geçiyor. Şirket, geçtiğimiz yıl çözüm ortakları ile turizm, sağlık ve eğitim sektöründe başarılı kurumsal dönüşüm projelerine imza attı. Özel Bornova Koleji, Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı, Adalya Elit Lara Otel, Adrina Termal Health & Spa Hotel bunlardan sadece birkaçı. Zyxel Networks, gelecek yıl katma değer üreten firmalar ile karşılıklı güvene, iş birliğine, büyümeye ve kararlılığa dayalı, uzun vadeli iş ortaklıkları kurmak amacıyla geliştirilmiş ‘Partner Programı’nı yeni ortaklar ile büyütmeyi planlıyor. Bu program ile 2022’de kurumsal düzeyde bir BT çözümüne gücü yetmeyen veya siber güvenliğe ayıracak kaynakları daha sınırlı olan küçük işletmelere daha fazla destek verilmesi hedefleniyor.

2021i yüzde 10luk büyüme ile kapatıyoruz

Zyxel Networks Türkiye Ülke Müdürü Tuğba Şişik Reis, “Yıl içinde ATP’nin Nebula ailesine eklenmesi ve USG FLEX serisi güvenlik duvarlarımızın yeni özelliklerle güncellenmesi konusunda müşterilerimizden çok olumlu geri bildirimler aldık. 2022’de de ürünlerimizi sektörün ihtiyacı doğrultusunda güncellemeye ve yeni ürünlerimizi müşterilerimizle buluşturacağız. Hibrit çalışmanın yaygınlaşmaya devam edeceği gelecek yıl, kurumların ağlarını uzaktan verimli bir şekilde yönetebilmek konusunda bulut tabanlı ürünlere, bağlantıların güvenliği için ise firewall ve VPN çözümlerine ilgisi sürecek. Bu bağlamda hibrit çalışma ve güvenlik noktasında sunduğumuz çözümler 2022 yılında yine yoğun talep görecek. Tüm dünyayı etkileyen çip sorununun 2022 yılı ortasında son bulacağını umut ediyoruz. Şirket olarak planlamalarımızı zaten bu çip krizine göre yapmıştık ve bu krize rağmen yılı yüzde 10 büyüme ile kapatıyoruz. 2022 yılının 2021 gibi bizler için başarılı bir yıl olacağını düşünüyorum” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ