Demokrat Zafer

Bursa’da 50 motokurye talepleri için iş bıraktı

Bursa’da Vigo firmasına bağlı çalışan yaklaşık 50 motokurye, yaşadıkları sorunların artması nedeniyle kontak kapattı, taleplerini anlattıkları bir açıklama yaptı.

Vigo firmasının açıkladığı zam fiyatlarını yeterli bulmayan motokuryeler, iş yerinde yaşanan mobbinge karşı iş bıraktı.

Kontak kapatarak yan yana gelen motokuryeler açıklama yaparak,”Biz Vigo ailesi olarak, aynı zamanda iş ortaklarınız olarak, Vigo bünyesindeki çalışma prensiplerinin ve ücretlendirmelerinin iyileştirilmesini talep ediyoruz” dedi.

Motokuryeler, taleplerini şöyle sıraladı:

  • İlk olarak birçok firmanın ve devletin ücretlendirme oranlarına bağlı olarak en az 40 TL saat ücreti ve +6 TL’lik paket ücreti ve Vigo’nun en baştan beri belirttiği kıdem ücretinin işleyişinin devam etmesini istiyoruz.
  • Anlaşma esnasında konuşulan 5 km sınırının aşılmaması, aşılması durumunda km başı ortalamaya vurulmadan, sipariş üzerinden hesaplanıp bulunduğumuz dönemin benzin fiyatına uygun verilmesi.
  • Her bireyin hakkı olan özel gün ve resmi tatil günlerinde izin ve çalışma haklarının bulunması ve çalışılması halinde resmi oranlara göre ücretlerin verilmesini istiyoruz.
  • İş ortaklarınız olarak izin günü, özel durumlar gibi sebepleri bizlerin belirlemesini istiyoruz.
  • İş ortaklarınız olarak çalışma saatlerini bizlerin belirlediği bir sistem düzenlenmesini istiyoruz.
  • Motorlu kuryelerin tehlikeli bir iş yaptığının farkına varılıp sürüş sırasındaki dikkatinin göz ardı edilmeden 12 saat için verilen mola sürelerinin yetersizliğinin farkına varılıp iyileştirilmesini istiyoruz.
  • Araç arızası ve hastalık gibi özel durumlarda vardiya uyumunun bozulmamasını ve ekstra bir yaptırım uygulanmamasını istiyoruz.
  • İş feshine neden olan kuralların bu akdar katı uygulanmamasını, öncelikle ikaz ve uyarı şeklindeki işleyişin devam etmesini istiyoruz.
  • İş ortaklarınız olarak proje seçiminin kesinleştirilmesini ve bizlerin sadece o projede devam etmesini istiyoruz.

Talepleri için basın açıklamasını ve iş bırakma eylemini yaptıklarını söyleyen motokuryeler, taleplerinin karşılanmaması durumunda eylemlerine devam edeceklerinin altını çizdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ