Demokrat Zafer

BAL-GÖÇ’te Neler Oluyor! Gazeteci Yüksel Baysal’ın Kaleminden

enbursa.com köşe yazarı Yüksel Baysal bugünkü yazısında BALGÖÇ’ün kısa dönemde neler atlattığını kaleme aldı.

İşte O Yazı….

Balkan Türklerinin haklarını savunmak için kurulan BAL-GÖÇ’te işlerin sarpa sardığını yazmıştım.

Üç adayın yarışmak için kolları sıvadığı genel kurul öncesinde yönetim içinde kriz patlak vermiş, deftere kaydedilen 648 üye sorun olmuştu.

Suçlamaların odağındaki isim Prof. Dr. Emin Balkan’ı destekleyen Genel Başkan Veli Öztürk’tü.

Yapılan üyelerin ayıklanması için Yönetim Kurulu üç kişiden oluşan bir komisyon oluşturdu.

Bestami Yeşilbahçe, Gülver Deniz ile Erdinç Kahraman’dan oluşan komisyon kuruldu. Bakalım üyeliklerin ayıklanması konusunda nasıl bir yöntem uygulayacaklar?

****

Bu arada Yönetim Kurulunun bu kararına karşı Başkan Veli Öztürk, derneği kongreye götürmek için ‘Kayyum’ istedi.

Ancak 9. Sulh Hukuk, kayyuma gerek olmadığına karar verdi.

Bütün bu gelişmeleri konuşmak üzere Veli Öztürk ile buluştuk.

Her şey usulüne uygun yapılmıştır. Diyorlar ki, o sayfada 150 kişi vardı, 648 kişi sığdırıldı. Öyle bir şey yok. Haziran’dan itibaren alınan üyeler onlar. Eylül ayında bir günde alınan üyeler diye lanse ediliyor. Son zamanlarda Emin Balkan’a teveccüh çok olunca, insanlar üye olmak istedi. Üye sayısı 10 binlerden 2 binlere düştü diyorlar. İşte bunu arttırmak istiyoruz. Ben üye almak için buradayım. Onlar karar defteri ile üye kayıt defterini karıştırıyorlar. Üye kayıt defterinde her türlü bilgi var. Karar defterinde sadece numaralarını yazardık. İsimler çok yer almasın diye kısaltma yaptık. Her yönetimde bizim ilk maddemiz üye kabuldür. Ben her daim alma tarafındayımŞerefsizim bu üyelerin bir tanesini bile tanıyorsam… Bu insanlar üye oldular, bitti. Hazirun listesine girdi. İptal edilemez.”

****

Başkan Veli Öztürk’e neden kayyum istediğini sordum.

İşte yanıtı:

Biz bu ayın içinde (Aralık) kongre kararı almak zorundaydık. Turhan Gençoğlu’nun ablasının oğlu benim genel sekreterim. Onun imzasıyla Büyükşehir Belediyesi’ne yazı yazdırdık, Merinos’tan yer tahsis ettirdik. Birinci toplantının 30 Aralık, ikinci toplantının 16 Ocak’ta aynı yerde yapılmasını karar altına alacaktık. Toplandık, toplantı yeter sayısı sağladık. O gün yine bir tomar üyelik formu var. Eylül’den sonra toplananlar var. 300-500 tane üye var. Bunlar dediler ki ‘Üye kabulüne gelmeden önce Eylül ayındaki üyeleri revize edelim, bunları reddedelim, bunları almayalım’ dediler. ‘Kongre kararını da erteleyelim’ dediler. Neyi kontrol ediyorsun? Eylül ayında karar alınmış, bitmiş. Karşı çıkanlardan benim başkan yardımcım Gülver Deniz’in iki imzası var ama o bile son toplantıda ‘Ben üye kabul maddesine katılmıyorum’ diye yazmış. Kendi imzasını çekmiş olsa bile karar düşmüyor. Üyeler deftere işlenmiş…”

****

Genel Başkan Veli Öztürk’e ‘Turhan Gençoğlu size yönelik bazı eleştirilerde bulundu. Ne diyorsunuz?’ diye sordum.

Oldukça sert konuştu:

Bu derneğin üzerinde bir Turhan Gençoğlu gölgesi var. Derneğin Onursal Başkanı diyorlar ama karar defterinde böyle bir karar yok. Şubelerin kongrelerinin yapılmasında aksama oldu. Bandırma, Kestel kongresi gibi… Bana dedi ki, ‘Gerekirse şubeyi kapat bu kongreyi Bulgaristan seçimlerinden önce yap, beni Dışişleri ve Emniyet’ten arıyorlar.’ Dedim ki ona, sizi kim arıyorsa, bu kurumun genel başkanıyım beni arasınlar. Ben onlara gereken cevabı veririm. Tüzüğümüze göre şube kongrelerinden iki ay geçmeden genel kurul yapılamaz. O bana ‘Ben tüzük-müzük bilmem’ deyince ben de ona ‘Ben de yandan yundan talimat almam dedim.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ