Demokrat Zafer

TAAHHÜTNAME VEREMEYEN ÖĞRENCİLERE EK SÜRE TANIYACAK MISINIZ?

Yükseköğrenim öğrencilerinin, burs ve kredilerini alabilmek için e-Devlet üzerinden taahhütnamelerini onaylamaları gerekiyor. Öğrencilere taahhüt onayları için verilen süre 19 Aralık saat 23.59’da sona erdi. Ancak bu yıl taahhütname onayı tarihi bir hafta gibi çok kısa bir süre olarak tutuldu. Konuyu Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu’na verdiği soru önergesiyle Meclis gündemine taşıyan CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, binlerce öğrencinin taahhütname onayı yapmak için sisteme girdiğini ancak yoğunluktan dolayı taahhütnameyi onaylayamadıklarını ifade etti.

Aynı şekilde çalışan binlerce öğrencinin de taahhütname onayını unuttuğunu belirten Aydın, geçtiğimiz senelerde  taahhütname onayı kaçıranlar için ek süre verildiğini ancak bu sene ek sürenin verilmediğini hatırlattı.

“BU MAĞDURİYETİ GİDERECEK MİSİNİZ?” 

Aydın, Bakan Kasapoğlu’na şu soruları yöneltti:

“KYK Burs ve krediler için istenen taahhütname süresi neden kısa tutuldu? Pek çok öğrenci yoğunluktan dolayı sisteme giremeyerek mağdur oldu. Bu mağduriyeti giderecek misiniz? Taahhütname veremeyen öğrencilere ek süre tanıyacak mısınız?”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ