Demokrat Zafer

Soylu Bursa’da muhtarlarla bir araya geldi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ‘Türkiye Muhtarlarla El Ele Projesi’ kapsamında Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde muhtarlarla bir araya geldi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir dizi program ve temaslarda bulunmak üzere Bursa‘ya geldi.

Bakan Soylu, ‘Türkiye Muhtarlarla El Ele Projesi‘ kapsamında Osmangazi ilçesindeki Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde muhtarlarla buluştu.

Programa Bursa Valisi Yakup CanbolatBursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur AktaşAK Parti İl Başkanı Davut Gürkan ve AK Parti Bursa milletvekilleri katıldı.

Program İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından Bursa tanıtım filmi gösterildi.

Programda konuşma yapan Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bekir Aktürk, “Bizim bağımlılığımız devletimiz, bayrağımız ve milletimiz. Hizmetimiz devletimize, bayrağımıza, milletimize. Başka misyonumuz yoktur.
Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Bizi tozlu raflardan indirdi. Yapılan çalışmaları görüyoruz. Biliyoruz.  Şunu istihram ediyorumdevlet ile siyaseti birbirinden ayırt etmemiz gerekiyor. Devletimiz bayrağımız tektir. Mücadele etmeye devama edeceğiz. Biz muhtarlar olarak bütün olacağız kardeşliği pekiştireceğiz. Devletimizin yanında duracağız. Muhtar camiasının yıldızının patlamasına sebep olan  Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Sayın bakanımızında her zaman yanındayız” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Demokrasinin çekirdeği muhtarlardır. Ben devletimize karşı görevini yerine getiren muhtarlarımıza teşekkür ediyorum.  Ülkemizin her köşesi güzel tabii ama Bursa’mız bizim için çok güzel. Ülkenin farklı yörelerinden muhtarlarımız buluşuyor ve tecrübe paylaşıyor. Proje bu anlamda çok önemli. Muhtarlarımızın bu programa gelmesini anlamlı buluyorum. Muhtarlarımızla birlikte gecemizi gündümüze katarak hizmet ediyoruz.

Terörün ve teröristlerin korkulu rüyası olan Sayın Başkanımız Süleyman Soylu’ya teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Bursa Valisi Yakup Canbolat, “Muhtarlarımızı ulu şehir Bursa‘da ağırlamaktan onur duyarım. Devletimizin ilk kapısı muhtarlıktır. Sorunlara birinci elden muhattap olan muhtarlarımız köprü olma görevini üstlenmiştir. Zor ve önemli bir görevi yerine getirmektedirler. ‘Türkiye Muhtarlarla El Ele Projesi‘ ile muhtarların birbirine ulaşıp bölgesini tanıtmasının ve tecrübelerini aktarabilmesinin kıymetli olduğunu düşünüyorum. İlimize teşrif eden Sayın Bakanımıza hoş geldiniz diyor, saygılarımı arz ediyorum” dedi.

Programda konuşma yapan AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, “Sayın Bakanımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Bursa‘ya verdiğiniz katkılardan dolayı teşekkür ediyoruz. Mahallenin yükünü alan dertlilerin dermanı olan muhtarlarımız bizim için çok önemli. Her zaman için onlarla birlikte yürüyeceğiz. Muhtarlarımız bir çok insanların kahrını çekiyor, çare üretiyor. Özellikle pandemi döneminde muhtarlarımız devletimizin eli kolu ayağı oldu. Gecesini gündüzüne kattılar. Pandemi sürecinde göstermiş oldukları azimlerinden dolayı teşekkür ediyorum.

Muhtarlarımız devletimizin ve milletimizin hamurunu teşkil edecek güç olarak görüyorum” dedi.

Süleyman Soylu‘nun konuşmasından satır başları;

Muhtarımızın bu sistem içerindeki gücünü ifade eden Bursa Valisi Canbolat’a, Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a, Osmangazi Belediye Başkanına, tüm milletvekillerimize, milli iradenin en eski temsilcileri olan milletin ta kendisini temsil eden muhtarlarımız, sizlerle bir arada bulunmaktan büyük onur duyarım. Hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Muhtarlığın varlığını sorgulayanlara inat, onların ortaya koyduğu hizmetin millet için neyi ifade ettiğinin altını çizen, meselesini takip eden Sayın Cumhurbaşkanımız tebriklerini iletmemi ifade etti.

Her Bursa‘ya geldiğimize kendi özümüzü keşfettiğimizi, sorumluluklarımızı, hissettiklerimizi, ecdadımıza olan sadakatimizi ve aynı zamanda bir taraftan tarihin bize emanet ettiğini, denizini, ovasını hissediyoruz.

Bursa her geldiğimizde bizi kendimize hatırlatan bir şehirdir. Allah bu asaletini devam ettirsin.

Kıymetli muhtarlarımız her birinize verilen oylar içinde farklı siyasi görüşleri paylaşan insanlar da var. Farklılıklarımızı korumakla beraber belli bir zeminde buluşmalıyız.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ