Demokrat Zafer

Nilüfer’in ikinci Olgun Gençlik Merkezi Beşevler’de açıldı

Nilüfer Belediyesi’nin, 55 yaş ve üstü vatandaşların kaliteli zaman geçirmeleri ve sosyalleşmesi amacıyla hizmete sunduğu Olgun Gençlik Merkezi’nin ikincisi Beşevler Mahallesi’nde faaliyete geçti. Merkez,  55 yaş ve üstü herkesin buluşma noktası olacak.

Yaşlı nüfus için huzurevlerinin yanı sıra, sosyal etkinlik alanları da oluşturarak zamanlarını en iyi şekilde geçirmelerine olanak sağlayan Nilüfer Belediyesi, bu alanda örnek bir model olan Olgun Gençlik Merkezlerini yaygınlaştırıyor. Bu amaçla ilki 2016 yılında Altınşehir Mahallesi’nde açılan ve 55 yaş ve üstü kesimin yararlanabildiği Olgun Gençlik Merkezi’nin ikincisi de Beşevler Mahallesi’nde hayata geçirildi.
Beşevler Olgun Gençlik Merkezi’nin açılış töreninde Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, önceki dönem Belediye Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, CHP Bursa Milletvekilleri Yüksel Özkan ile Erkan Aydın, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz, İYİ Parti Nilüfer İlçe Başkanı Levent Öncü, Beşevler Mahalle Muhtarı Erol Yılmazer, Nilüfer Belediye Meclisi Üyeleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Türkiye’de nitelikli yaşlı merkezlerine örnek olan bu modeli yaygınlaştırmaya devam edeceklerini belirten Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, ilk örneği Altınşehir Mahallesi’nde hayata geçirilen Olgun Gençlik Merkezi’nin büyük ilgi gördüğünü söyledi. Başkan Erdem, orta yaş ve üstü bireylerin buluşma noktası olan Olgun Gençlik Merkezi’nde, katılımcıları, yaşlılık ve yalnızlık duygularından arındırıp hayata bağlayan çok sayıda etkinlik düzenlendiğine dikkat çekti.  Başkan Erdem konuşmasına şöyle devam etti: “Bu merkezin çalışmaları Nilüfer’in olgun gençlerine o kadar iyi geldi ki, bu merkez akademik düzeyde bir araştırmanın da konusu oldu. Bu araştırmanın sonucunda da nitelikli akran iletişimine olanak sağlayan bu merkezin, üyelerini yaşlılıkla ilgili olumsuz inançlardan uzaklaştırdığı belirlendi. Biz de büyük ilgi gören bu modeli yaygınlaştırmaya karar verdik ve ikinci Olgun Gençlik Merkezi’mizi Beşevler bölgesine kazandırdık. Daha geniş mekânsal olanaklara sahip bu merkezin, farklı etkinliklerle kısa sürede yoğun bir katılımla çok işlevsel olacağına inanıyorum.”
Başkan Erdem, üçüncü Olgun Gençlik Merkezi’ni de Cumhuriyet Mahallesi’nde hayata geçirmeyi planladıklarını sözlerine ekledi.

Nilüfer’de, Olgun Gençlik Merkezlerinin ilkini, belediye başkanlığı döneminde hayata geçiren Nilüfer’in önceki dönem Belediye Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey de yaptığı konuşmada, başlattığı projelerin devam ettirilmesinden duyduğu mutluluğu dile getirdi. Bozbey, “15 yıl beraber çalıştığımız arkadaşım Turgay Erdem’in aynı anlayışla Nilüfer Belediyesi’nin hizmetlerini sürdürmesi beni çok mutlu ediyor. Geçtiğimiz dönemde başlattığımız Olgun Gençlik Merkezi projemizin sürdürülmesi, yeni merkezlerin açılması son derece önemli. Türkiye sıkıntılı bir süreçten geçiyor, her şeyin farkındayız. Ancak bunları hep birlikte aşacağız. Bu tesisten yararlanacak olacak olgun gençlerimize de şimdiden iyi yıllar ve sağlıklar diliyorum” diye konuştu.

CHP Bursa Milletvekili Yüksel Özkan da Bursa Milletvekili olarak Nilüfer’de yaşamaktan onur ve mutluluk duyduğunu belirterek “Projeler kenti Nilüfer, vizyoner çalışmalar ile öne çıkan bir kent. Turgay Erdem, başkanımız ile bu hizmetler artarak devam ediyor”  ifadelerini kullandı.

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın da kente değerli bir hizmetin kazındırıldığını ifade ederek, “Türkiye’nin yükselen değerleri olan sosyal demokrat belediyeciliğin en güzel örneklerini veren belediyelerimizi asılsız ithamlarla alt edebileceklerini sanıyorlar. Böyle giderlerse ülkede iktidarı, Cumhurbaşkanlığını kendi elleri ile teslim edecekler. Onlar böyle yapmaya devam etsin; biz de bu güzel hizmetlerimizi sürdürmeye devam edelim”  dedi.

CHP Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz, böyle projelerin çok önemli olduğunu belirtirken, İYİ Parti Nilüfer İlçe Başkanı Levent Öncü de  “Belediyeciliğin olmazsa olmazı, sosyal belediyecilik anlayışını başkanımız Turgay Erdem çok güzel yürütüyor. Ben Nilüfer’e katkılarından dolayı teşekkür ederim” diyerek herkes adına teşekkür etti.

Kültürel ve sosyal etkinlikler yapılacak

1200 metrekarelik alanda faaliyete geçirilen Beşevler Olgun Gençlik Merkezi’nde resim, müzik, seramik ve ahşap boyama gibi çalışmaların yapılacağı 4 adet atölye salonu var. Merkezde ayrıca satranç, tavla, jenga gibi akıl oyunlarının oynanabileceği bir hobi salonu ile bir de yoga salonu bulunuyor. Üyelerin tanışıp kaynaşabileceği, toplantıların ve kitap okuma gibi etkinliklerin yapılacağı, günlük gazetelerin okunabileceği ve yemek yenebilecek 300 metrekarelik bir kafeterya da merkezde yer alıyor.  Psikososyal destek hizmetleri, kişisel gelişim faaliyetleri, eğitsel hizmetler, sosyal ve kültürel faaliyetlerin de gerçekleştirileceği Beşevler Olgun Gençlik Merkezi’nde ayrıca üyelerin sosyalleşmesi, çevrelerini tanıma fırsatı bulmaları için çeşitli kültürel geziler de düzenlenecek.
Beşevler Olgun Gençlik Merkezi’nden 55 yaş ve üstü olan ve Bursa’da ikamet eden, akıl ve ruh sağlığı yerinde olan herkes yararlanabilecek. Belirlenen şartlara uygun olan Bursalılar merkezde üyelik formunu doldurarak üyeliklerini gerçekleştirebilecek.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ