Demokrat Zafer

BRICKS4KIDZ Karşıyaka’da 2021’e veda etkinliği

Uluslararası kurumsal şirketlerdeki köklü tecrübelerini ortaya koyarak, hayalini kurdukları işi hayata geçiren iki başarılı kadın girişimci Ajda Bekmezci ve Gül Üzel,  Eylül ayında açılışını yaptıkları STEM atölyelerinde bu defa sıra dışı bir organizasyonla 2021e hoşça kal dedi.

10 yılı aşkın süredir dünyada 50’ye yakın ülkede 700 şubesi ile hizmet veren Bricks4Kidz’in İzmir Karşıyaka şubesi, 24 Aralık Cuma günü bu defa öğrencilerinin velilerini ağırladı. Değerli sanatçı Serdar Mamaç’ın çello dinletisi ile başlayan program, Uzman Psikolog Yağmur Damla Demir’in “Çocuğumuzun yoğun duygularına eşlik etmek” konulu söyleşisi ile devam etti. Pandemi koşullarına uygun şekilde sınırlı sayıda davetlinin ağırlandığı etkinlik aynı zamanda kurumun Instagram hesabından da canlı yayınlanarak geniş kitlelere ulaştı.

Zengin müfredatı ile 3 yaşından 13 yaşına kadar tüm çocuklara hitap eden Bricks4Kidz®’de öğrenciler Lego® tuğlalarını kullanarak kendi özgün yapıtlarını inşa ediyor, oyun oynuyor ve çok eğleniyorlar. Çocukların görsel yaratıcılıklarını ve özgüvenlerini geliştirmek üzere düşünülmüş olan etkinlikler öncesinde çocuklara yapacakları modelle ilgili S.T.E.M. esaslı bir eğitim verilerek eğitsel boyutun güçlendirildiği bu sistemde, çocuklar uygun proje içerikleri ve uygulamadaki destek ile mühendislik, mimarlık, fizik ve matematiğin temel kuramlarını da uygulamalı olarak öğreniyorlar.

Çocukların yaratıcılıklarını ve akademik başarılarını geliştirme konusunda iddialı olduklarını vurgulayan Ajda Bekmezci ve Gül Üzel; “Yaşamına değdiğimiz her çocuğumuzun yeri bizde ayrı, onlara atölyemizde S.T.E.M. esaslı eğitim verirken her defasında neyi neden yaptıklarını, nasıl hissettiklerini ve neye ihtiyaç duyduklarını anlıyor olmak istiyoruz. Bunun yolu onları gerçekten dinlemekten ve bu yolla tanımaktan geçiyor. Bricks4Kidz ailesinin birer ferdi olan tüm çocuklarımızın aileleri de aynı şekilde bizler için kıymetli. Hoşça vakit geçirirken bir yandan da “öğrendiğimiz” bu tip etkinlikleri aileler ile sık sık yapıyor olacağız. Bunun hem iletişime hem de çocukların gelişimine olumlu etkilerini görmek bizi her şeyden daha çok mutlu edecektir” diyorlar.

Bu keyifli etkinliğin tamamı, kurumun @bricks4kidzkarsiyaka Instagram hesabından izlenebilir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ