Demokrat Zafer

BCCT, İngiltere’de KOBİ Mükemmeliyet Merkezi ile Mutabakat Bildirisi imzaladı

Bu anlaşma ile pro-aktif olarak ticari büyümeye katkı sağlanması ve denizaşırı ülkelerle yeni işbirliği fırsatları hedefleniyor

Türkiye’de İngiliz Ticaret Odası – BCCT, İngiltere’nin Kuzey Doğu Bölgesi ile Türkiye arasındaki ekonomik ve ticari ilişkileri daha da güçlendirmek amacıyla SME Center of Excellence (KOBİ Mükemmeliyet Merkezi) ile bir Mutabakat Bildirisi (MOU – Memorandum of Understanding) imzaladı.

Mutabakat Bildirisi, BCCT Başkanı Chris Gaunt OBE’nin, bölgeye uluslararası bir delegasyon ile yaptığı ziyaret vesilesiyle Newcastle’da imzalandı. İki kurum arasındaki ortaklığı resmileştiren Mutabakat Bildirgesi ile mevcut ticari potansiyeli keşfetmek için yeni bir yol yaratırken, ikili ticaret ve yatırım açısından ticari işbirliğine potansiyel sunacak.

Gaunt, bu bölge ile işbirliği imkanını değerlendirmekten memnuniyet duyduklarını belirterek, bu anlaşmanın gelecekte yerel ve denizaşırı işletmelerle karşılıklı olarak çok yararlı işbirlikleri ve yeni ticari ortaklıklar için temel oluşturacağından emin olduğuna vurgu yaptı.

SME Center of Excellence Direktörü Ammar Mirza, geleceğe büyük bir iyimserlikle baktıklarını ifade ederek, bu mutabakatın, bulundukları bölgenin Türkiye’deki iş dünyası ile ilişkilerini daha da güçlendireceğini, bölgedeki ihracat bağlantıların proaktif olarak ticari büyümeye katkı sağlanacağına ve  diğer denizaşırı ülkelerle yeni işbirlikleri için fırsatlar yaratacağına dikkat çekti.

SME Center of Excellence (KOBİ Mükemmeliyet Merkezi), İngiltere genelinde KOBİ’lere özel destek paketleri ve öneriler aracılığıyla iş desteği sağlıyor. Uzmanlardan ve danışmanlardan oluşan iletişim ağı sayesinde tüm işletme sahiplerine, hayatta kalmaları ve gelişmelerine yardımcı olmak için doğru zamanda doğru desteği sağlama hedefi ile faaliyet gösteriyor.

İngiltere’nin Kuzey Doğu Bölgesi’nde çeşitli sektörlerde potansiyel yatırım iş yaratma ve Pazar geliştirme imkanları bulunuyor. Bu bölgede, multi-milyon sterlinlik Uluslararası Uzay İstasyonu projesi, Newcastle Uluslararası Havalimanı’nın yakınında 10.200 metrekarelik ofis geliştirme projeleri de yer alıyor. Bu proje de KOBİ’lerin faaliyete geçmesine, büyümelerine ve ihracat rotalarından yararlanmalarına yardımcı olurken, aynı zamanda denizaşırı ülkelerden gelen ticareti de destekleyecek.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ