Demokrat Zafer

Le Méridien Istanbul Etiler’de Sanat Temalı Yılbaşı Daveti

Yeni yıla sayılı günler kala Le Méridien Istanbul Etiler’de sanatla iç içe çok özel bir kutlama yemeği gerçekleştirildi. Le Méridien markasının Le Fête konsepti kapsamında, Sanatçı Mehmet Sinan Kuran ev sahipliğinde gerçekleşen Sanat Yemeği etkinliğine sanat, medya ve iş dünyasından aralarında Güven Kıraç, Pınar Eczacıbaşı, Uğur Batı, Merva Ulusoy ve Cem Bilginer’in de yer aldığı tanınmış isimler katıldı.

Kuruluşundan bu yana Türk sanatına ilgi uyandırmak için çalışan ve Türk sanatının değerini gözler önüne sermeyi hedefleyen Collectable Art and Design-Hülya Şekercioğlu and Gizem Pamukçu- işbirliğinde organize edilen bu özel kutlamada menüden sunumlara, kullanılan porselenlerden, çiçeklere ve dekorasyona kadar özenle tasarlanan tüm detaylarda sanat dokunuşu ön plandaydı. Dekorasyonda, Orta Asya ve daha sonra Anadolu’da da Osmanlı dönemine kadar süregelen Nahıl Ağacı geleneğine yer verildi. Davet, Sanatçı Mehmet Sinan Kuran’ın eserlerinin sergilendiği alanda kokteyl ile başladı. Le Méridien Istanbul Etiler’in İtalyan Baş Aşçısı Giovanni Teracciano 16. Yüzyıl Osmanlı mutfağından esinlenerek bu geceye özel tasarladığı 6 aşamalı menüyü misafirlere kendi anlatımıyla sundu. 30 yılı aşkın süredir dünyada üretilen en kaliteli şarapları titizlikle seçerek Türkiye’ye getiren ADCO işbirliği ile konuklara menüyle mükemmel eşleşen nadir şaraplar ikram edildi. 45 yaşından sonra başladığı ressamlık kariyeriyle ve hem Türkiye’den hem de dünyadan koleksiyonerlerin ilgisini çeken çalışmalarıyla herkese ilham veren Sinan Kuran, davette sergilenen eserlerini misafirlere tanıttı. Konuklara, bu benzersiz akşamın anısına, özel tasarım Le Fête;Dean and Duke x Le Méridien Istanbul Etiler papyon ve Mesele Slow Design’dan bereket temalı fular armağan edildi.

1950’lerin ve 1960’ların şıklık ve ihtişamını stil ve sanatla birlikte harmanlayan Le Méridien markası, pastoral Avrupa kışlarından ve konuk ağırlama sanatından ilham alan Le Fête konsepti kapsamında Le Méridien Istanbul Etiler’de kış boyunca imza niteliğindeki Swing Dance, ‘Apple Cider’, Sanat Yemeği, Kaligrafi gibi kişiselleştirilmiş etkinlikler ile misafilerini kış mevsimini stil ve sanatla kutlamaya davet ediyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ