Demokrat Zafer

İLAÇ SIKINTISI BÜYÜYOR. ECZACI İLE HASTA KARŞI KARŞIYA KALIYOR!

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, ilaç temininde yaşanan sıkıntıların ve ilaç fiyatlandırmasındaki 4,57’lik sabit kurdan ilaç alımının sektörde bir darboğaz yarattığını ve bunun da hastalar ve eczacılar arasında anlaşmazlıklara yol açtığını kaydetti.

“SAĞLIK BAKANLIĞI ACİL OLARAK YENİ FİYAT KARARNAMESİNİ ÇIKARTMASI GEREKİYOR”

Kurlarda yaşanan dalgalanmaların hammadde ve belli alanlarda tamamen dışa bağımlı olan ilaç sektörünü vurduğunu kaydeden Aydın, Şubat ayında belirlenecek fiyat tarifesinde yeterli bir artışın olmaması durumunda diyabet, tansiyon, ağrı kesici, ateş düşürücü gibi ilaçların temininde ciddi sıkıntılar yaşanabileceğini ifade etti.

Aydın şunları söyledi:

“Yurtdışından temin edilen ilaç ve ilaç hammaddeleri için 1 euro karşılığında 4.57 TL olarak kabul ediliyor. Yabancı firmalar da sabit kur olan 4.57 TL’den Türkiye’ye ilaç göndermiyor. Bu nedenle de yüzlerce ilaç temin edilemiyor. Vatandaş, elinde reçete ile eczane- eczane geziyor ama aradığı ilacı bulamıyor. İyi bir fiyat dengesi kurulmazsa bu sorunlar katlanarak artacak. Bütün dünyada sistem nettir. Eğer ilaçta, gıdada pazarda ürün bulunamıyorsa, fiyat istikrarı yoksa ve bundan bir sıkıntı doğuyorsa bunun sorumlusu ülkeyi yönetenlerdirİlaç fiyat güncellemesi her yılın şubat ayında yapılıyor. Ancak bu sefer şubat ayı beklenmemelidir. Sağlık Bakanlığı acil olarak hiç beklemeden yeni fiyat kararnamesini çıkartması gerekiyor” diye konuştu.

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, son dönemde artan eczacılara yönelik şiddet olaylarına da tepki gösterdi. Son olarak Ankara ve Adana’da yaşanan eczane teknisyenlerine yönelik saldırıları kınayan Aydın, ülkeyi yönetenlerin toplumda giderek artan şiddete sessiz kaldığını belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ