Demokrat Zafer

Bursa’ya 100 milyon TL’lik dev yatırım! Bakın nereye yapılacak?

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, Bursa’ya yapılacak 100 milyon liralık yatırımın yerini ve detaylarını bugünkü köşesinde paylaştı…

Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Çok değil… 30 yıl önce Gürsu’nun sakin ova köyü yaşamı vardı. Bucaktan ilçeye dönüşen kentin sokaklarında Osmanlı köy evleri yaşamında herkes birbirini tanırdı.

Şimdilerde…

Bir sanayi kentine dönüşen Gürsu nüfusu 100 bine ulaştı, yeni yerleşim alanları açıldı, günlük yaşam değişti, yeni beklentileri ortaya çıktı.

Nitekim…

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık da tarım üretiminden sanayi ve onun getirdiği yerleşime dönüşen Gürsu’da hızlı değişimin eksiklerini kapatıp sorunlarını çözmek için özel çalışmalar yapıyor.

Bu kapsamda…

Geçenlerde açılışı yapılan 1300 metrekarelik Şehit Sefa Uzun Parkı ilçenin 17. park ve sosyal yaşam alanı oldu.

Türkiye’nin en kapsamlı Sporcu Fabrikası yanında 17 mahalledeki spor parkları sayesinde Gürsu en çok spor tesisine sahip ilçe olma özelliği kazandı.

Nitekim…

17 bin öğrenciden 9 bin 800’ünün lisanslı spor yapması, 20 bin vatandaşın da düzenli spor yapıyor olması bunun göstergesi.

Spor yatırımları ve sporcu sayısının çoğalması, yasaklı madde kullanımı ve bundan kaynaklı suçlara karışma oranını yüzde 74 oranında azalttı.

Yanı sıra…

İlçenin yeni kimliğine uygun olarak oluşturulan Kolektif Kariyer Merkezi ile 6 ayda 30 istihdam buluşması yapıldı ve bu buluşmalara katılan 4 bin 800 kişiden 1.300 civarı genç iş sahibi oldu.

Kariyer Merkezi’nde…

Gençlere yönelik sertifikalı özel oyun yazılım atölyesi, YouTube  stüdyosu yanında sosyal medya, dijital pazarlama, kodlama, girişimcilik eğitimleri aralıksız sürüyor.

Son müjde ise…

Bursa-Ankara arası adeta mekik dokuyan Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık’tan geldi. Sakinliğiyle bilinen Işık’ı da heyecanlandıran gelişme şu:

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 100 milyon liralık yatırımla Gürsu’ya 32 derslikli 3 okul, 2 ana okulu, 1 RAM, 1 Bilim Sanat Merkezi yapılacak.

Eğitime yatırımlar Eğitim Vadisi’nde gerçekleştirilecek.

Hem ovada, hem Bursa’ya tepeden bakıyor

Aslında… Gürsu coğrafi olarak da farklı bir kent. Ovadaki tarımsal üretimini sanayiyle zenginleştirmesi yanında, Bursa’ya tepeden bakan özelliğiyle Katırlı Dağları’ndaki Ericek Yaylası bu farkı sergiliyor. Burada yapılan Ericek Adrenalin ve Doğa Parkı kent dışından turistlerin de ilgi odağı oldu.

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık da vaat ettiği 32 projenin yüzde 68’ini 2.5 yılda gerçekleştirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ