Demokrat Zafer

Zengin Devletin Fakir Milletimi Olur! Kırat O’nunla Şahlanıyor!

Demokrat Parti Bursa’daki hareketliliği ve heyecanı Olay Gazetesi Köşe Yazarı Ahmet Emin Yılmaz kaleme aldı.

Çok özel bir sürece tanıklık ediyoruz. Günlerdir açıklama ve konuşmalarla yükselişini izlediğimiz döviz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasıyla indi.

İşte…

Bu gelişmeleri televizyondan izlerken, pazar günü BUTTİM’de yapılacak 2 adaylı DP İl kongresi öncesinde DP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Okur ziyarete geldi.

DP Merkez Karar Kurulu Üyesi Kamil Goral ile İl Başkanı Çağrı Kaplan ve eski il yöneticilerinden Engin Özkan da onunla beraberlerdi.

Ekranı işaret edip neler olduğunu Okur’a sorduk.

“Demokrat Parti tam bu noktada lazım” diye söze başladı ve şunu söyledi:

“Türkiye’nin en önemli meselesi Türkiye’nin birliği meselesidir. Şu an daha önemli bir mesele yok. Israrla da bunun üzerinde durmak istiyorum.”

Şu çağrısı ortamla ilişkili:

“Zengin bir devletin fakir milleti olunmaz. Güçlü devletin fakir milleti olmak da istemiyoruz. Biz; güçlü ve zengin devletin zengin milleti olmak istiyoruz. Zaten, devlet zenginse güçlüdür.”

Uyarısı da dikkat çekici:

“Türkiye’nin birliğini sağlamak için ötekileştirmeden parçaları yerine oturtmak gerekiyor. Siz birini iterseniz, karşınızdakinin de sizi itme hakkı doğar.”

Söz…

Günceldeki ekonomik tabloya geldiğinde, deneyimli siyasetçi DP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Okur şunu anımsattı:

“Bizim misyonumuz geçmişte başardı. Yollara, fabrikalara, sanayi bölgelerine, eğitim kurumlarına bakınca bunu görürsünüz.”

Üzerinde durduğu şu:

“Sistemi demokrasi yapan şey muhalefetin varlığıdır. Eğer muhalefet yoksa sistem demokrasi olmaktan çıkar. O zaman kitlelerin söz hakkı olmaz.”

Bakışı da şu:

“Bütün bunlar düzelir mi, elbette düzelir. Adaletle düzelir. Çünkü, adaletin olmadığı yerde bozgunculuk, başıboşluk vardır. Yöneten adil ve işinin ehli olacak.”

Mesajı da şu:

“Bunu başarabilecek bir genel başkana sahibiz. Türkiye’nin yolu Demokrat Parti ile aydınlıktır.”

DP’de kongre heyecanı: Çağrı Kaplan aday

Çağrı Kaplan 1.5 yıl Osmangazi İlçe ve 2 yıl il yöneticiliği, 2.5 yıl DP Osmangazi İlçe Başkanlığı yaptı. 3 yıldır da DP İl Başkanı.

Pazar günü saat 14.00’te BUTTİM’de yapılacak ve DP Genel Başkanı Gültekin Uysal ile Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt’un da katılacakları 2 adaylı kongre öncesinde geniş katılımlı toplantıda adaylığı ile birlikte hedefi de açıkladı:

“Bursa’nın kronik sorunlarını ancak Demokrat kadrolar çözer.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ