Demokrat Zafer

Vanish Kosla Multipower, Sadece Kıyafetleri Değil Doğayı ve Suyu da Koruyor

Türkiye’nin ve dünyanın kıyafet bakım uzmanı Vanish, kullanıcılarını doğru yıkama alışkanlıklarına sahip olarak sorumlu tüketimin parçası olmaya davet ediyor. Giyilen her kıyafetin üretiminde tüketilen milyonlarca ton su, günümüzde kıyafetlerin eskisi kadar dayanıklı üretilmemesi ve yanlış yıkama alışkanlıklarıyla kıyafetlerin ömrünün kısalması sorunlarına çözüm arayan Vanish, “Yaşasın Kıyafetler” adını verdiği yeni kampanyayla “Sen de doğru yıkama alışkanlıklarına sahip olarak sorumlu tüketimin parçası olabilirsin” diyor. 4’lü etkiye sahip içeriğiyle kıyafetlerin ömrünü uzatırken doğaya ve suya sahip çıkan Vanish Kosla Multipower’da kampanya yüzü ekranların sevilen ve güvenilen ismi Müge Anlı oldu.

Reckitt Türkiye bünyesinde 30 yıldan fazladır bulunan, şirketin en eski ve en köklü markalarından Vanish’in yeni ürünü Vanish Kosla Multipower güvenli ve güçlü bir leke çıkarıcı olmasının yanında, renklerin birbirine karışmasını önleyerek kıyafetlerin ömrünü uzatıyor. Vanish Kosla Multipower, sıcak suyla yapılan ve kıyafetlere zarar veren yıkama yerine 30C soğuk suda bile lekeleri çıkarıyor, kıyafetlere zarar vermiyor. Deterjan güçlendirici özelliğiyle her yıkamada maksimum hijyen sağlayan ürün kıyafetlerin ömrünü uzatırken, su kaynaklarımızı korumaya katkı sağlıyor ve sorumlu tüketim için de önemli bir katkı sağlıyor.

Ekranların sevilen yüzü Müge Anlı, yer aldığı “Yaşasın Kıyafetler” projesinde tüketicileri doğru yıkama alışkanlıklarına sahip olarak sorumlu tüketimin parçası olmaya davet ederken, kıyafetlerin ömrünü uzatmanın yanı sıra, su kaynaklarımızı korumak için de çağrıda bulunuyor. Pamukların Sırrı #’i ile duyurulan kampanya, giysilerin kısa süre kullanımıyla oluşan döngünün neden olduğu ekonomik kayıpla birlikte, üretim süreçlerinin su kaynaklarına olan etkisine de önemli bir vurgu yapıyor. Tüketicinin değişen ihtiyaçlarına cevap veren marka, reklam filminde yarınlarımız için sorumlu tüketmeye bugünden nasıl başlayacağımız ve sevdiğimiz kıyafetlerimizi daha uzun süre nasıl yaşatabileceğimizle ilgili yol gösteriyor.

Vanish Multipower ile sadece kıyafetleri değil suyumuzu ve doğayı da koruyoruz

Reckitt Hijyen Kategori Pazarlama Müdürü Harun Çeliksoy konuyla ilgili şunları söyledi: “Bir yandan yaklaşık 2 yıldan bu yana yaşadığımız süreç nedeniyle ev temizliği, hijyen ve dezenfeksiyon ürünlerine olan talebin hızla artması bir yandan su kaynaklarının geri dönülemez biçimde yok olması günümüz tüketicilerinin değişen ihtiyaçlarına cevap veren bir marka olarak bize de sorumluluk verdi. Geliştirdiğimiz yenilikçi ürün giysi bakımıyla birlikte hijyen fonksiyonu da sağlayan Vanish Kosla Multipower’ı her yıkamada deterjana 1 kapak ekleyerek, kıyafetlerin ömrünü uzatarak daha uzun süre giyebilmeyi mümkün kıldık. Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) verilerine göre, ülkemizde 1 ton tekstil üretimi için ortalama 230 ton su kullanılıyor. Sadece 1 tane sıradan pamuklu tişörtün üretimi için harcanan su ise yaklaşık 2.700 Litre. Dolayısıyla gerçekten ihtiyaç duymaksızın aldığımız, çabucak eskiterek çöpe attığımız her kıyafet hem su kaynaklarımızı tüketiyor hem de cebimize yük oluyor.” Çeliksoy şöyle devam etti; “Fast fashion, yani hızlı moda kavramının yerleşmesiyle beraber hızlı değişen trendler, artan tüketim ve ucuz kıyafetleri giy-at modeliyle birlikte sektörün çevresel ve sosyal ayak izi de büyüdü. Dünya çapında markalar daha dayanıklı ürünler ve az tüketim üzerine eğilmeye başladılar. Moda ve sürdürülebilirlik alanında pek çok yeni ve umut verici adım atan markanın daha fazla iş birliğine gittiğini görüyoruz. Ancak döngüsel ve sürdürülebilir bir moda endüstrisine ulaşmak için tüketicilerin davranışlarının değişmesinden yeni teknolojilerin geliştirilmesine kadar kat edilmesi gereken uzun bir yol var. Biz bu uzun yolda tüketicilerimizle birlikte sorumlu tüketimin bir parçası olmak istiyoruz.”

“Yaşasın kıyafetler!” mottosuyla başlayan projede marka, insanları sorumlu tüketimin bir parçası olmaya ve kıyafetlerinin değerini bilmeye çağırıyor. Kıyafetlerin ömrünü uzatacak ipuçları www.yasasinkiyafetler.com sitesinde yer alıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ