Demokrat Zafer

Joom’daki Türk Satıcılar Yeni Rekorlar Kırdı

Joom, büyük satış etkinlikleri, 10-14 Kasım tarihleri arasında süren “11.11” kampanyası ve “Cyber Monday” dahil 26-29 Kasım arası süren “Black Friday” kampanyası ile yılın en sıcak dönemlerinden biri olan Kasım ayını başarıyla tamamladı. En popüler ürünler, her iki kampanya döneminde de uluslararası Joom teslimatının mümkün olduğu 100’den fazla ülkede etkindi.

Yapılan kampanyalarda satın alımların çoğu Almanya, Fransa, İngiltere, İspanya, Rusya, Kazakistan, Ukrayna, Beyaz Rusya ve Moldova’dan müşteriler tarafından yapıldı. En popüler satış kategorileri ise; elbiseler, spor ayakkabılar, kablosuz kulaklıklar, akıllı telefon kılıfları ve yılbaşı aydınlatmaları oldu.

Joom’un Türk ürünleri, platformda giderek daha popüler hale geliyor

2021 yılında satışlara katılan Türk satıcıların sayısı, bir önceki yıla göre iki kat arttı. Türk satıcılar, Joom’un müşterilerine 2020’ye göre daha cazip indirimlerle 2,5 kat daha fazla ürün sundular. Joom’un Türk ürünleri, platformda giderek daha popüler hale geliyor. Türk satıcılar genel olarak, Kasım 2021’de GMV(Brüt Ürün Hacmi)’de 2020’nin aynı dönemine göre %16 artış gösterdiler. Kasım ayı kampanyalarının sonuçları daha da etkileyici: Geçen sezon kampanyalarının sonuçlarına göre 11.11 satış için GMV’de %7 ve Black Friday için %35 artış gösterildi.

“Joom’daki Türk satıcılar son derece dinamik bir şekilde gelişiyor ve platformda yeni kitleler kazanıyorlar” diyen Avrupa’daki Joom İş Geliştirme Başkanı Alexander Zaitsev,Bu yıl özellikle Rusya’da aktif olarak büyüyorlar: Türkiye’den Rusya’ya verilen siparişlerin payı 2020’deki %34’lük paya kıyasla %43’e yükseldi. Joom müşterileri, Türk ürünlerinin yüksek kalitesini uygun fiyata alabilmeyi çok takdir ediyorlar” dedi.

Tüm Türk siparişlerini teslim eden Joom Logistics sayesinde Türkiye’den gelen satıcılar, hem 11.11 kampanyasının özellikle popüler olduğu ülkelerde, yani Rusya ve BDT’de karı maksimize edebildiler, hem de Black Friday’in öncelikli olduğu Batı Avrupa bölgesinde mükemmel bir performans sergileyebildiler.

Şu anda Joom’da en iyi mağaza statüsüne sahip 58 Türk mağazası var ve yenilerinin ortaya çıkma hızı da giderek artıyor. Bu yıl, diyet takviyeleri ve sporcu beslenmesi de dahil olmak üzere, Türk satıcılar için yeni ürün kategorileri kullanıma sunuldu. Bu kategoriler yalnızca Avrupalı satıcılara açık. Bu nedenle satış büyümesi için bu kategoriler iyi bir şans sunuyorlar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ