Demokrat Zafer

TÜRKOĞLU: AGSYD’Yİ CİDDİ PROJELERLE TANIYORUZ…

İYİ Parti TBMM Grup Başkanı, Bursa Milletvekili Prof.Dr.İsmail Tatlıoğlu ve Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, geçtiğimiz hafta 12.Olağan Büyük Genel Kurulu’nu gerçekleştiren eski adıyla ASGD, yeni adıyla Anadolu Gazeteciler ve Spor Yazarları Derneği(AGSYD)‘nin, güven tazeleyen Yönetim Kurulu’na “Hayırlı Olsun” ziyaretinde bulundu.

30 yıl önce kendi çabalarıyla yaptırdıkları idari ve sosyal tesisleri, bir yıl önce yıkılan dernek yönetimi, Prof. Dr. Tatlıoğlu ve Türkoğlu’nu İbrahim Yazıcı Stadyumu’nun tribünlerinde kabul ederek, yılların meslek kuruluşunu yersiz yurtsuz bırakanlara ilginç bir göndermede bulundu.

Ziyaret sırasında, AGSYD’nin ülke genelinde teşkilatı olup da, genel merkezi Bursa’da bulunan tek dernek olduğuna vurgu yaparak, derneğin tarihsel geçmişiyle ilgili bilgi veren Genel Başkan İbrahim Erdoğan, “Biz, hamurunda zaten mücadele olan bir meslek kuruluşuyuz. Bu haksızlığın da üstesinden mutlaka gelecek ve çok daha görkemli bir tesise mutlaka kavuşup, bugün yakıp yıkarak tarihe geçenlere gerekli cevabı kesinlikle vereceğiz” dedi.
Gazeteciliğin gerçekte bir kamu görevi olduğuna değinen, bu nedenle gerektiği gibi icrasıyla ilgili olarak, devlete, kolaylaştırıcı sorumluluklar düştüğünü ifade eden Erdoğan, “Ne var ki tam tersi bir durumla karşı karşıyayız. Medyaya tarihte hiç olmadığı kadar nüfuz edildi, halkın bağımsız ve tarafsız haber alma hakkı ortadan büyük ölçüde kaldırıldı ve basın özgürlüğü de çok fazla hasar görerek, evrensel kriterlerin fersah fersah gerisinde kalındı. Günümüzde gazetecilik çok ama çok zor koşullarda yapılabiliyor” şeklinde konuştu.
Genel Başkan İbrahim Erdoğan, medyada sorunların nihai çözümünün; ancak meslek odası statüsündeki bir yapılanmaya olanak verecek, değişen çağa uygun yepyeni bir basın-medya yasasının TBMM çatısı altında ülkemize kazandırılmasıyla mümkün olabileceğinin altını özellikle çizdi.

TATLIOĞLU: MEDYA DA GERÇEK İŞLEVİNE KAVUŞACAK…

İYİ Parti TBMM Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu da AGSYD’nin takdire şayan bir mesleki mücadele öyküsü olduğunun, hem Bursa’da hem de ülke genelinde çok iyi bilindiğine değindi.
Derneğe yeni bir yer gösterilmeden tesislerinin yıkılmış olmasının kabul edilemez bir haksızlık olduğunu belirten Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, “Üstelik burada Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin önceden verilmiş bir restore etme sözü ve nasıl bir restorasyon yapılacağına ilişkin, bizzat hazırlanarak dernek yönetimine gönderdiği bir grafik çalışması var. ‘Biz sizin tesisinizi şöyle güzelleştireceğiz’ deyip, sonrasında yıkım ekiplerini göndermek devletin hangi icraat yönteminde var? Devlet sorumluluğunu taşıyanların, vatandaşını kandırdığı nerede görülmüş?
Bütün bunlar, ‘bizden olan yaşasın, bizim gibi düşünmeyenler ne olursa olsun’ anlayışının, maalesef bu ülkeyi getirdiği hazin tabloyu ortaya koyuyor. Ama artık deniz bitti ve böyle düşünenler için yolun sonuna gelindi. İnanıyorum ki Anadolu Gazeteciler ve Spor Yazarları Derneği bu zor günleri aşacaktır” diye konuştu.
Medyanın da diğer pek çok alanlarda olduğu gibi gerçek işlevini yitirmesine neden olunduğunu vurgulayan Tatlıoğlu, “Tıpkı adalet gibi, hukuk gibi, eğitim gibi, kültür, sanat ve spor gibi basın alanında da bariz hatalar yapıldı. Gazeteciliğin kamusal işlevi ne yazık ki ortadan kalktı, menfaate dayalı, algı yaratmaya yönelik, manipülasyon güdümlü kabul edilemez türde bir takım yayın misyonları ortaya çıktı. Böyle olunca da kamuoyunun bilgilendirilmesine yönelik öncelik kalmadı. Buna basın özgürlüğünü yıpratan ve dünyada giderek daha da geriye düşüren müdahaleler de eklenince, gerçek manada görevini yetine getiremeyen bir basın medya yapılanmasına yol açıldı. Bütün bunların farkındayız ve hepsinin çözümü için hazırız. Hukuk da, adalet de, eğitim de, kültür de, sanat da, spor da ç, medya da İYİ’lerin iktidarında asıl işlevine kavuşacak. Kimsenin endişesi olmasın.
Sn. Genel Başkan İbrahim Erdoğan’ın şahsında AGSYD Yönetimi’ni kutluyorum, başarılarının devamını diliyorum ve Anadolu’daki tüm üyelerini sevgiyle selamlıyorum.

TÜRKOĞLU: AGSYD’Yİ CİDDİ PROJELERLE TANIYORUZ…

İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu da, eski adıyla ASGD’nin, genel kurulda yenilenen adıyla AGSYD’nin medya dünyasındaki tarihsel öneminden söz etti.
Türkoğlu, basında uzun yıllar devam eden haksız akreditasyon uygulamasına, Anadolu’da yükselen itiraz nedeniyle doğan ve büyüyen bir meslek kuruluşu olarak bilinen AGSYD’nin, son genel kuruldan daha da güçlenerek çıktığına tanık olduğunu belirtti.
Derneğin mesleki çalışmaların yanı sıra, kamu yararı olan sosyal sorumluluk projeleriyle öne çıktığına işaret eden Türkoğlu şunları söyledi:
“Genel Merkezi Bursa’da olan ASGD/AGSYD’yi, özellikle kamu yararına yaptığı, gerçekten ciddi ve önemli projelerle tanıyoruz. Her etkinliklerine Türk Dünyası ülkelerini de katmaları bir kere başlı başına bir takdir konusu.
Şiddet faktörü toplumumuzun kanayan yaralarından biri, dolayısıyla AGSYD’nin sporda şiddeti önlemeye yönelik gerçekleştirdiği sosyal projeleri de gıptayla takip ediyoruz.
İstanbul medyasına karşı, akreditasyon adaletsizliğini gidermek amacıyla verdiği tarihi mücadelenin de farkındayız.
Böylesine toplumsal yararı olan işleri başarıyla gerçekleştiren derneği ne yazık ki, kendi gücüyle yaptığı İdari ve sosyal tesislerini yıkarak cezalandırdılar. Üstelik, ‘Bahçenizi bize verin, karşılığında binanızı restore edelim’ diyerek söz verdikleri halde bu acımasızlığı yaptılar.
Bu zulümdür ve zulme de, zalime de adres sorulmaz. Nereden ve kimden gelirse gelsin zulmün karşısındayız.
Bu nedenle Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’i de genel kurulda ASGD’ye yeni bir tesis kazandırma sözü vermiş olması nedeniyle kutluyorum.
Kamusal işlev üstlenerek yerel yönetimlerin işlerini kolaylaştıran meslek kuruluşlarına destek olmak anlamlı bir görevdir diye düşünüyorum. Son olarak şunu söylemek isterim. Tıpkı, ekonomi gibi, sağlık gibi, eğitim gibi, kentsel dönüşüm gibi medyanın da, medya mensuplarının da dağ gibi sorunları var. Hepsinin farkındayız. Basın özgürlüğü ve özlük haklar konusunda medeni dünyanın çok ama çok gerisindeyiz. İnanıyoruz ki, her şey gibi medya da iyi olacak.
Sn. Genel Başkan İbrahim Erdoğan ve yönetimini kutluyor, başarılar diliyorum.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ