Demokrat Zafer

Tarım Bakanımız var ama tarımı biliyor mu bilmiyor mu tam olarak bilemiyoruz

Saadet Partisi Bursa İl Başkanlığı’nın olağan genel kurulu, Genel Başkan Temel Karamollaoğlu’nun da katılımıyla Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Kongrede konuşan Karamollaoğlu, “Ülkemizde tek bilen varsa sayın Cumhurbaşkanımız… Peygamber efendimiz bile bir sorunla karşılaştığı zaman fikir alırmış” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Bursa‘da Saadet Partisi 8. Olağan kongresi Genel Başkan Temel Karamollaoğlu‘nun da katılımıyla Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Osmangazi Salonu‘nda gerçekleşti.

Saadet Partisi Bursa İl Yönetim Listesi belli oldu;

Tek listeyle gidilecek olan seçimde mevcut İl Başkanı Mehmet Atmaca ve ekibi güven tazeledi.

Saadet Partisi Bursa İl Başkanı Mehmet Atmaca’nın konuşmasından satır başları; İnanıyoruz ki bu gördüğünüz tablo devam ederse bütün siyasi partiler bir araya gelirse çözülmeyecek sorun yok. Birlikte bir araya gelerek ortak karar almayı becerirsek çözülmeyecek sorunumuz yok. Bursa Osmanlı’nın başkentliğini yapmış şehir. Son 70 yıldan beri devam edebilen sorunlar elbet var hemen düzeltmekte mümkün değil ama birbirimiz anlayıp ötekileştirmeden kardeşçe yaşamalıyız.

Kongrede Divan başkanlığını Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya üstlendi. Katip üyelikleri ise Gökhan Gerçek, Salih Gümüş, Ali Osman Karahan, Salih Berber, Fesih Bingöl’ün yaptığı kongrede Atmaca’nın listesi güven tazeledi. 

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun konuşmasından satır başları;

Saadet Parti temsilcilerimizi kongremizi şereflendiren bütün kardeşlerimizi selamlıyorum. Bugüne kadar görev yapan delegelerimizi tebrik ediyorum. 

Siyasi partilerimizin kıymetli temsilcilerini görmek beni memnun ediyor. Rumeli Beylerbeyimizi anmakla sözlerime başlamak istiyorum. Bizim birliğimiz beraberliğimiz eskiye dayanıyor.

1968’de Erbakan hocamız siyasi hayata katılmaya karar verdi. Aynı zamanda akademisyendi. Erbakan’ın kazandığı oda başkanlığını Başbakan Demirel iptal ettirmişti.

Siyasi hayat bu kapatma sonrası başladı. Mücadelemiz sonrasında Erbakan hocamız “Gelin Türkiye’yi birlikte kalkındıralım” dedi ve Başkan oldu.

Bu bambaşka bir dava. Biz hiç bir zaman davamızdan hedefimizden vazgeçmedik. Hep gayret gösterdik. Yeri geldi ithal edildik hapse atıldık. Sıkıntı çektik. Hatta gençlerimiz terör işinde yer almamalarına rağmen işkence gördüler.

Bursa’mız 8. İl kongresinde bu davada var olduğunu, bu heyecanla çalışmaları devam ettireceğinizi ortaya koyuyorsunuz. Sizi tebrik ediyorum.

Biz Saadet Partisi olarak siyaseti bütün insanlığın saadetini gözeterek yapmayı benimsemiş insanlarız. Tabii ki önce kendi memleketimiz olmak mecburiyetiyle.

Türk’ü, Kürt’ü, Çerkez’i, Laz’ı hangi kökenden gelirse gelsin bütün kardeşlerimizin huzur içinde olmasını gayret eden anlayışa sahibiz.

Hiçbir siyasi kardeşimizi itham etmek istemiyorum ama bazılarının yüzünden siyaset makam için ele alınıyor. Bazılarına bakıyorum belli makamlara gelmiş ama ülkeye hiç faydası olmamış.

Hedeflerinizi belirlerken önce ahlakı ve manevi değerlerimizi önemseyeceğizki bizden sonra gelenler bu fedakarlığı benimsesin. Maddi ihtiyaçlarımız da önemli onları da karşılayamazsak ülke ayakta duramaz. Üniversiteler de önemli, kuran kursları da önemli… Her sahada olmak önemli. Ülkenin maddi problemlerini çözmek de bunun kadar önemli.

Ülkemizi üreterek kalkındaracağız. Bu ülkede yaşayan işçiside, bekçiside o fabrikada çalışan uzmanıda geçimlerini rahat sağlayabilmeli…

Ekonomide bazı ölçekler var. Asgari ücret, yüzde 50 görülmemiş zam diye tahsis ettiği zam 1996’da İstanbul Belediye Başkanı olduğu zaman Necmettin Erbakan’ın Başbakan olduğu zaman verdiği zamla aynı.

Pancara yüzde 250, nohuta yüzde 250, mercimeye yüzde 250 zammı Başbakan Erbakan döneminde olmuştur. Düştüğü yerden ayağı kaldırmıştır.

İster işveren olsun ister işçi olsun herkes ekonomisini sağlayacak düzeyde olmalı. Eğer bir insan açlık sınırının altında para alamıyorsa geçimini sağlayamıyor demektir.

Birde yoksulluk sınırı var o da bir ailenin çocuğunun masraflarını karşılayamıyor demektir.

Türkiye’de asgari ücreti bıraktım genel müdürlerden torpido olanda kaç kişi 12 bin alıyor.

Bursa Valisi’ne sorun ek geliri yoksa 12 bin maaş almıyordur. Çünkü bir maaş bir insanın ihtiyacını karşılayamayacak düzeyde.

Bu ülkeyi bir bütün olarak kalkındırmaya mecburuz. Dış ülkeler komplo kuruyoruz. Her zaman üzerimizde bir takım oyunlar oynandı.

Sizin gibi düşünmeyen insanlarla bir araya gelebilecekseniz. Bu yüzden mücadele ediyorsunuz bu ülkede yaşayan her insan kıymetlidir. Geçimini sağlayacak ücrete sahip olmalıdır.

Tarımda, Tarım Bakanımız var ama tarımı biliyor mu bilmiyor mu tam olarak bilemiyoruz. Her şey iyi sanıyoruz. Süt üretmek için hayvanını besliyor ama süt parasıyla geçimini sağlayamıyor. Çiftçi ekecek biçecek kendi yanına kar kalmazsa zararına iş yapamaz.

Bizim hedefimiz barış ve huzur olsun ülkemizde de dünyadada. Bununda sağlanması için insanların hür hissetmesi lazım. Bizim inancımız öyle bir inanç ki başka hiçbir yerde yok. İnancımızda zorlama yok. İnanç zorla insanın kalbine yerleştirilemez.

Ülkemizde adalet duygusu çok zayıfladı. Siz iktidarda biriyle davalı olduğunuz zaman hakkınızı alamıyorsanız adalet yoktur. Adalet olmazsa olmaz. Peki ülkenin problemleri nasıl çözülecek. İş ehline verilmeli. İş ehline verilmezse problem çözülmez.

Ülkemizde tek bilen varsa sayın Cumhurbaşkanımız… Peygamber efendimiz bile bir sorunla karşılaştığı zaman fikir alırmış.

Zihniyet değişimine ihtiyacımız var. Bir ülkede üretim her safhada olmalı. Bir ülke üreterek kalkınır. Her konuda bizim hamlelere ihtiyacımız var. Asgari ücreti ne yapıp edip yoksulluk sınırdan yukarı yükselteceğiz.

Bu kongreye katılan bütün kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Bugünkü şartlarda omuz omuza mücadele etmeliyiz. Kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Sağolun.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ