Demokrat Zafer

ONLAR SADECE OYUNCULUKLARIYLA DEĞİL, SAÇLARIYLA DA ROL KESİYORLAR.!

Deneyimli kuaför ünlü kadınların saçlarını değerlendirdi;  Milyonları peşinde sürükleyen Türk kadın ünlüler, hayatlarını kamuoyu önünde yaşadıkları için bakımlı olmak zorunda. Özellikle saçlarıyla ön plana çıkan kadın ünlülerde ise ekstra bir yük söz konusu. 41 senesi sektörüde geçen deneyimli kuaför ve hoca  Mali Keleş, Türk ünlülerinin şimdiki saç modellerini ve hangi ünlünün saç şekli nasıl olmalı ? sorusunun cevabını Breaking News Turkey için değerlendirdi.

MALİ, “ÜNLÜLER KENDİNİ YENİLEMELİ”

Meslek hayatında 41. senesini dolduran deneyimli bayan kuaförü ve hoca Mali Keleş, Türk ünlü kadın oyuncuların saçlarını sık eleyip inceden dokudu. İşte Keleş’in gözünden Türk kadın oyuncular ve saçları…

📍 TUBA BÜYÜKÜSTÜN ; “Sade ve duru bir güzelliğe sahip olan Tuba Büyüküstün yüzünde elmacık kemikleri, çenedeki köşeleri ve gözleri yüzünün en avantajlı yanları. Alın ve yüzünün üst kısmını yüksek tutup, elmacık kemiklerini daha belirginleştiren saç kesimleri Tuba Büyüküstün’i daha belirgin hale getirir. Asıl karakter katan kısımları belirginleştirmek, Tuba Büyüküstün’ün yüzünü silikleştirir. Dolayısıyla kısa saç kullanacaksa her iki yanları daha kısa tutarak yüzünün üst ve alın kısmını ama yükseltmesi yüzünü dahada yukarı kaldırarak daha genç ve enerjik görünmesini sağlar. Kulak üstü bölgeleride geri çekerek eski fresh  görüntüsünü devam ettirebilir. “

📍FAHRİYE EVCEN; “Dengeli bir yüze sahip olan Fahriye Evcen, alnının geniş olmasının ve çenesinin ince olma avantajını sonuna kadar kullanmalı. İşte tamda bu yüzden başının üst bölgesini yüksek hacimler yapmalı. İsterse kaş hizasında kahküllerle daha keskin bir ifade oluşturabilir. Kahküllü saçlarla hem çocuksu hemde daha keski bir ifadeye sahip olurken, kahkülsüz saçlarının daha kabarık volimlerle de daha feminen görüntüye sahip olabilir. Koyu uzun saçlarının arasına bir kaç tane ışık yansıtılarak çok daha enerjik görülebilir.

📍BEREN SAAT; “İnce sivri çene yapısı, elmacık kemiklerini belirginleştiren açıya sahip. Duru sempatik ve masum ifadelerini daha da belirginleştiren saç modelleri kullanmalı. Alnının ve yüzünü açan saç modelleri tercih etmeli. Kahküllü saç modellerinden uzak durmalı. Doğal saç rengine biraz ışıltı katmalı. Uzun saçtan sıkılırsa çene ucunda keskin saç modelleride çok yakışır. Beren Saat’in artık saç modeline bir el atması gerekiyor.

📍BURCU ESMERSOY; “Ten ve göz rengine artık bir kontrast yaptırsa daha freşh ve dinamik görünür. Saçlarını yüzüne ve göz rengine daha çerçeve yaptırarak koyuluğu ortaya çıkarır ve o koyuluk içine enerji katacak ışıltılar yaparsa daha az makyajla daha enerjik ve daha seksi görünür. Ayrıca her zaman başının üst ve yan bölgelerinde volimler yaparak daha dinamik bir görüntü alır. Bu saç rengi ve yüz şekli onu bir çok kez daha yorgun gösteriyor ne kadar makyaj bakım yaparsa yapsın.”

📍SERENAY SARIKAYA; “Saçlarının rengini biraz daha koyulaştırmalı. Karakteristik yüz hatları daha da ortaya çıkmış olur. Basık olmayan bol volümlü yüzünden daha arkaya ve yukarıya olan her şey ona çok yakışır.  Bunları yapması sempatikliğine daha fazla sempatiklik katar.”

📍BENSU SORAL; “Gözlerinin rengini ortaya çıkaran, daha kahve tonlar ve ışıltılar atarak, daha çok freşh görüntü elde edebilir. Basık olmayan volüm ve kesimlerlede yüzünün uzunluğunu dava oval bir görüntüye kavuşturabilir. Sıcak soğuk ışıltılı ve volümlü saçlarla çok daha dik ve daha kendinden emin bir görünüme kavuşabilir. Bu stilerlede daha amazon daha güçlü bir kadın ifadesi ona çok yakışır.”

📍ELÇİN SANGU; “Elçin bakır saçlarla çok sevildi ve hala da çok seviliyor. Bakır saç renkleri Türkiye’de ten olarakta çok olmayan ve yakışmayan bir renk olduğundan dolayı, kendine yakıştıran birisi olarak bu rengi kullanması son derece avantajlı. Sadece düz saç modellerinden kaçınıp, daha hareketli daha volümlü enerjik modeller kullanması onun içinde daha avantajlı olacaktır. Bu saç renginide değiştirmesinin zamanı gelecek ömür boyu bu saç rengiyle yaşamamalı.”

📍ASLI ENVER; “Kahküllü modeller geniş alnı için doğru yaklaşımlar olurken başının üst bölgesi ve yan bölgesi volümlü olmazsa yüzünü daha büyük gösteriyor. Yüz bölgesinde face light daha yumuşak, ışık katan renkler, yapıp üst bölgelerinde, volümler yaparsa yüzü daha yumuşak görünüm elde eder. Normal gülmediğinde de o yüzündeki sertlik ortadan kaybolur.”

📍HANDE ERÇEL; “Tam bir kahve tonu kadını. Yanaklarını incelten, yüzünü daha uzun gösteren volümlü saç modelleri handenin vazgeçilmezi. Bu yüzden elmacık kemiklerine düşen tutamlar ince bir nüans oluşturuyor.”

📍CANSU DERE; “Yıllardır hepimizin çok sevdiği narin ve ince bir isim Cansu Dere. Ne duruşu ne stili yıllarca hiç değişmedi ve sanırım bu baya bir değişmeyecek. Ancak yıllar yerinde durmuyor. Zaten sıfır beden ve alımlı yüzü uzun ve volümsüz saçlarından dolayı yer çekimine yenik düşüyor.  Oysa artık Sadakatsiz dizisindeki gibi saçlarınada meydan okuma zamanı geldi. O saçlar çene çizgisine daha yakın makası vurmalı ve başın üst bölgeleriyle beraber yer çekiminin tersine, hareketlerle en az 10 yaş geriye gider. İnce yüzü koyu saçlarla beraber daha da belirgin hale gelip, olduğundan daha da zayıf ve yorgun görünmemesi için biraz daha yumuşayıp daha sıcak daha freşh görünebilir azıcık kahve tonlarla. Yoksa ince vücudu ve ince yüzü yer çekimiyle doğru orantılı devam eder. Cansu Dere saçlarına daha sadakatli  ve şefkatli davranmalı.”

📍ÇAĞLA ŞİKEL; “Çağlanın da yıllardır değişmeyen oturmuş bir stili var. Tarzını ve stilini gayet iyi bilen birisi. Koyu renkler bu saatten sonra Çağla için zaten olmamalı. Bu tür saç modelleri onu sert ve daha zayıf gösterir. Ama küçükte olsa tek düze renklerden biraz daha uzaklaşırsa, daha dinamik görünür. Hem açık hemde volümsüz modelden ziyade, elmacık kemiklerinden başlayan ve daha yukarıya volümler yer çekimine meydan okur. Belki saçının alt kısımları üst bölgelerine nazaran daha koyu ve üst bölgeler daha açık olursa enerjisi daha yukarıda gözükür”

📍SİNEM KOBAL; “Yüzünü ikiye bölen kesimlerle yüzünde daha dinamik görünüm elde edebilir. Uzun üst bölgede yüzünü daha aşağı düşürüp seksapalitesini de aşağı düşürür. Saç olarak değişime açık bir düşünceye sahip olmalı. Şimdi ikinci çocuğunu beklerken bu tür değişimler ona enerji verir kendisini iyi hissetmesini sağlar.”

📍BURCU BİRİCİK; “Sade yalın dengeli bir yüze sahip. Ayrıca açık ten ve açık göz rengine sahip. Klasik orta ve uzun saçlarla tamamen kaybolan bir güzellik. Tıpkı Camdaki Kız gibi baskılanmış bir güzellik olur. Sıradanlıktan uzak daha ideal saç kesimleriyle yüzünü daha vurgulayan kısa kesimlerle güzelliğini baskılamış ve bütün yüklerden kurtulabilir, özgür kız olur.”

📍DEMET ÖZDEMİR; “Demet’te tipik Türk güzeli. Kaşı, yüzü, ağzı belirgin. Her zaman yüz hatlarını destekleyen yoğun dolu saçlara ihtiyacı var. Yüzüne yapışık tüm saçlar, onu sert kadın görünümüne sokar. Belirgin yüz hatlarına belirgin kabarık saçlar yakışır. Sıcak yüzüne kahvenin sıcak soğuk tüm renkleri yakışır.”

📍EZGİ MOLA; “Yüzü zaten bir karakter. İşte bu yüzden arada kalmamalı. Ya uzun saçlı olup üst bölgeleri kabarık uçuşan saçları olmalı, ya da tam tersi kulak üstlerden arkaya doğru kısa kabarık olmayan üst bölgeside biraz volümlü olup tamamen yüzünün özelliklerini vurgulayan modelleri tercih etmeli. Yüzüyle aynı orantıda saçlar yüzünün özelliklerini gölgeliyor.”

📍SEDA SAYAN; “Yıllara meydan okuyan Seda Sayan’ın saç rengi ne kadar açık olursa o kadar da makyaj ister. Hep uzun ve kaynaklı saçlardan vazgeçip birazcık koyulaşıp ama yine röfleli, balyajlı dalgalı volümlü ve daha kısa saçlarını yer çekimine meydan okutup tersine döndürebilir. Uzun, düz ve çok açık tek renklerden kaçınmalı.”

📍BERGÜZAR KOREL; “Boyu posu endamı ve karakteristik yüzü olan sanatçımız. Saçlarda bergüzar gibi boylu poslu olmalı ki dengeli görünsün. Saçları çok kısalır ve azalırsa altın oran bozulur. Koyu saçlarını her volümle ama sertliğini yumuşatan ışıltıları muhakkak olmalı.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ