Demokrat Zafer

Yıldırım’da ki genç iletişimciler iletişimin püf noktalarını öğrendi

İmza Akademi Müdürü Elif MADAK, Kişisel Gelişim Uzmanı Funda UZGİDİŞ ÇELFİŞ, etkili iletişim kurmada ve kariyer planlamasında dikkat edilmesi gerekenleri Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileriyle paylaştı.

Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda düzenlenen etkinliğe Okul Müdürümüz Ömer YILMAZ, Müdür Yardımcımız Seda YILMAZ, Halkla İlişkiler ve tanıtım, Gazetecilik, Radyo ve Televizyon bölümü öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz katıldı.

Diksiyon ve beden dilinin öneminden bahseden İmza Akademi Müdürü Elif MADAK, günlük hayatta kullanılan dilin çok önemli olduğunu vurgulayan MADAK, etkili konuşma hem günlük hayatta hem de iş hayatında en önemli unsurlardan birisi.Doğru bir şekilde iletişim kurarken %70 söylediklerimiz, ne söylediğimiz %7 , %38 nasıl söylediğimiz oranında etkili oluyor dedi.

İletişimin %60’lık bir kısmını beden dilinin oluşturduğunu ifade eden MADAK, beden dili eğitiminde kişilere vücudunu nasıl doğru kullanması gerektiğini, duruşunun nasıl olması gerektiğini, nasıl bacak bacak üstüne atılması gerektiğini, mimiklerimizi doğru kullanıp kullanmadığımızı uygulamalı bir şekilde anlatıyoruz.

Günlük hayatta beden dilimizi doğru kullanabiliyor muyuz?

Beden dilini öğrenirken, beden duruşunu, mimikler, başın doğru kullanımı, oturmak için seçilen yer, giyim, jestler, göz teması, ayakların kullanımı, oturuş biçimi gibi konuları işliyoruz. Günlük hayatta sürekli yaptığımız hareketlerin her birisinin bir anlamı olduğunu ve bu anlamları da doğru kullanmamız gerekli dedi. Beden dilinin farklı ülkelerde farklı anlamlar içerdiğini belirten MADAK, bizim ülkemiz de normalde kullandığımız bir beden dili diğer ülkelerde farklı anlamlar içerebilir bu sebeple beden dilimizi öğrenirken Dünya genelin de kullanılan biçimlerine de dikkat etmemiz gerekli dedi.

Okul müdürümüz Ömer YILMAZ, gerçekleştirdikleri etkinlikten ötürü kurum müdürü Elif MADAK’a ve kişisel gelişim uzmanı Funda UZGİDİŞ ÇELFİŞ’e teşekkür ederek çiçek takdim etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ