Demokrat Zafer

Dinlenmek ve Tazelenmek için Katar’da Yıl Sonu Kaçamağı

  • Katar’ın ılıman havası ve dünyaca ünlü misafirperverliği ziyaretçilere 2021 yılına huzurlu bir veda fırsatı veriyor
  • Katar, The Pearl Qatar, Corniche gibi sıra dışı mekanların yanında beş yıldızlı oteller ve restoranlarla erişilebilr lüksü birleştiriyor

Yeni yılın son günlerinde dinlenmek ve tazelenmek isteyenler için 2022 yılına girmeden önce ideal bir kaçamak rotası var: Katar. İstanbul’dan dört saatlik kısa bir uçuş ve vizesiz giriş kolaylığıyla Katar, Türk ziyaretçilerin lüks bir dokunuşla huzuru birleştiren kusursuz bir deneyim sunuyor.

Altın kum tepeleri ve ışıldayan Arap Körfezi arasında yer alan Katar, hayata kısa bir mola vermek için sakin ve huzurlu bir ortam sunuyor. Ülke, sağlıklı yaşam merkezlerinden SPA tesislerine kadar, stresten arınmak ve rahatlamak için birçok fırsat sunuyor.

Katar Turizm’den unutulmaz bir tatil için bazı öneriler:

Dünya standartlarında oteller ve tatil köyleri

Zulal Wellness Resort

Ülkenin en büyük sağlıklı yaşam merkezi ve bölgedeki ilk wellbeing tesisi olan Zula Wellness Resort, Katar’da mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri. Dünya Spa Ödülleri yarışmasında “Dünya’nın En İyi Yeni Yaşam Merkezi Tesisi 2020” ödülüne layık görülen resort, konuklarının doğal ve kartpostalları andıran bir ortamda kendilerini tamamen gerçek dinginliğe bırakmalarını sağlayan bir dizi uygulama sunuyor.

Mandarin Oriental Doha

Doha’nın merkezi bölgesi Msheireb’te yer alan Mandarin Oriental Doha, Souq Waqif ve Katar Ulusal Müzesi gibi Doha’nın en gözde turistik mekanlarından bazılarına yürüme mesafesinde bulunan zarif bir otel. Bir dizi seçkin oda ve suite sahip konuklar, beş yıldızlı lüksün konforunda otelin ünlü misafirperverliğinin tadını çıkarabilirler.

Sharq Village & Spa, a Ritz-Carlton Hotel

Katar’ın kıyı şeridinde ve Ulusal Katar Müzesi ile Souq Waqif’a yalnızca yürüme mesafesindeki Ritz-Carlton oteli Sharq Village & Spa, Doha’da unutulmaz bir konaklama için ideal bir ortam. Zarif mermer detaylarıyla adeta bir şeyh sarayına benzeyen otelde konuklar, otelin sonsuzluk havuzunda veya özel plajda müzeleri gezerek geçen uzun bir günün ardından gevşeyebilir. Beş yıldızlı otelin tam donanımlı egzersiz olanakları ve 23 bakım odasına sahip ödüllü Sharq Village Spa’sının keyfini çıkarabilirler.

Restoranlar

La Mar Doha by Gastón Acurio

Ünlü şef Gastón Acurio’nun La Mar Doha restoranı, Doha’nın siluetinin muhteşem panoramik şehir manzarası eşliğinde InterContinental otelinin sahile bakan bölümünde yer alıyor. Modern Peru mutfağından seçkiler sunan restoran, zengin lezzetleri ve farklı mutfaklardan etkilenen yemekleriyle ünlü. Gastronomi menüsü Ceviche, taze deniz ürünleri ve kömür ızgara etler, özel el yapımı kokteyllerle tamamlanıyor.

Hakkasan Doha

Dünya çapında sadece 12 şubesi olan ödüllü Çin restoranı, St. Regis Doha’nın bahçe böülümünde yer alıyor. Konuklar, geleneksel Çin teknikleri kullanılarak hazırlanan özel Pekin ördeği ya da Doha’da özel olarak sunulan en iyi yemeklerin bir araya getirildiği “Only At” koleksiyonunun tadına varabilirler.

Nobu Doha

Arap Körfezi’nin eşsiz manzarasına sahip açık havada yemek yemek için en iyi tercihlerden biri de Four Seasons Hotel Doha’da yer alan Nobu. Bizzat Şef Nobu’dan eğitim almış Şef Andrew Bozoki tarafından işletilen restoran, Doha’daki en iyi taze balık ve deniz ürünlerini sunuyor.

Unutulmaz deneyimler

Lüks Alışveriş

Doha, büyük ve eşsiz alışveriş merkezleri ile hızla dünyanın lüks alışveriş destinasyonlarından biri haline geliyor. Ziyaretçiler, 400’den fazla lüks markanın yer aldığı Galeries Lafayette’te mimari bir zenginliğe şahit olarak alışveriş yapabilirler. Bir diğer gözde mekan olan Al Hazm Alışveriş Merkezi, İtalyan’dan ilham alan el yapımı bir mimari harikası olmanın yanında seçkin moda markalarına da ev sahipliği yapıyor. Ziyaretçiler ayrıca şık kıyafetler, mücevherler ve butikler için de The Pearl Qatar’a gidebilir.

The Pearl-Qatar: Private yacht charter

Katar’da bir özel yat kiralamak, Doha’nın sakin ve huzurlu denizini deneyimlemek için mükemmel bir yol. Özel yatlarda yüzme havuzlarından gurme yemeklere, karaoke odalarından, jakuzilere ve sinemaya kadar tüm modern olanaklar ve daha fazlası bulunuyor.

Khor Al Adaid

Khor Al Adaid ya da bilinen adıyla “İç Deniz” bir çöl harikası olarak kabul ediliyor. Khor Al Adaid’in plajı kilometrelerce çölle çevrili berrak sulara sahip. Sadece 4X4 ile erişilebilen bu cennete ulaşmak bile bir macera, çünkü konuklar Bedevi yerleşim yerlerini ve develeri görecekleri bir yolculukla buraya varıyorlar. Bir de not: Arap Körfezi’nin ılık ve sakin suları tüplü dalış yapmak ve sualtı dünyasını keşfetmek için harika bir yer.

Spa terapisi

Rahatlamak isteyenler için en iyi seçeneklerden biri de spa terapisi. Katar’daki ödüllü ve farklı seçenekler ise bu deneyimi eşsiz kılacak nitelikte. Doha’nın merkezine sadece 25 dakika uzaklıkta bir ada olan Banana Island Resort Doha, dünyadan uzaklaşma hissini arayanlar için ideal bir noktada. Anantara tarafından işletilen Banana Island Resort Doha, dünya standartlarında tesisleri ve hem suyun üstünde hem de altındaki aktiviteleri ile tanınıyor, dinlendirici bir tatil arayanlar için hayat dolu bir otel olarak dikkat çekiyor.

Bir diğer olağanüstü seçenek de Luxury Collection Resort & Spa, Doha Al Messila. Tatil köyünün spa merkezi, günlük rutin strese karşı bir çaresi olan şarj etmek için mükemmel bir yer sunuyor. Minimalist, lüks ve heyecan verici bir uyanma alan 14,000 metrekarelik spa alanında çeşitli bakım ve terapilerin yanı sıra son teknoloji sağlık merkezi, vücudun ve zihnin canlanmasını sağlayan dört hidro-wellness alanı ve üç terapi havuzu bulunuyor. Tesisin benzersiz mimarisi, doğal güneş ışığının Spa’ya girmesini sağlarken bütünsel deneyimi daha da zenginleştiriyor.

Yeni seyahat prosedürleri ve gelecekteki güncellemeler hakkında daha fazla bilgi için lütfen Halk Sağlığı Bakanlığı’nın web sitesini ziyaret edebilirsiniz (www.moph.gov.qa) veya https://panel.basinlistem.com/UrlRedirect.ashx?Mail=erdal.orh@gmail.com&MailID=18220917&url=https%3a%2f%2fwww.visitqatar.qa%2fen%2fplan-your-trip%2ftravel-tips

 Katar Turizm Basın Ofisi

+974 7774 7863 | pressoffice@visitqatar.qa

Katar Hakkında:

Dünya nüfusunun %80’inin altı saatlik bir uçuşla ulaşabildiği Katar, Ortadoğu’nun kalbinde Basra Körfezinin çevrelediği bir yarımadadır. 2020 yılında Numbeo tarafından dünyanın en güvenli ülkesi seçilen Katar, tüm gezginleri içtenlikle karşılıyor ve dünyada 85’ten fazla ülkeden gelecek ziyaretçi Katar’a vizesiz giriş yapabiliyor. Katar, kolayca erişilebilen inanılmaz çeşitlilikteki turistik mekâna, Balina Köpekbalıkları ve görkemli ulusal hayvan olan Arap Antilobu da dâhil olmak üzere; çok sayıda faunaya ve floraya sahiptir. Yanı sıra, Katar’da yaşanan birçok deneyim, kültürel özgünlük ve modernliğin benzersiz birer birleşimidir. Burada, ikonik müzelerden tutun, yüksek restoranlara, heyecan verici çöl maceralarından tutun, “FIFA World Cup Qatar 2022™” de dahil olmak üzere, dünyaca ünlü birçok etkinliğe kadar, her gezgine ve her bütçeye uygun bir şey mutlaka mevcuttur.

Katar Turizm Hakkında:

Katar Turizm kuruluşu, Katar’daki turizmin tanıtımından ve geliştirilmesinden sorumlu olan ve sektörün katlanarak büyümesini kolaylaştıran resmi bir devlet kurumudur. Katar, dünyanın dört bir yanındaki insanlarının sanat, kültür, spor ve maceraya dair eşsiz-benzersiz teklifleri deneyimlemek için bir araya geldiği, Hizmet Mükemmelliği anlayışıyla aile ve iş ziyaretçilerine hizmet veren bir destinasyondur. Katar Turizm, turizm değer zincirinin tüm elementlerini güçlendirmeyi, yerel ve uluslararası ziyaretçi talebini artırmayı, iç-yatırım çekmeyi ve yerel ekonomide çarpan etkisi yaratmayı amaçlamaktadır. Katar Turizm 2030 Stratejisi , 2030 yılına kadar yılda ülkeye 6 milyondan fazla uluslararası ziyaretçi getirmek için iddialı bir hedef belirleyerek, Katar’ı Orta Doğu’da en hızlı büyüyen turistik destinasyon haline getirmektedir.

İnternet Sitesi: www.visitqatar.qa

Twitter’da: @VisitQatar

Instagram’da: @VisitQatar

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ