Demokrat Zafer

MADDE BAĞIMLILIĞIYLA ‘YILDIRIM’ MÜCADELE

YILMAZ, “UYUŞTURULAN DEĞİL, ÇAĞ AÇIP ÇAĞ KAPATAN NESİLLER YETİŞTİRMEK İSTİYORUZ.”

Bursa-  Yıldırım Belediyesi, Yıldırım Kaymakamlığı ve Yıldırım İlçe Jandarma Komutanlığı, gençleri ve toplumsal yapıyı tehdit eden madde bağımlılığına karşı yoğun bir şekilde mücadele ediyor.

Yıldırım Belediyesi, Yıldırım Kaymakamlığı ve Yıldırım İlçe Jandarma Komutanlığı ‘Bizim Evde Olmaz’ projesi kapsamında, çocuk ve gençlerin zararlı alışkanlardan özellikle de madde bağımlılığından korunması için iş birliği yapıyor. Proje kapsamında Yıldırım Belediyesi’nin risk altındaki gençlerin ailelerine yönelik düzenlediği ‘Aile içinde Birey olmak’ konulu bilgilendirme toplantısında konuşan Sosyolog ve Aile Danışmanı Murat Ercan, “Çocuklar ve gençler yaşadıkları eksiklikleri giderme ve karşılaştıkları problemlerle baş etme aracı olarak uyuşturucuya yönelebiliyor. Eğer çocuklarımızın karşılaştıkları problemleri çözmelerine yardımcı olursak ve yalnızlık hissine kapılmalarına mani olmaya çalışırsak, madde bağımlılığı probleminin ortaya çıkmadan önüne geçmiş olabiliriz” dedi.

ASLA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ

Türkiye’nin en önemli potansiyelinin genç nüfusu olduğunu hatırlatan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, bu potansiyelin zayıflamasına veya gençliğin heba olmasına kesinle müsaade etmeyeceklerini vurguladı. Madde bağımlılığının sadece Yıldırım veya Bursa’nın değil tüm dünya gençliğinin en önemli sorunlarından birisi olduğuna işaret eden Başkan Yılmaz, “Günümüzde adeta toplumsal bir vebaya dönüşen madde bağımlılığının etkilerinden gençlerimizi korumak için bu illetle topyekûn mücadele etmek zorundayız. Kamu Kurumları, sivil toplum kuruluşları bunlardan çok daha önemlisi ailelerimiz bu konuda sorumluluk almalı. Bu illetin tuzağına düşen gençlerimizi dışlamak yerine onları bu yola sevk eden sebepleri iyi analiz ederek ortadan kaldırmalıyız. Biz zihni ve bedeni uyuşturulmuş değil, çağ açıp çağ kapatan, milli ve manevi değerleri özümsemiş, kişisel gelişimlerini tamamlamış, sorumluluk alan topluma önderlik edecek gençler yetiştirmek için çaba sarf ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ