Demokrat Zafer

Dünyaca Ünlü Pasta Şefi Dinara Kasko, Türkiye’ye Özel ‘Baklava ve Çay Bardağı’ Pastaları Yapacak

Dünyaca ünlü Pasta Şefi Dinara Kasko’nun, mimariyle gastronomiyi buluşturduğu, hem görünümleri hem de tatlarıyla pastacılıkta devrim yaratan ürünleri büyük ilgi görüyor. Kusursuz bir geometriye sahip şekilleri ve özgün lezzetleriyle tüm dünyada yankı uyandıran ‘yeni pastalar’, Boston, Moskova ve Katar’ın ardından İstanbullu pasta severlerle de buluştu.

Pastayı bir mimar ustalığıyla milimetrik hesaplarla inşa etmek ve ardından lezzetli dokunuşlarla onu çok mu çok farklı tatlarla donatmak… Ukraynalı ünlü Şef Dinara Kasko’nun mutfaktaki alışılmış kalıpları yıkarak kendi tasarladığı kalıplardan yaptığı pastalar, görüntüleri ve lezzetleriyle dünya çapında büyük ilgi uyandırdı. Şekli de lezzeti de milimetrik hesaplamalarla örülü bu sıra dışı pastalar, Boston, Moskova ve Katar’ın ardından İstanbullu pasta severlerle de buluştu.

Pastada estetik ve lezzetin matematiği
Mimarlık mesleğini bırakarak pasta tutkusunun peşinden giden Dinara Kasko, aldığı mimarlık eğitimini gastronomiyle buluşturarak hazırladığı sıra dışı pastalarını sosyal medyada paylaşmasıyla dikkatleri çekti. Matematik modellemelerle hazırladığı özgün tasarımları 3D yazıcılar aracılığıyla kalıplara aktaran Dinara Kasko’nun, muhteşem görünümlere sahip pastalarının ünü kısa sürede ülkesinin sınırlarını aştı. Tasarımlarının yanında alışılmış damak tadından öteye geçen lezzetleriyle de özgün pastalar üretmeyi başaran Dinara Kasko’nun eserleri, meraklıları kadar mutfak profesyonellerinden de övgüler alarak dünyanın farklı ülkelerinden pasta severlerin beğenisini toplamaya devam ediyor.

Hem seyirlik hem tadımlık
Pastalarının hem tasarımında hem de tarifinde estetiği ve lezzeti oluşturan bir oran olduğunu söyleyerek meraklılarını daha da heyecanlandıran ünlü şef Dinara Kasko’nun benzersiz görünüm ve lezzete sahip pastaları Türkiye’de de üretilmeye başlandı. Geçtiğimiz günlerde İstanbul’a gelerek marka şefliğini üstlendiği konsept pastanenin açılış programına katılan Kasko, gastronomi profesyonelleri ve pasta severler ile buluştu. Pastalarını konuklara sunarak katılımcılarla mini bir workshop gerçekleştiren Dinara Kasko, mimari pastacılık olarak tanımladığı mesleğine olan tutkusunu, “Parametrik mimari ve geometri, üç boyutlu modelleme ve baskı gibi tekniklerle yeni pastalar yaratarak insanları şaşırtmayı seviyorum.  Pastalarımda basit ve temiz tatlara odaklanıyorum. Pastalarımı yumuşak mus kekler olarak hazırlıyorum. Az yağ ve şeker tercih ettiğim için çok hafif sonuçlar ortaya çıkıyor. Kullandığımız tüm süslemeleri doğal malzemelerden hazırlıyorum, hazır krema ve sos kullanmıyorum. Pasta benim yaşam enerjim, pastalarımı çocuğum gibi görüyorum ve hepsini ayrı ayrı severek yapıyorum” sözleriyle anlattı.

Türkiye için özel pastalar yapacak 
Tüm dünyada büyük ilgi gören ‘Şapka’ pastasını Türkiyeli pasta meraklıları için Antep fıstıklı ve kirazlı olarak yeniden yorumladığını söyleyen Dinara Kasko, “İlerleyen zamanlarda Türkiye için özel kalıplar üretip, özel tatlara sahip olacak baklava ve çay bardağı şeklinde pastalar sunmayı istiyorum” diyerek Türk pasta tutkunlarına müjde verdi.
Dinara Kasko’nun aralarında Görünmez Kutuda Vişneler, Kahve Çekirdeği, Cloud Cake gibi çok sevilen 40’a yakın pastası, marka şefliğini üstlendiği Flosophia ile Türkiyeli pasta severlerin beğenisine sunuluyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ