Demokrat Zafer

Açlığa, yoksulluğa, pahalılığa, sefalete ve işsizliğe karışı sınıf mücadelesi vermeliyiz..!

BATİS Bağımsız Tekstil İşçileri Sendikası Genel Yönetim Kurulu; asgari ücreti değerlendirdi. Yapılan açıklamada;  2021 Ocak ayında asgari ücret 384 dolar iken, bugün yapılan açıklamaya göre 2022 Ocak ayından itibaren asgari ücret 4.250 TL Asgari ücret ile 273 dolar alabiliyoruz. Çalışanların alım gücünün yükseltileceği yerde, 1 yıl içinde bugün itibarıyla aylık 111 dolar düşürülmüştür. TL’nin bu değer kaybı, dolayısıyla asgari ücretle çalışanların alım gücü 2022 Ocak ayından itibaren 2022 sonuna kadar ne olacağı bugünden bellidir. Bu ekonomik çöküş işçileri covid-19 salgın hastalığından çok, açlık, pahalılık ve işsizlik öldürecek..!
Asgari ücret vergi dışımı olsun gibi kısır sözler, üreterek zenginlik yaratan işçilere kazanım değil, zarar getirmekten başka bir şey sağlamaz. Asgari ücretli çalışan emekçiden vergi almayan burjuva sistemi diğer taraftan dolaylı vergi ve zamlarla daha fazlasını bir biçimiyle alır.
Zenginliği üreterek elde eden işçilerin emeği için asgari ücretle ilgili ortak talep, net asgari ücret insan onuruna yaraşır seviyede en az yoksulluk sınırı seviyesinde olması gerekirdi.
Asgari ücret komisyonuna işçi tarafı olarak Türk-İş tek oturmamalıydı. İşçi sendikalarının tamamından oluşacak asgari geçim ücreti komitesi oluşturulmalıydı.
Sözde işçileri enflasyona ezdirmeyeceğiz, bayram havası yaşatacağız diyen hükümet yetkilileri, 2021 Ocak asgari ücret seviyesinin 111 dolar altında açıklama yaparak, bayram havası değil, işçileri 1 yıl boyunca açlığa, sefalete mahkum ettiler. Elbette işçi sınıfı bunun hesabını soracaktır.
İşi sınıfının gerçek emeğinin değerini-karşılığını alabilmesi için sınıf eksenli mücadele veren sendikalarda kısa sürede örgütlenerek mücadele vermesi gerekiyor. Sınıf eksenli mücadele öncülük yapmaya bugüne kadar vardık, bugünden sonrada devam edeceğiz. Üreterek yarattığımız zenginlikten, hakkımızı alana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz..!” dedi.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ