Demokrat Zafer

Boyner binası için “Bir varmış bir yokmuş” oyunu

Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’ni gün yüzüne çıkarıyoruz” diyerek yıkım çalışmalarını sürdüren Bursa Büyükşehir Belediyesi, daha önce Boyner binasının yıkılacağını duyurmasına rağmen binayı yıkmadan, yıkım çalışmalarının tamamlandığını duyurdu.

Tarihi Hanlar Bölgesi ve Ulucami’nin siluetini kapatan binaların yıkımına Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından başlanmıştı. Belediye, daha önce Boyner binasının da yıkılacağını duyurmasına rağmen binayı yıkmadan 12 Aralık tarihinde “İki fotoğraf arasındaki 37 fark” başlıkla servis ettiği son haberinde bölgede yıkım çalışmasının tamamlandığını duyurdu.

Unknown 5

27 Kasım tarihinde Boyner binasının duvarına Büyükşehir Belediyesi tarafından asılan pankartta, “Hanlar Bölgesi projemiz kapsamında önceden belirttiğimiz tüm binalar yıkılacaktır. Bu bina da dahil” ifadeleri yer almıştı.

Fakat Büyükşehir Belediyesi 12 Aralık’ta basına servis ettiği haberinde ise, “Osmanlı’nın ilk başkenti olan Bursa’da 14. yüzyılda oluşmaya başlayan, 16. yüzyılda han, bedesten ve çarşıların oluşumuyla gelişimini tamamlayan Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’ni eski ihtişamına kavuşturacak projede yıkım çalışmaları tamamlandı” ifadelerine yer verdi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi 15 gün arayla Boyner binasına dair basına servis ettiği iki ayrı haberle “Bir varmış bir yokmuş” sözleriyle bildiğimiz masalları akıllara getirdi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 27 Kasım’da Boyner binasına astığı pankart

BursaMuhalif.com/Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ