Demokrat Zafer

Tüketicilerin %57’si yılbaşı alışverişini dijitalden yapacak

Yılbaşı yaklaşıyor, alışveriş planları hızlanıyor. Online PR Servisi B2Pressin incelediği araştırmalara göre, dünyadan tüketicilerin %92’si yılbaşı hediyesi satın alacakları markalara güvenmek istiyor. Türkiye’de ise her 5 kişiden üçü yılbaşı indirim günlerini bekliyor.

Pandemiden bu yana ikinci yılbaşı yaklaşırken, Aralık 2020’de düşük seyreden yılbaşı alışverişlerinin bu yıl yüksek olması bekleniyor. PwC’nin küresel bir araştırmasına göre, tüketicilerin %30’u bu sene yılbaşı hediyelerine daha fazla bütçe ayırdığını söylüyor. Online PR Servisi B2Press’in yılbaşı alışverişlerine dair incelediği araştırmalar, alışkanlıkların ülkeden ülkeye fark ettiğini gösteriyor. IPSOS’un Amerika, Avrupa ve Avustralya’da yaptığı bir anket çalışmasına göre, tüketicilerin %39’u yılbaşı alışverişini tamamladı ya da tamamlamak üzere. Her 10 kişiden 2’si de bir önceki yıla kıyasla daha fazla son dakika alışverişi yapacağını söylüyor. Rakamlar ABD vatandaşlarının %23’ünün, Avrupalıların ise %36’sının yılbaşı alışverişleri için hazırlık sürecinde olduğunu gösterirken, İtalya’da aynı oran %15’e düşüyor. Türkiye’de ise her 5 kişiden 3’ü yılbaşı indirim günlerini beklediğini belirtiyor.

Tüketici önce güven diyor

Basın bülteni dağıtımında uzmanlaşan B2Press tarafından incelenen araştırma ve anket çalışmalarına göre, özellikle pandemiden bu yana tüketicilerin %76’sı, yılbaşı alışverişlerinde çevreye duyarlı markaları tercih ediyor. Araştırmaların önceki yıllarda %70 olarak kayıt altına aldığı güven unsuru ise bu yıl tüketicilerin %92’sinin en önemli kriteri olarak öne çıkıyor. Tüketiciler satın alacakları markalara önce güvenmek istiyor.

Para ve hediye kartı revaçta!

Pandemi boyunca dijital platformların artan kullanımıyla birlikte tüketicilerin alışveriş alışkanlıkları da aynı oranda dönüşüyor. Online PR Servisi B2Press’in trendler kapsamında incelediği veriler, bu yıl tüketicilerin %57’sinin dijital platformlar üzerinden alışveriş yapacağına işaret ederken, geçen yıl bu oranın %61’le daha yüksek olması da dikkat çekiyor. “Size ne alınmasını isterdiniz?” diye sorulan katılımcılar, giysi (%12), parfüm (%9), kitap (%6) ve çikolata (%4) gibi alışmış cevaplar verirken, dilek listelerine %19 ile “para ve hediye kartları” sürpriz olarak giriyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ