Demokrat Zafer

PANORAMA 1326 MÜZESİ’NDE ZAMANDA YOLCULUK YAPTIK!

Anadolu Gazeteciler ve Spor Yazarları Derneği’nin 12.Olağan Genel Kurulu ve Anadolu Medya Buluşması etkinlikleri için Bursa’ya gelen Kazakistanlı Medya Mensupları, Osmangazi Belediyesi tarafından Bursa’ya kazandırılan ‘Panorama 1326 Müze’ gezisinde adeta büyülendiler.

BURSA BUNDAN DAHA GÜZEL ANLATILAMAZDI
Buram buram tarih kokan müzenin baş döndürücü bir güzelliği olduğuna vurgu yapan Kazak Gazeteciler, Bursa’nın kuruluşuyla ilgili muhteşem bir teknolojik görsellik içeren müzenin, 700 yıl önceki atmosferi günümüze kusursuz yansıttığını ifade ettiler.
ASGD genel kurulunu izlemek ve etkinlik kapsamındaki ‘Türk Dünyası, Atatürk ve Medya’ konulu söyleşilere katılmak üzere Bursa’nın Gemlik ilçesindeki programa geldiklerini belirten, Kazakistan Türk Dili Konuşan Gazeteciler Vakfı Başkanı Naziya Bissenova, “Bursa bu müzedeki muhteşem görsel şölenden daha etkili biçimde asla anlatılamazdı” dedi.

“GÖRSEL BİR ŞÖLEN YAŞADIK”
Osmangazi Belediyesi’ni ve Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ı kutlayan Naziya Bissenova şunları söyledi:
“Anadolu Gazeteciler ve Spor Yazarları Derneği’nin etkinliklerine, her seferinde farklı genç katılımcı gazetecilerle katılıyoruz. Çünkü biliyoruz ki, ASGD’nin programları hep sosyal içerikli ve dolu dolu geçiyor, her defasında da Türkiye ve şehirleri hakkında yeni şeyler öğreniyoruz. Bu defa da Kazakistan medyasının çeşitli basın yayın kuruluşunda çalışan meslektaşlarımla geldik ve yepyeni güzelliklere tanık olduk. Bunlardan biri de Osmangazi ilçesindeki Panorama 1326 Müzesi’ydi. Osmanlılar’ın Bursa şehrini Bizans’tan teslim alışını ve Bursa şehrini digital bir gösteri şöleniyle anlatan müzeye, arkadaşlarımızla birlikte, tek kelimeyle hayran kaldık. Osmangazi Belediye Başkanı Sn. Mustafa Dündar’ı bu güzel eseri Bursa ve Türkiye’ye kazandırdığı için kutluyoruz. Bursa şehrinin tarihi, herhalde bundan daha güzel anlatılamazdı.”
Kazak Gazetecilerin ASGD Heyeti ile birlikte yaptıkları müze ziyaretinde, konuklara, Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf ŞAHİN eşlik ederek ilgilerinden ötürü teşekkür etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ