Demokrat Zafer

Taha Gürbüz’ün, Lila ile birlikte seslendirdiği şarkısı MASA tüm dijital platformlarda

Müzikseverlerin bağımsız müzik sahnesinden tanıdığı Taha Gürbüz, geçtiğimiz Nisan ayında dinleyicilerle buluşan EP’sinin ardından, bir ayrılığı iki tarafın gözünden de anlattığı MASA’yı müzikseverlerin beğenisine sunuyor. Elektronik öğeler barındıran, nakaratta hareketli gitar yapısının duyulduğu şarkıda Taha Gürbüz’e yerli alternatif pop sahnesinin yetenekli isimlerinden Lila da eşlik ediyor. Taha Gürbüz’ün yeni teklisi MASA, klibi ile birlikte 10 Aralık Cuma günü tüm dijital platformlarda yerini aldı.

 
Son olarak geçtiğimiz Nisan ayında 4 şarkılık EP’si FİL’i müzikseverlerin beğenisine sunan Taha Gürbüz’ün, bir ayrılık hikayesini anlattığı şarkısı MASA, 10 Aralık Cuma günü tüm dijital platformlarda yerini aldı. Yerli alternatif pop sahnesinin sevilen isimlerinden Lila’nın da sesi ve yorumuyla Taha Gürbüz’e eşlik ettiği şarkının klibi de aynı gün izleyicilerle buluştu.

Taha Gürbüz, elektronik öğeler barındıran, nakaratta ritmik gitar yapısının eşlik ettiği ve kaotik bir ilişkinin kaçınılmaz bir şekilde kendiliğinden bitişini anlattığı şarkısı MASA’yı, “İlişkinin tüm kaotikliğine rağmen son derece sakin, kimsenin kimseyi suçlamadığı ve makul sebeplerle yaşanan bir ayrılığın hikayesi” sözleriyle anlatıyor. Sevgilisinin gidişini anlamaya çalışırken yaşadığı duygusunu anlatan şarkıda, Taha Gürbüz’e, müzikseverlerin alternatif pop sahnesinden tanıdığı Lila da sesi ve yorumuyla eşlik ediyor.

Sözü, müziği ve düzenlemesi Taha Gürbüz’e ait olan, tüm kayıtları home stüdyosunda tamamlanan MASA’nın mix ve mastering’ini Pinhani grubundan tanıdığımız Eray Polat üstlendi. MASA’nın kapak tasarımını ise tasarımcı İpek Şirin hazırladı.

Taha Gürbüz, bir ayrılığın hikayesini anlatan MASA isimli teklisi için Umut Can Sevindik’in yönetmenliğinde çekilen klibi de aynı gün müzikseverlerin beğenisine sundu. Çekimleri Hotel Suadiye’de gerçekleşen klip, bir erkek ve kadının kaotik bir ilişkinin ardından kaçınılmaz olan ayrılıklarını, kadının sessizce çekip gidişini ve adamın bu gidişi anlamlandırmaya çalışırken yaşadığı duygusunu konu alıyor.

MASA, 10 Aralık Cuma gününden itibaren tüm dijital platformlarda.

Müzikseverlerin bağımsız müzik sahnesinden tanıdığı Taha Gürbüz, 2017 yılında ilk solo albümü Manyak’ın ardından, 2018 yılından beri yayınladığı EP ve teklileri müzikseverlerin beğenisine sunuyor.

MASA

Söz – Müzik/Düzenleme: Taha Gürbüz

Synths / Keyboards / Elektrik gitar / Bas gitar / Beat program: Taha Gürbüz

Mix & Mastering: Eray Polat

Yapım: Taha Gürbüz

Yayın: JokerStore

Kapak Tasarım: İpek Şirin

MASA KLİP KÜNYE

Klip Yönetmeni: Umut Can Sevindik – Maste Prodüksiyon

Genel Koordinasyon: İnci Şirin

Klip Yönetmen Asistanı: Ercan Turan

Klip Sanat Yönetmeni: Ece Tandar

Kurgu: Taha Gürbüz

Menajer / Basın İletişim: İnci Şirin

MASA

Etraf dağılmış boş masa
Tüketilmiş bomboş zula
Son sofra da sessizdi ya
Kılıçlar çekilmiş sağa sola

Halının üstünde saçın mı o?
Dans etmiştik o gece sonu
Savrulmuştu saçların karanlığa
Lambalar korkmuştu aydınlığa

Şimdi gittin mi yani bu gece?
Bitti mi yani öylece?
Çizilmiş plak gibi takıldım
Şarkını söylüyorum hece hece

Şimdi gittin mi yani bu gece?
Bitti mi yani öylece?
Çizilmiş plak gibi takıldım
Şarkını söylüyorum hece hece
Hece hece

Etraf dağılmış boş masa
Tüketilmiş bomboş zula
Son sevişme de öksüzdü ya
Vücutlar dağılmış sağa sola

Yürüyorduk sanki ipin ucunda
Kötü bir şaka gibiydik aslında
Ve gittim öylece
Bağrışmadan çıldırmadan usul usul
Daldım bohem sokaklara ne sen ne ben suçlu
Biz bittik
Son danstı bu

Şimdi gittin mi (gittim) yani bu gece?
Bitti mi yani öylece?
Çizilmiş plak gibi takıldım
Şarkını söylüyorum hece hece

Şimdi gittin mi (gittim) yani bu gece?
Bitti mi yani öylece?
Çizilmiş plak gibi takıldım
Şarkını söylüyorum hece hece
Hece hece

Taha Gürbüz - Lila_MASA 2.jpg
Taha Gürbüz hakkında:
2008 yılında kurduğu Plaket grubuyla 13. Roxy Müzik Günleri’nde, sözü ve müziği kendisine ait üç şarkıyla ‘Birincilik’ ve ‘Tuborg Özel Ödülü’nün sahibi olan Taha Gürbüz, 2011 yılında kurduğu Jilet grubu ile 2012 yılında ‘Misk-i Amber’ albümünü yayınladı. 2013 yılından itibaren müzikal kariyerinde farklı bir yola gitmek isteyen sanatçı 2017 yılında ilk solo albümü ‘Manyak’ı yayınladı. 2018 yılından itibaren ise sırasıyla ‘Anlamadı’, ‘Söz Mü?’, ‘Karanlıklar’, ‘Karanlıklar – Akustik’, Ceren Kaan ile düet yaptığı ‘Öldür Beni’, ‘Öldür Beni – Akustik’i yayınladı. 2020 yılının Haziran ayında yayınladığı ‘İhtimal’ şarkısının ardından 5 Şubat’ta, 2021 yılında çıkaracağı ‘FİL’ isimli EP’sinden ilk şarkısı ‘HASBELKADER’i, 19 Mart’ta ise aynı EP’den ikinci şarkısı ‘KUKUMAV KUŞLARI’nı yayınladı. Taha Gürbüz, 30 Nisan 2021’de 4 şarkıdan oluşan FİL isimli EP’sini müzikseverlerle buluşturdu. Taha Gürbüz’ün Lila ile düet yaptığı yeni teklisi MASA, 10 Aralık 2021 Cuma günü tüm dijital platformlarda yayınlandı.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ