Demokrat Zafer

Palavra. Elinde belge yok

Çorlu İlçe Başkanlığı açılış konuşmasının son kısmını 24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı seçiminde yaşananlara ayıran İnce, bir video izleterek, süreci anlattı.

CHP’nin Adil Seçim Sistemi, seçim ikinci tura kalmıştır diyor. Neye dayanarak hiçbir şeye. Ellerinde belge yok! Genel Merkez seçim ikinci tura kalmıştır diyor. Neye dayanıyor. Palavra. Elinde belge yok. Dervişin fikri neyse zikri de odur. Görüyorsunuz değil mi?
Bunlar beni kanser etti. Böyle sustum” diye konuştu.

İnce, “Saat 23.24 CHP’nin sistemi çökmüş elimde veri yok. YSK’yı bekliyorum. YSK’nın geçici seçim sonuçlarını ilan etmesinden sonra bir açıklama yapacağım diye tweet atmışım. Mecburum bunu yapmaya çünkü elimde veri yok. Saat 01.19 görevimin başındayım. Resmi bir açıklama bekliyorum. Elimde belge yok. Yarın saat 12.00’de basın toplantısı düzenleyeceğim diye tweet atıyorum. Hani bir hafta ortada yoktu diyen sahtekarlar var ya! Her şey ortada bakın. Yanımda o gece Meclis Başkan Vekili, Bolu Milletvekili ve Grup Başkan Vekili var. 50-60 kişiyiz odada. Kardeşlerim, yeğenlerim, avukatlar. Büyükçekmece Belediye Başkanı. Bir tek Tanju Özcan konuştu. Muharrem İnce’nin anlattıklarının yüzde 99’u doğru. Yüzde 1’ini de unutmuş olabilirim dedi. Başka da konuşan olmadı” dedi.

İnce sözlerine, “Pazartesi saat 11.56’da basın açıklaması yapıyorum. Bunlar beni sattı mı satmadı mı merak ediyorum. Bana diyorlar ki her sandığa gözlemci koyduk. Ben miting yapıyorum. Benim işim sandıklara bakmak değil ki. Yüksek Seçim Kurulu’na yazı yazdım. 12 bin 825 sandığa gözlemci koymamışlar. 4 milyon oyu sokağa bırakmışlar. Arkamdan hançerlemişler beni. Belgesi burada” diyerek devam etti.

İnce, “24 Haziran’da seçim olmuş. Haziran bitmiş, Temmuz bitmiş, 29 Ağustos, Ağustos bitmiş. Seçim sonuçlarını değerlendiriyorlar. Kim olması gerek orada. Cumhurbaşkanı adayının olması lazım. Toplantı yaptılar toplantıya beni davet etmediler. Herkese belge sundum. Ne için biliyor musunuz? Bu bir kayıt altında olsun da bu vicdansızlardan bir gün bu millet hesap sorsun diye yaptım. Bana niye gittin ayrı parti kurdun diyenlere bunu izletin. İzletin ki ibret alsınlar. Şunu unutmayın. Rahmetli Ecevit’te 1980’de siyasi partiler kapanınca 1987 yılında yürümem bu yoldan kendi yoluma bakacağım dediğinde köy kahvelerinde sandalye üstüne çıkar konuşurdu. Öyle yapa yapa iki kere başbakan oldu. Merak etmeyin. Memleket Partisi birinci parti olacak. Umutlarınızı yeniden yüceltin” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ