Demokrat Zafer

ANADOLU’NUN NABZI GEMLİK’TE ATTI!

ASGD 12.Olağan Büyük Genel Kurulu ve Anadolu Medya Buluşması Gemlik Belediyesi’nin ev sahipliğinde coşkulu bir katılımla gerçekleşti. ASGD’nin adının tüzük değişikliği ile ANADOLU GAZETECİLER ve SPOR YAZARLARI olarak değiştirildiği kongrede, Genel Başkan İbrahim Erdoğan’ın 9 yeni üye ile güçlendirdiği listesi, oy birliği ile yeniden seçildi.

Anadolu Spor Gazetecileri Derneği (ASGD) 12. Olağan Büyük Genel Kurulunda, İbrahim ERDOĞAN bir kez daha başkanlığa seçildi.
Bursa’nın Gemlik ilçesinde Atamer Doğa Resort Hotel’de yapılan genel kurula, CHP İzmir Milletvekili Atilla SERTEL, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit TORUN, ev sahibi Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur SERTASLAN, CHP İl Başkanı İsmet KARACA, İYİ Parti İl Başkanı Selçuk TÜRKOĞLU, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay ERDEM, Nilüfer Belediyesi eski Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa BOZBEY, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Zafer YILDIZ, İYİ Parti İlçe Başkanı Ertuğrul YAVUZ, Teşkilat Başkanı Erkan ZORBA ile İYİ Parti Osmangazi Divan Üyesi Aytaç CİHAN katıldı.
Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin KÖSEDAĞ ve Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti eski Başkanı Çetin GÜROL ile birlikte Anadolu’nun dört bir yanından gelen gazetecilerin katılım gösterdiği genel kurulda, bir de ANADOLU MEDYA BULUŞMASI programı gerçekleştirildi ve bu kapsama TÜRK DÜNYASI, ATATÜRK ve MEDYA konulu söyleşi yapıldı.
Söyleşide Kazakistan Türk Dili Konuşan Gazeteciler Vakfı Başkanı Naziya BİSSENOVA Gazeteci Yazar Yüksel BAYSAL, Gazeteci Yazar Necati KARTAL konuşmacı olarak yer aldılar.
Divan başkanlığını ASGD Kayseri Şube Kurucu Başkanı Mustafa Cengiz’in yaptığı genel kurulda, seçimler sonrasında İbrahim ERDOĞAN’ın 9 isimle yenilediği listesi güven tazeledi.
Oy birliği ile seçilen 15 kişilik ANADOLU GAZETECİLER ve SPOR YAZARLARI DERNEĞİ Yönetimi şu isimlerden oluştu.
İbrahim ERDOĞAN(BURSA),
Yüksel BAYSAL(BURSA),
Çetin GÜROL(KOCAELİ),
M.Fatih KAYMAZ (KAYSERİ),
Rıfat KARA(ÇORUM),
Mustafa BOZ(ADANA),
Soner MANAV(KARABÜK),
Ömer AYDOĞDU(BURSA),
Mesut YILDIZ(BURSA),
Orhan BALCI(KOCAELİ),
Mehmet DUMAN(ELAZIĞ),
Mustafa GÜRSES(SAKARYA),
Cennet CANKILIÇ(BURSA),
Mustafa GÜLTEKİN(BURSA),
Halil ATAŞ(BURSA),

ERDOĞAN: HER GENEL KURULUMUZ BİR ANADOLU ŞÖLENİDİR…
ASGD Genel Başkanı Erdoğan, genel kurulda yaptığı konuşmada, Anadolu’daki basın emekçilerinin güç koşullarda zoru başardıklarını söyledi.
Derneğin Anadoluyu kucaklayan güçlü bir yapısının bulunduğunu aktaran Erdoğan, şunları kaydetti:
“ASGD’nin her genel kurulu, tam anlamıyla bir Anadolu şöleni şeklinde geçiyor. Bu birlik ve beraberlik sürdüğü müddetçe çözülemeyecek sorunumuz yoktur. Ülkemizin birlik ve dirliğinin güvencesi de zaten Anadolu insanının bu güzel ferasetinde yatıyor. Üç yılda bir yapılan genel kurullarımızda ne mutlu ki tam anlamıyla bir Türkiye fotoğrafı oluşuyor. Ülkemizin pek çok şehrinden ilimize gelen meslektaşlarımız, hem mesleki sorunlarını değerlendirip çözüm yolları arıyor hem de dostluklarını, birlik ve beraberliklerini perçinliyor.”
Gemlik Belediyesi’nin kusursuz ev sahipliğinde, 3 gün 2 gecelik dolu dolu geçen görkemli bir genel kurula dönüşen ASGD Genel Kurulu’nda yapılan konuşmalarda da medyanın önemine vurgu yapıldı.
Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, “İlçemizde tüm Anadolu’yu bağrımıza basıp kucakladığımız için çok mutluyuz. Gemlik’in kabuğunu kırdığı bu dönemde belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra, bu türden sosyal sorumluluk projelerini de çok önemsiyoruz” dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Basın, demokrasilerin olmazsa olmazıdır. Yeniden 4.Kuvvet olma özelliğine kavuşmalı ve gerçek işlevini yerine getirmelidir” ifadesini kullandı.
CHP İl Başkanı İsmet Karaca, “ASGD Bursa’da doğmuş ve 30 yıldır da genel merkezi Bursa’da olmak üzere ülkemizi ve şehrimizi başarıyla temsil eden bir meslek kuruluşu konumunda olmuştur. Faaliyetlerini takdirle izliyoruz” derken, İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu da, “Her alanda olduğu gibi medyada da sıkıntıların, basın özgürlüğünden kaynaklı açmazların farkındayız. Ama inanıyoruz ki, mutlaka medya da iyi olacak” şeklinde konuştu.
Genel Kurul’da büyük müjde ise Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’den geldi. Başkan Erdem, “ASGD’ye güzel bir tesis kazandırma sözümüz vardı, bunu en kısa zamanda yerine getireceğiz” dedi.


Bilindiği gibi ASGD’nin Bursalıların desteğiyle yaptırdığı İdari ve Sosyal Tesisleri, geçtiğimiz yıl, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Bursa Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle yıkılmıştı.
ASGD 12.Olağan Büyük Genel Kurulu’nda diğer görev kurulları ise şu isimlerden oluştu:
ASGD 12.Olağan Genel Kurulu’nun son gününde yapılan veda gecesinde de derneğe emeği geçen 30 eski ve yöneticiler ile şube başkanlarına hizmet plaketleri verildi.
ASGD 12.Olağan Büyük Genel Kurulu’nda diğer görev kurulları ise şu isimlerden oluştu:
Denetleme Kurulu: Cevat TÜRE/BURSA-Demet ÖZTÜRK/KAYSERİ-Şeyda TURAÇLAR/ADANA.
Onur Kurulu: Arif Basri BAŞ/ADANA, Ali ATAN/ÇORUM, Necmi FIÇICI/SAKARYA
TDGF Delegeleri: İbrahim ERDOĞAN-Yüksel BAYSAL-Çetin GÜROL-Ömer AYDOĞDU

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ