Demokrat Zafer

BERTEKS TEKSTİL’İN İNOVATİF TEKSTİL UYGULAMALARI ULUDAĞ TEKSTİL İHRACATÇILAR BİRLİĞİ TARAFINDAN ÖDÜLLENDİRİLDİ

Uludağ Tekstil İhracatçılar Birliği tarafından organize edilen, tekstil ve hazır giyim sektörüne yön veren yenilikçi fikirlerin yarıştığı TechXtile Start-Up Challenge’ın ödül töreni Bursa Sheraton Hotel’de gerçekleşti. TİM Başkanı İsmail Gülle’nin katılımıyla gerçekleşen törende Berteks Tekstil, inovatif tekstil uygulamaları ile ödül aldı.

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği’nin (UTİB) sektörde inovasyon kültürünü oluşturmak ve yeni girişimleri sektöre kazandırmak amacıyla düzenlediği Techxtile Start-Up Challenge’da ödüller sahiplerini buldu. Ar-Ge Proje Pazarı adıyla 2009 yılında başlatılan ve 2019 yılında TechXtile Start-Up Challenge adını alan projede yenilikçi fikirler yarıştı. Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle, Bursa Ticaret Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay, Uludağ Tekstil İhracatçılar Birliği Başkanı Pınar Taşdelen Engin, Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçılar Birliği Nüvit Gündemir, İstanbul Hazır giyim İhracatçılar Birliği  Başkanı Mustafa Gültepe’nin de katıldığı tören  Bursa Sheraton Hotel’de gerçekleşti.

Yerinde Ar-ge Merkezi’nde geleceğin kumaşlarını tasarlamak üzere çalışmalarını sürdüren, Türkiye’nin yüz yıllık köklü aile şirketlerinden Berteks Tekstil, inovatif tekstil uygulamaları ile “Techxtile İnovasyon Ligi En İnovatif ilk 10 Arge Merkezi” ödülünün sahibi oldu. Şirketin dördüncü kuşak temsilcisi ve Berteks Yönetim Kurulu Başkanı Berk Noyan, ödülle ilgili olarak yaptığı açıklamada “Tekstilde inovasyonun artması ve inovasyona yatırım yapan firmaların teşvik edilmesi çok önemli. Bu önemli organizasyonda çalışmalarımızın ödüllendirilmesi biz onurlandırdı” dedi.

Uludağ Tekstil İhracatçılar Birliği  Başkanı Pınar Taşdelen Engin, Bursa Ticaret Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay, Berteks Ar-Ge Merkezi Arge/Turquality Proje Uzmanı Nejla Değirmenci, Berteks Ar-Ge Merkezi Ar-Ge ve İnovasyon Proje Koordinatörü Kadriye Kutlay, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle, İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçılar Başkanı Mustafa Gültepe, Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçılar Birliği Başkanı Nüvit Gündemir ödülü birlikte aldı.

Berteks Hakkında:

1922 yılında bir aile şirketi olarak kurulan Berteks Tekstil A.Ş. Bursa Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet göstermektedir. Yaklaşık 80.000 m²`lik alanda kumaşın tüm üretim aşamalarını bünyesinde gerçekleştirebilen entegre üretim sahasında 1.200 kişiye istihdam sağlamaktadır. Berteks Tekstil 100 yıllık bir tarihle günümüzde 4. neslin bilgi birikimi ve tecrübeleri ile teknik, teknoloji ve estetiği buluşturan yüksek standarttaki üretim kalitesi sayesinde firmalar arasındaki öncülüğünü korumaktadır.

Tekstil sektöründe Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylı 19. Yerinde Ar-Ge Merkezi ve Ticaret Bakanlığı Turquality Marka Destek Programı kapsamında olan Berteks Tekstil A.Ş. ev tekstili üretiminin %85’ini başta Avrupa, Avustralya ve Amerika olmak üzere 5 kıtada 50’yi aşkın ülkeye ihracat yapmaktadır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ