Demokrat Zafer

Türkiye Ekonomisinin Kadın Liderleri kitabı yayında

Kadın Dostu Markalar Platformu’ndan çok özel bir proje… Türkiye Ekonomisinin Kadın Liderleri kitabı yayında

Kurulduğu günden bu yana kadın emeğine, kadın gücüne inanan; eğitimde, iş hayatında, aile ve sosyal hayatta kadını destekleyen projeler ve markalarla kadınların yanında olan Kadın Dostu Markalar Platformu çok özel bir projeye imza attı. Başarı hikayeleri ve yönetim felsefeleri ile fark yaratan 50 başarılı iş kadınının kariyer yolculuklarını anlatan Türkiye Ekonomisi’nin Kadın Liderleri dijital kitabı okurların beğenisine sunuldu.

Gücünü kadından alan, kadın istihdamına, eğitime, toplumsal fırsat eşitliğine, kadın girişimci desteklerine katkıda bulunan ve “ekonomide daha fazla kadın” diyen markaların toplumla buluşma noktası olan Kadın Dostu Markalar Platformu çok önemli bir farkındalık projesine imza attı.

Türkiye’nin öncü şirket ve oluşumlarının yönetim kurullarında başarıyla görev alan 50 başarılı iş kadınının biyografileri, kariyer yolculukları, başarı hikayeleri ve yönetim felsefelerinin yer aldığı, Türkiye Ekonomisi’nin Kadın Liderleri dijital kitabını platformun birinci kuruluş yıldönümü olan 26 Kasım tarihinde yayınladı.

Kendisi de bir kadın girişimci olarak 18 yıldır emek verdiği medya sektöründe yepyeni bir oluşuma imza atan Kadın Dostu Markalar Platformu Kurucusu Nazlı Demirel, projenin her aşamasının kendileri için ayrı bir heyecan olduğunu söyleyerek, “Kadın dostu düşünmenin, kadın gücünün önündeki engelleri kaldırmanın, cinsiyet ayrımı gözetmeksizin bu dünyada hepimizin eşit haklara sahip olduğumuzun bilincine varmanın neleri, ne hızla değiştirebileceğini ortaya koyan, farkındalık oluşturan işler için kolları sıvadık. Türkiye Ekonomisinin Kadın Liderleri dijital kitabı da bunlardan bir tanesi” dedi.

“Genç kuşaklara ve gelecek nesillere ilham olacak”

Kitapta yer alan 50 kadın liderin, gelecek nesillere ve günümüz genç girişimcilerine ilham verecek ve ışık tutacak önemli paylaşımlar ortaya koyduklarına dikkat çeken Demirel, “Kitabımızda yer alan kadınların her biri deneyimleri ve paylaşımları ile birer mentör olarak ışık saçıyor. Okurlar kitapta onları daha yakından tanıma fırsatı bulurken, bulundukları pozisyonlara nasıl yükseldiklerini, pes etmeden yola nasıl devam ettiklerini, şirketlerini dönüşen dünya koşullarında nasıl dinamik tuttuklarını, ev-iş dengesini nasıl bir terazide yaşadıklarını, iz bırakanlarını, yol gösterenlerini bulacaklar” diye konuştu.

“Girişimimiz kısa sürede kadın dostu bir harekete dönüştü”

Bir sosyal girişim hikayesi olarak başlayan Kadın Dostu Markalar Platformu’nun yolculuğunun kısa sürede kadın dostu bir harekete dönüştüğünün altını çizen Demirel, bu sürede çok önemli işlere imza attıklarını söyledi. İlkini 8 Mart 2021 tarihinde gerçekleştirdikleri Kadın Dostu Markalar ödül töreniyle, kadın istihdamına önem veren, kadınları sosyal ve ekonomik olarak destekleyen, eşit ücret, eşit hak ve sorumluluklar konusunda duyarlı ve gerçekleştirdikleri projeler ile kadınları destekleyen firmaları ödüllendirdiklerini belirtti. Ödül töreninin ikincisini yine 8 Mart 2022 tarihinde düzenleyeceklerini hatırlatan Demirel, “Kadına dair yapılan güzelliklerin sayısının artmasına bir oranda destek olmak, yaşamlara dokunmak üzere yola çıktık. Ardından yüzlerce dost marka, binlerce kadın, birbirinden güzel projelerin buluştuğu bir platform haline geldik. Gelenekselleşmesini arzu ettiğimiz ödül törenimiz ve devamını getirmeyi planladığımız kitap projemiz ve sosyal sorumluluk projelerimizle toplumda bir farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz. Bu kitabımızı da bugünün gençlerine ve geleceğin liderlerine hayatın her alanında ışık tutması amacı ile hazırladık ve erişim engeli olmaksızın herkese ulaştırmanın gururunu yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

Kitapta kimler var?

Okurların www.kadindostumarkalar.org adresinden engelsiz erişim sağladığı Türkiye Ekonomisinin Kadın Liderleri kitabında her biri sektöründe çok önemli projelere imza atmış şu isimler yer alıyor:

Ahu Serter Büyükkuşoğlu, Arzu Aslan Kesimer, Aynur Ayhan, Aysel Aydın , Banu Arıduru, Buket Okumuş, Burcu Öztürk, Çiğdem Ayözger Öngün, Damla Alışan, Derya Özer Sağkan, Dilara Arslan Ünlü, Dilek Cesur, Ebru Özdemir, Ebru Şenel Erim, Ece Börü, Eda Uluca Özcan, Emine Perviz Erdem, Esin Güral Argat , Fatma Aydoğdu, Fatma, Nilgün Kasrat, Feyza Narlı, Filiz Öztürk , Filiz Yavuz Diren, Gamze Cizreli, Gülçin Arslan Hazar, Işılay Reis Yorgun, İdil Yiğitbaşı, İlknur Cantürk, Jaklin Güner, Mine Taşkaya, Neşe Gök, Nilüfer Çevikel, Nur Ger, Özlem Ataünal, Özlem Dağ , Özlem Dalga, Pelin Karadeniz,, Pınar Parmaksız, Reyhan Aktar, Reyhan Ekşi, Sema Gürel Sürmeli, Sevda Arıkan, Sevda, Kayhan Yılmaz, Sevinç Yener Cimecioğlu, Simay Alsan, Sitare Sezgin, Tülin Tezer, Ümit Boyner, Zeynep Ege Dura , Zeynep Sarsan

Nazlı Demirel kimdir?

İstanbul Sarıyer’de doğan Nazlı Demirel Uludağ Üniversitesi Seramik bölümünden mezun oldu. Üniversite hayatı beraberinde saha satışı deneyimiyle iş hayatına erken yaşlarda atıldı. Eğitimini aldığı seramik alanında 2 yıl tecrübe edindikten sonra yeniden satış ve pazarlama alanında çalışmalarına yön verdi. Reklamcılık kariyerine Tüketici Raporu Dergisi ile 2003 senesinde adım atan Demirel, sektörel ve kurumsal yayıncılık alanında farklı yayınlarla dinamikleri takip etti. 2013 yılında Dünya Gazetesi ile yolları kesişen Demirel, ilk olarak Dünya Gazetesi Ajans D bünyesinde Kurumsal Yayınlar Reklam Müdürlüğü görevinde işe başladı. Demirel, 3 yıl bu bölümde çalışmasının ardından Dünya Gazetesi Reklam Grup Müdürlüğüne atandı. 4 yıl grup şirketler içerisinde her iki görevini de sürdüren Demirel, 2019 senesi Ağustos ayında Dünya Gazetesi Reklam Müdürlüğü görevine atandı. 2020 yılının Eylül ayından itibaren de sosyal bir girişimci olarak iş deneyimlerini ve profesyonel birikimlerini Kadın Dostu Markalar Platformu için ortaya koyuyor. Eğitimin her yaşta devam etmesi gerektiğine inanan Demirel Anadolu Üniversitesi Çalışma Ekonomisi Bölümü’nde eğitimine devam ediyor. Biri kız, diğeri erkek iki çocuk annesi olan Demirel, Made In Turkey Magazine, Kulubede.com ve Kadın Dostu Markalar Platformu olmak üzere ihracat, e-ticaret ve sosyal sorumluluk alanlarında geliştirdiği 3 iş fikrini tek bir çatı altında toplamak üzere 2020 yılında ND MEDYA Dijital Bi’şeyler Atölyesi’ni kurdu.

Kadın Dostu Markalar Platformu Hakkında…

2020 yılı Temmuz ayında çalışmaları başlayan ve 26 Kasım’da yayına giren KADIN DOSTU MARKALAR Dijital Platformu; “Sürdürülebilir bir toplum, sürdürülebilir bir kalkınma, toplumun kadınına verdiği hak ve özgürlüklerle ancak mümkün olacaktır” bu bilinçle hareket eden, her anlamda yaşanılabilir bir dünya ve eşit bir toplum için önemli çalışmalar ortaya koyan, bu yönde toplumda farkındalık yaratan, toplumun kadınını eğitimde, iş hayatında, aile ve sosyal hayatında destekleyen, kadına karşı şiddet ve fırsat eşitsizlikleri ile mücadele edip, toplumun yarısı kadınların hak ettiği özgürlük ve fırsatlar için mücadele veren markaların sektör bağımsız bir araya geldiği dijital bir platformdur. Toplumsal cinsiyet eşitliği bilincine hizmet eden, kadınların iş hayatında da daha aktif katılımlarını destekleyen, kadın gücünü ve girişimlerini destekleyen, kadın istihdamı, fırsat eşitliği, ekonomi, siyaset, bilim, spor, sanat, edebiyat, çevre ve sürdürülebilirlik gibi çeşitli konu ve alanlarda kadının toplumsal değerini ortaya koyan ve destekleyen projelerinin takipçisi olup, toplumun tüm kesimleriyle paylaşılması ve bu sayede toplumda önemli bir farkındalık oluşturması üzerine planlandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ